Clickmed
programare rapida la medic

Exista tratament pentru L-SIL se poate vindeca???

HPV
Intrebare postata de cosmin moise cu 11 ani in urma

Buna ziua,

In urma unui cotrol ginecologic sotia mea a fost diagnosticata cu rana pe col iar la testul Papanicolau L-SIL.
In urma acestui rezultat i sa dat sa faca testul HPV si a iesit pozitiv HPV 16.
I sa prescris tratament cu Isoprinosine comprimate si control peste 4-6 luni.
Se poate agrava foarte mult in acest interval???
Ar mai trebui sa urmeze si alt tratament sau sunt ok doar aceste comprimate???

Ce ne sfatuiti sa facem in acest caz??(Ea are 26 de ani si momentan nu avem copii dar ne dorim acest lucru)

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Exista tratament pentru L-SIL se poate vindeca???"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (7)

Adrienne (acum 11 ani)

Daca-mi este ingaduit,as vrea sa-mi spun parerea [ nu este obligatoriu sa se tina cont de ea ] in legatura cu aceasta problema,fiind o persoana care a trecut prin aceasta experienta. L-sil este o leziune intraepiteliala scuamoasa cu grad redus [displazie usoara ]. Dar este produsa de catre virusul HPV 16,deci de catre o radacina cu risc cancerigen crescut. Isoprinosin-ul [citind prospectul] nu este recomandat pentru tratamentu hpv ci scrie doar ca, in cazul unei rezistente imunologice scazute,se foloseste " ca terapie adjuvanta ". Ce as face eu.......{ nici macar n-o spun sub forma unui sfat] as face o coposcopie [ nu rezulta din expunere ca ar fi facut-o] sa mi se spuna ce dimensiune are rana ,atat ca intindere, cat si ca adancime. Am avut rana de sub 7mm si o adancime de sub 4mm si deja era vorba despre un neoplasm de col uterin std.I, cu celule scuamoase ,nekeratinizate. Daca poate avansa intr-un alt stadiu in 4-6 luni ? da ! acest virus avanseaza f. repede. Iarasi ce as face eu, in aceasta situatie ? as merge la alt medic si as CERE sa mi se faca ERAD [electrorezectie cu ansa diatermica] o interventie chirurgicala de diagnostic si tratament pentru leziunile colului uterin. Sub anestezie locala, cu un minim disconfort,se excizeaza tesutul bolnav. In felul acesta as fi sigura ca virusul este inlaturat odata cu acest tesut si ca raman cu organele genitale intacte si ca pe viitor as potea avea un copil. Daca nu as face acest lucru,as trai cu frica avansarii bolii si sa ajung la o histerectomie totala de organe genitale. In concluzie ,orcine este in aceasta situatie trebuie sa-si ia soarta in propriile maini si sa hotarasca singur pentru el, regretele si acuzele tarzii nu-i vor gasi nicio rezolvare. Multa sanatate !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
myyid68 (acum 11 ani)

Adrienne, daca-mi permiti, si eu ma confrunt cu aceasta problema (tocmai am primit vestea ca am LSIL), dupa cercetari multe, nopti nedormite si stres, am inteles ca ERAD-ul, conizatia si nici chiar histerectomia nu te asigura ca ai scapat de virus fiindca chiar daca nu mai tesutul respectiv, infectia ramane si virusul se poate cuibari cu usurinta in alte locuri. Am citit acu cateva zile de un caz al unei femei din SUA care chiar si dupa histerectomie, tot ii iesea ca are virusul in analize si incepuse sa-si faca de cap prin vagin si la nivelul vulvei deci.. Eu una sincer nu stiu ce sa zic sau ce sa mai cred ca mi se pare ca fiecare doctor si/sau pacient are povestea si varianta lui referitor la problema asta nenorocita. E chiar frustrant. Totodata, am mai gasit ceva despre un vaccin administrat in Mexic care se zice ca ar elimina virusul.. Nu stiu ce sa cred inca, dar m-am gandit sa postez despre el, pt cine e interesat sa afle mai multe sau pt cine are bani sa se duca acolo sa incerce. (vaccinul in sine cica nu e prea scump, vreo 200-300 dolari, dar zic drumul pana acolo+ trait acolo o luna)


http://www.virolabintl.com/ingles/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=18

Dupa multe cautari si stres, am dat peste un forum (din SUA) de discutii unde am auzit despre un vaccin terapeutic numit MEL-1 care in Mexic se administreaza de peste 10 ani cu succes in tratarea infectiilor cu HPV (vaginale, orale, anale).

