Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot ramane insarcinata raspuns medic

Infertilitate feminina
Intrebare postata de ekterinandra cu 12 ani in urma

Buna ziua,am facut in sfarsit toate analizele atat eu cat si sotul meu si s-a gasit o problema ;trompe infundate.peste 2 sapt am programare pt operatie ;as vrea sa stiu in ce consta aceasta operatie ,ami este umpic teama ...va durea?vor ramane cicatrici?mai clar ce se face la aceasta operatie?si cat la suta dupa aceasta interventie as avea sanse sa raman insarcinata?Va multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot ramane insarcinata"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Obstructia tubara este cauzata de un blocaj, de o cicatrizare sau de o leziune la unul sau ambele tuburi fallopiene (trompe uterine) ceea ce determina dificultati de conceptie, intrucat ovulul nu poate circula catre uter si spermatozoidul nu poate sa ajunga la ovul in vederea fertilizarii.
Procedura chirurgicala ar trebui sa va fie explicata de medicul ginecolog . Sunt mai multe tipuri de interventii functie de localizarea obstructiei:
-reanastomoza tubara consta in desfacerea ligaturii trompelor uterine (in cazul in care aceasta a fost facuta inainte) si tratarea portiunii afectate.
-salpingotomiasau rezectia unei parti a trompei uterine, se practica pentru facilitarea ferilizarii in vitro cand trompa uterina dezvolta o acumulare de lichid (hidrosalpingita).
-histerosalpingoscopie( introducerea unui cateter sau a unei canule sub ghidaj fluoroscopic si histeroscopic prin colul uterin si uter pentru a ajunge in trompa uterina)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.