Clickmed
programare rapida la medic

Cineva apropiat a innebunit raspuns medic

Schizofrenie
Intrebare postata de Gigi1234 cu 12 ani in urma

Buna ziua, am o sora mai mare cu 5 ani care s/a rupt complet de realitate. Acum are 30, pe la 21 - 23 de ani era super sociabilă, avea sute de prieteni, era foarte pop**ară - centrul atenţiei chiar dar totul s-a rupt. Totul a început în urmă cu 3 ani când şi-a dat seama că nu este cea mai bună fiinţă de pe planetă (asta era părerea ei despre propria persoană), nu o mai invidiază nimeni etc. Ca sa trec direct la subiect va spun simptomele:
- stă numai în casă şi dă e-mailuri şi sms-uri unui băiat de care este îndrăgostită de 2 ani (săracul om e terorizat), nu face nimic altceva, nu iese în oraş, nu face curat (să zică că e ocupată) pentru că "nu suportă zgomotul produs de aspirator";
- când încerc să îi explic ce face spune că nu ţin la ea;
- mă minte de parcă aş fi un copil şi crede în sinea ei că ar trebui să ţină minciunile astea;
- are o logică total ruptă de realitate gen... "ca să îţi spun ceva despre mine trebuie să îmi dai maşina să ţi-o conduc, să văd că avem încredere unul în altul";

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cineva apropiat a innebunit"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Gigi1234 (acum 12 ani)

Nu vrea sub nicio formă să meargă la psiholog şi nu reuşesc să o conving să îl lase în pace pe băiat şi să îşi vadă de viaţă.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Gigi1234
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Gigi1234
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Psih. Roxana Olaru MPsih. Roxana Olaru este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua.

Inainte de a ajunge la un psiholog ar trebui sa o vada un psihiatru pentru a se stabii un diagnostic clar si astfel, impreuna cu medicamentatia prescrisa se va stabili si un plan psihoterapeutic (daca va fi indicat de medicul psihiatru).

Ce recomand este sa insistati sa o duceti la psihiatru si sa treceti peste discursurile gen "nu ma iubesti", "imi vrei raul" etc deoarece delirul se poate agrava si sa ajunga sa isi puna viata in pericol.

Roxana Alina Olaru

psiholog, consilier psihologic, psihoterapeut, psihoterapie de cuplu EFT, educator prenatal 

tel. 0728.47.15.06
e-mail: [email protected]
web:  www.consiliere-psihologica.ro

web:  www.roxanaolaru.ro

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.