Clickmed
programare rapida la medic

Urgent va rog

Cancer
Intrebare postata de MAYAZI cu 11 ani in urma

Am facut un CT. Rezultatul era: exista suspiciunea a unei ingrosari parietale pe conturul posterior al antrului gastric..Se recomanda consult gastro enterologic...Am fost si la sectia gastro.Rezultatul endoscopiei digestive este gastrita antrala.
Daca bine stiu stomacul are 4 straturi...daca ingrosarea este pe partea posterioara al antrului gastric avea cum sa vada medicul care m a examinat cu endoscopul?...eu zic ca nu...ar fii trebuit sa/mi perforeze stomacul ca sa ajunga la locul potrivit...sau nu?
Mi e teama de cancerul gastric antral. Am citit pe mai multe site-uri ca CT este mai sigur decat endoscopia. Gastroenterologul care m a examinat nici nu s a uitat la CT.
CT ul am facut fiindca am vomat de mai multe ori, sunt obosita aproape tot timpul, cateodata sunt constipata, cateodata am diaree, ma balonez, ..si cred ca am observat sange in scaun *maro.
Rezultat hematologie: VSH crescut: 15, MCH crescut: 31.3, Bazofile 0.109, Neutrofile 71,2 la suta, Leucocite: 11.1, trombocite 422.
Am 29 de ani..si asi dori sa traiesc... Va rog frumos sa ma ajutati. Ce este de facut? Ce fel de analize ar mai trebui sa fac? Am auzit despre PETCT. Cat de sigur este?Cum pot sa exclud ca nu am cancer? Daca am asi dori sa stiu in stadiul 0, 1 sau 2 ..cand se mai poate face ceva... (sunt din Cluj ...)
Va multumesc din suflet pentru ajutor.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Urgent va rog"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Dr. Ilias Vlad Teodor MDr. Ilias Vlad Teodor este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Buna seara,

Desi nu este specialitatea mea, din cele spuse de Dvs imi dau seama ca faceti o confuzie intre peretele posterior al antrului si stratul profund al peretelui antral(stratul 4 de care spuneti dvs ).
Din punct de vedere anatomic, stomacul prezinta : un perete anterior, altul posterior, si doua curburi; din punct de vedere histologic (structura peretilor ) intradevar prezinta 4 straturi.
Endoscopic se vizualizeaza doar stratul intern al stomacului ( mucoasa gastrica), cel care tapeteaza stomacul pe interior si care este primul atins in afectiunile gastrice;
Endoscopia este superioara in diagnosticarea patologiei gastrice pentru ca ofera posibilitatea biopsierii leziunilor, daca exista vreo suspiciune de malignitate.
In concluzie : CANCERUL GASTRIC SE DIAGNOSTICHEAZA PE BIOPSIE PRELEVATA DOAR ENDOSCOPIC ;CT si PETCT fiind utile in stadializarea si urmarirea evolutiei sub tratament a cancerului gastric.

O seara buna

www.reumatologiebucuresti.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Ilias Vlad Teodor
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Ilias Vlad Teodor
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Cancer.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Adrienne (acum 11 ani)

Din experienta proprie : esti departe de ceea ce -ti este frica. Ingrosarea peretilor stomacului se poate vedea la o simpla ecografie abdominala. Acolo iti poate spune si ce grosime are peretele " ingrosat " . O eventuala problema exista doar daca este mai mult de 10 mm. Stii cat este la tine ?[ eu, de la 9 mm totul a revenit la normal]. Gastrita antrala am avut si eu, se poate face tratament,in paralel se poate lua Aloe vera suc si gel,sase luni consecutiv. Deci cu aceste probleme, acum, nu mai am nimic. Aloe am luat la recomandarea medicului gastroenterolog. Repeta ecografia abdominala la 3-6 luni si vei vedea cum se imbunatatesc lucrurile treptat. Principalul lucru este sa nu intri in panica...............Dar daca in urma endoscopiei gastrice, medicul a pus diagnosticul doar de gastrita antrala, inseamna ca nu a vazut ceva deosebit care sa puna problema unei biopsii,altfel ar fi facut-o. Cat despre celelalte simptome,ai putea avea si unele probleme de tranzit intestinal.................sfatul meu este sa urmezi tratamentul dat de medic plus aloe vera si dupa o perioada de timp sa faci control...Multa sanatate !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Geo (acum 11 ani)

Te\\\\ rog sa/ti lasi un email. Pe langa tratamentul adecvat ar trebui sa consumi apa alcalina PH mai mare de 7,5,cel putin 1 litru/zi. Daca accesezi pe Google Rusova Veche apa miraculoasa ,poti afla detalii.
Sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
curila adina (acum 10 ani)

Buna,ai putea sa imi lasi un Id ceva ca sa putem lua legatura in legatura cu problema pe care o aveti? Va pot fi de ajutor.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.