Clickmed
programare rapida la medic

Tuberculoza ganglionara raspuns medic

Boli respiratorii
Intrebare postata de Daniel A. cu 11 ani in urma

In 2010, in urma unei mediastinoscopii, am fost diagnosticat cu TBC ganglionara, cu adenopatii mediastinale pretraheal superior, laterotreaheal drept, loja Baretty si spatiul prevascular al mediastinului cu diametre variabile, cel mai mare ac***a 28 mm.
Am urmat tratament cu antibiotice insumand 12 luni iar in urma CT acestia sunt prezenti in continuare. Recent am terminat tratamentul si am o stare de sanatate in general buna. Ce riscuri sunt in continuare, ce alte tratamente ar trebui sa urmez?

Cu stima, Alexandru D.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tuberculoza ganglionara"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Medic SfatulMedicului MMedic SfatulMedicului este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Riscul este cel al recurentei ( a face din nou boala) in proportie de pana la 14%. De aceea, este recomandat sa efectuati evaluari periodice.
Nu este nevoie de alt tratament, ci doar de o nutritie echilibrata.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Boli respiratorii.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Daniel A. (acum 11 ani)

Multumesc pentru raspunsul prompt. Am o dieta echilibrata si incerc sa imi tin ridicat sistemul imunitar. Grijile mele sunt in privinta ganglionilor care nu s-au retras in urma tratamentului. Mi s-a explicat de catre medicul pneumolog ca nu e obligatoriu ca acestia sa se retraga si ca marte parte din ei se necrozeaza insa cum as putea afla daca tratamentul care mi-a fost administrat nu a fost pe deplin eficient sau nu a dat rezultatele scontate? Nu am febra sau stari de rau dar tot am o impresie ca ganglionii sunt rezistenti la tratament.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Meme (acum 9 ani)

Buna Daniel. Ce tratament ai luat? Special pt tbc? Si eu am tbc ganglionar si fac trat de 1 luna de zile pt tbc.
Eu am facut CT inainte de biopsie (cu ajutorul acesteia mi s-a pus disgnosticul) si aveam toti ganglionii din corp inflamati , in mare cam tot asa scrie si la mine asa cum ai scris tu, si am avut si altii cu caracter de necroza in corp,
Am facut trat 3 sapt in spital, apoi am facut CT, si ganglionii din corp s-au "dezumflat", insa cei de la gat au ramas inca, acestia s-au micsorat ff putin.
Medicii mi-au zis k vor disparea in astea 6 luni de tratament.


Parerea mea este ca ar trebui sa iti faci analize mai amanuntite. Macar un test IDR pt tuberculina, asa vei sti daca inca mai ai virusul in corp.
Problema este ca nici eu nu am avut nici un simtom, si un stil de viata sanatos, insa cand am vazut ca mi s-a umflat un ganglion la gat si se umfla tare atunci am mers la medic.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Daniel A. (acum 9 ani)

Am luat tratamentul prescris de doctorul pneumolog, tot 6 luni, cum e normal, dar am continuat inca 6 luni in 2 reprize ppentru ca ganglionii nu s au retras. Momentan sunt bine, nu mai am probleme, fac anual tomografii computerizate sa vad ce mai fac ganglionii si sa masor diametrul lor. Sistemul imunitar e foarte important pentru ca el iti lupta impotriva bolii. Urmeaza tratamentul si mananca bine, odihneste te si dupa ce faci tratamentul mai fa inca o serie de analize.
Sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Daniel A.
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Daniel A.
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.