Spre deosebire de celelalte doua vaccinuri disponibile de cativa ani pe piata care nu fac altceva decat sa previna infectia, dar care nu te scapa de virus odata contractat, vaccinul asta cica elimina si virusul si logic, si leziunile, condiloamele si alte neplaceri provocate de virus. Singura instanta in care nu se mai poate face nimic, se pare ca ar fi in cazul cancerului cu metastaze. Cel in situ se vindeca de asemenea dupa o perioada de cateva luni pana la 1 an de la administrarea vaccinului.

Eu doar repet ce-am auzit, stiu ca multi dintre voi o sa primiti vestea cu scepticism, asa cum si eu am inca indoieli si nelamuriri, dar decat nimic mai bine asta, parerea mea.

Am adaugat la inceputul mesajului si linkul pt. Virolab, firma dr. Ricardo Rosales care a elaborat vaccinul pe la inceputul anilor 90. Puteti sa dati si search pe google pt MEL-1 si sa va faceti singuri cercetarile de rigoare cum am facut eu. O sa gasiti destul de multe informatii si lucrari, numai in spaniola sau engleza, ce-i drept (in romania nici nu s-a auzit de asa ceva, din cate am vazut)

Se pare ca vaccinul nu este aprobat de FDA (Federal Drug Administration din SUA)si doctorul nici nu a reusit sa ajunga la vreo intelegere cu companiile farmaceutice sau cu altii care sa poata face posibila scoaterea vaccinului pe piata.. ( sincer, treaba asta nu prea ma mai mira, tinand cont cate magarii si invarteli si interese sunt la mijloc in industria farmaceutica) pt ca am uitat, sa precizez, vaccinul se administreaza in 6 doze, pe parcursul a 6 saptamani (deci cate o injectie pe saptamana), dozele fiind injectate direct in leziuni sau/si verugi.

Singurul dezavantaj dupa mine, in momentul de fata, ar fi faptul ca exista numai in Mexic.
Cica rezultatele obtinute de-a lungul anilor in cazul pacientilor tratati au fost un succes. Majoritatea au eliminat complet virusul fara sa mai aiba recidive sau sa se mai infecteze ulterior, iar in cazul minoritor al celor care nu l-au eliminat deloc (ca au fost si cateva cazuri de-astea, probabil in functie de agresivitatea virusuli sau cine stie), agresivitatea virusului a fost redusa la doar 10 la suta din cea initiala, deci practic a fost redus la un nivel in care deja era prea slabit sa mai poate pune vreo problema pacientului.

Deci.. suna promitator. Sincer in momentul de fata, nimic nu m-ar bucura mai mult decat sa am cumva certitudinea ca vaccinul asta e "the real deal", ca sa zic asa. De-asta m-am si gandit acum sa incep sa postez pe cat mai multe forumuri despre el, sa incerc sa "aprind" dezbateri si sa stiumlez oamenii sa caute si ei pe cont propriu, fiindca mi se pare chiar aiurea si frustrant ca in tara noastra si nu numai, oamenii sa fie complet dezinformati cu privire la potentiale tratamente care chiar elimina cauza, si nu doar simptomele cum se intampla in prezent. Ca degeaba arzi, tai, scoti daca virusul ala nesimtit ramane acolo si isi poate face de cap in continuare.

Nu stiu daca cineva dintre voi, cei care o sa cititi postul asta, au mai auzit ceva de vaccinul asta, dar repet, mi-ar placea super mult daca am reusit cat de cat sa va suscit interestul sa incercati sa aflati mai multe si poate, sa facem schimb de pareri, nelamuriri, dupa.
Am mai citit si despre alte vaccinuri cu care experimenteaza oamenii de stiinta de prin Australia (acelasi care le-a inventat si pe alea doua care doar previn infectia) , Olanda si alte parti, dar astia sunt inca la stadiul de teste pe soareci si nu cred o sa aiba ceva disponibil pt oameni mai devreme de cel putin 1-2 ani

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Anca (acum 11 ani)

Adrienne, ai idee cat de repede pot evolua aceste leziuni? Eu in ianuarie am facut o conizatie si din fericire am avut doar cin 3. La colposcopia din martie doctorul a vazut o noua zona alba (nu stiu daca era dinainte sau a aparut intre timp) si mi-a zis sa facem a doua conizatie. Eu i-am propus sa facem tratament inainte cu aldara sa vedem cum evolueaza. Credeti ca am procedat bine? La pap am avut LSIl cu hpv 16.

Multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Adrienne (acum 11 ani)

Scuze pentru greselile de tastare ; colposcopie , putea , nu-si......

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Maria (acum 11 ani)

Cu aproximativ 5 ani in urma acelas diacnostic il primea si mama mea,la fel un tratament cu ceva pastile,ovule etc(nu mai retin denumirea) dar deoarece ea muncea in Italia nu a mai avut timp da consulte si parerea altor medici,sa intors in Italia ca sa nu isi piarda postul,a urmat medicamentatia data,dar nu a avut mari rezultate,sa intors in mai putin de un an cu probleme grave,hemoragie,rana nu se inchise,cu un fibrom,si cu un papanicolau de 3/4.(cancer)Ce a urmat?...operatie de urgenta,a fost operata la clinica Stanca de carte Dr.Fulga. o doctorita foarte buna....ia scos tot,histerectomie totala,acum e totul ok,nu mai prezinta nici un pericol,in urma biopsiilor ni sa spus ca raul a fost inlaturat definitiv,asa spun medici,merge tot la 6 luni la control.Iti spun toate astea pt ca nu cred ca vrea sa treaca cineva prin asa ceva,pt ca sa previ trebuie sa mergeti la o clinica specializata,(la timp,pana nu e prea tarziu)la Stanca in cluj sunt medici foarte buni,care chiar isi dau interesul,doctorita care a operat-o pe mama mea nu mai e acolo ,e undeva la ceva clinica particulara..,dar e doctorul Porumb care de asemenea a asistat la operatia mamei,e foarte bun,nu se lasa pana nu e totul bine,parerea mea e sa nu stati sa asteptati,sunteti tineri si daca va doriti si un copil,cu atat mai mult,..mama mea avea deja o varsta,(45 ani cand sa operat)si copii,(eu),nu a afectat-o in sensul asta ,dar a avut de suferit mult,dureri enorme...psihic sufera si acum,ea spune ca nu se mai poate numi femeie,nu mai poate fi cea ce a fost,te simti goala pe dinauntru,pustie,acolo ramane un gol,dupa ce scoate tot,dar mai mare e golul din suflet.(asa spune ea)..nu asteptati,mergeti cu curaj mai departe...eu va doresc multa sanatate,sa fie totul bine pana la urma.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Adrienne (acum 11 ani)

Da,Maria ! ai mare dreptate............Exista o oarecare reticienta, de a lua masuri chirurgicale inca din stadii incipiente ,cand se poate obtine o vindecare totala,cu salvarea organelor genitale..........cu mentinerea unei vieti normale...........De aceea am spus mai sus, ca a regreta mai tarziu nu-si mai are rostul. In cazul meu,neac***a nici un fel de simptom,cand s-a descoperit era deja pn 4/5, daca s-ar fi descoperit in stadiul de displazie usoara[ca mai sus] as fi procedat cum am spus in prima postare. Din acel moment,pana la interventia chirurgicala nu au trecut decat doua saptamani.......... Este adevarat ca acest diagnostic este cel mai greu de supotat psihic,nimeni si nici un tratament nu te poate ajuta decat propria vointa. Sunt aproape sapte ani si totul este f. bine. Multa sanatate !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihalcea (acum 10 ani)

Buna Adrienne. In luna ianurie am facut testul PAP pentru prima data. In urma acestuia medicul mi-a recomandat conform analizei PAP si o Genotipare HPV deoarece testul mentionat nu a fost deloc bun. Am primit ulterior si raspunsul la Genotipare HPV! Surpriza! HPV 18 Pozitiv. Urmatoarea recomanre a fost Colposcopie cu prelevare pentru Biopsie pe care l-am efectuat astazi 25.03.2014. Acum astept raspunsul in 10 zile. Din intrebarile pe care le-am pus medicului specialist acesta mi-a raspuns ca nu exista tratament pentru HPV 18 , dar.... daca raspunsul in urma biopsiei este pozitiv urmeaza o Electrorezectie a colului care prezinta rana, asa cum s-a observat si la Colposcopie (zona aceto alba cu mozaic grosolan de 4 mm). Intrebarea mea este daca tu consideri ca este ok ca in urma acestei electrorezectii restul colului sa nu mai fie afectat in continuare? Fara medicatie? Cel putin acesta a fost raspunsul medicului! Sunt in ceata totalmente! Daca poti sa ma ajuti cu o parere! Multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.