Clickmed
programare rapida la medic

Plomba peste carie

Caria dentara
Intrebare postata de deya_9rbd cu 11 ani in urma

Acum 2 ani mi s-au curatat 2 carii la dintii din fata care erau mai mari..imi amintesc ca medicul mi-a spus ca nu poate curata mai mult...dupa ce mi-a pus plombele pe langa plomba a ramas o zona mai inchisa la culore dar dintii nu m-au durut deloc.As vrea sa stiu daca e normala culoare inchisa a dintelui chiar daca aceasta nu sa extins. E POSIBIL SA FI PUS PLOMBA PESTE CARIE? eu stiam ca daca se pune o plomba peste un dinte care nu e curatat bine apar dureri si gingia se umfla...

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Plomba peste carie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 6 zile)

Buna ziua,

Dupa cum sugereaza chiar descrierea ta, nu este normal ca o plomba sa fie pusa peste un dinte care nu a fost complet curatat de carie. Acesta este un mod gresit de a trata cariile. Caria ar fi trebuit eliminata complet inainte de a pune plomba. Daca caria nu este eliminata complet, bacteriile raman in dinte si pot evolua mai departe.

Daca ai acum o culoare inchisa pe dintele respectiv, acest lucru poate indica faptul ca in interiorul dintelui caria a continuat sa se dezvolte. Acest lucru poate duce la o infectie la radacina dintelui si necesita un tratament de canal. Asadar, este posibil ca nu a fost curatata toata caria inainte de a se pune plomba, desi ar fi trebuit. Faptul ca nu ai avut dureri sau umflare a gingiei nu inseamna neaparat ca totul este in regula.

Un dentist va putea sa determine daca infectia s-a extins si daca este necesar un tratament de canal. De asemenea, daca plomba a fost pusa incorect, dentistul tau ar trebui sa o inlocuiasca cu una noua, dupa ce a indepartat toata caria.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/stomatologie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Caria-dentara/caria-dentara_397
https://sfatulmedicului.ro/Caria-dentara/despre-profilaxia-problemei-nr-1-a-cavitatii-orale-caria-dentara_14534

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.