Clickmed
programare rapida la medic

Stimati Doctori ce sa fie?depresie majora sau schizofrenie?

Depresie Depresie majora
Intrebare postata de Tot All Mamei cu 12 ani in urma

Buna ziua!descriindu-ma putin o sa va rog din suflet sa-mi spuneti parerea,cam care ar fi diagnosticul..
De mic am avut probleme cu anemia,echilibram hemoglobina si scadea din nou,am ajuns si la 60 din 120-130.pe la 5 ani am avut dureri abdominale cu un scaun specific,la care medicii nu-mi gaseau cauza,ulterior in 2007 am dat analize la liamblioza si a fost-pozitiv.Mama spune ca probabil sa le fi avut de la virsta de 5 ani cind aveam simptomele date..gradinita nu prea am fregventat-o din cauza ca ma inbolnavisem de asa numita hepatita B si la fel in 2007 am dat analiza la clinica de boli infectioase si mi-au dat un raspuns pozitiv,adica ca nu am in singe acest virus si evident m-am vaccinat cu anticorpii corespunzatori.prin clasa 1,am fost mai retras fata de colegi si pina in clasa a 4 am fost printre primii la invatatura,facind concurenta cu alti colegi.prin clasa a 5 au aparut niste emotii c-am pronuntate,aveam si bufeuri de caldura in regiunea fetei(nas),spate,abdomen si picioare.Mai aveam asa un fel de energie care era cam in plus,la intoarcea directiei capului,as zice un fel de anxietate.
In clasa a 7-a s-au intensificat emotiile negative,retrairile si pe zi aveam zeci de bufeuri.La cel mai mic "obstacol"psihologic aveam bufeuri.
Zi de zi,luni cu luni aveam aceste emotii si stresuri la ore ca daca ma tulburam la propriu,nu mai puteam continua restul orelor,roseam,inima pulsa tare,si ma inhibam in mine,aveam si o deshidratare a fietii.
Uneori stiam primul raspunsul corect dar ridicindu-ma din banca aveam emotii si ma blocam,si iarasi bufeuri.Asa a durat din clasa a 7-a pina am absolvit 9 clase.
Dupa liceu am intrat la colegiul de comert si dupa 1,5 ani de studii s-au intensificat emotiile,aveam frica sa privesc pe cineva in ochi si ma blocam cind dialogam.M-am inhibat in sine si am abandonat colegiul.Am trait asa cu stari de depresie pina la sfirsitul lui 2008 cind am luat medicatie psihiatrica pina in 2010 fara o ameliorare oarecare.din start Dr.mi-a spus ca am o depresie sub mai multe forme si am primit :paroxetina-20 mg si risperidona-2mg pe noapte..vazind ca nu-mi ajuta am redus din propria initiativa doza de risperidona de 2mg cu 25% saptaminal si cind colo..nu am dormit 3 zile si 3 nopti fiecare secunda eram in ginduri.si intr-o dimineata am avut halucinatii crezind ca e sfirsitul lumii si am fugit la biserica,dar era inchisa.Sora m-a internat la spitalul de boli mintale pe o luna cu Diagnozul de TULBURARE SCHIZOTIPALA.
Apoi la cererea mamei am fost eliberat acasa si ne primind medicatia am avut din nou un episod psihotic si seara la 22 am sarit in fintina din ograda(Doamne fereste,duca-se pe pustii)si ca prin minune am ramas viu(apropo mai inainte turnasem in ea agheazma de la slujba Sf.Vasile si cred ca a fost o minune sa nu ma inec.pina la apa sunt 7metri si adincimea apei e de 5 metri)
A 2-a zi din nou internat la acelasi spital deja cu diagnozul de SCHIZOFRENIE PARANOIDA.Am mai stat o luna internat.Deja am aproape un an de cind primesc risperidona 1mg dimineata si 1mg seara si de o saptamina am trecut la venlafaxina-150mg cu care ma simt destul de bine,uneori ma tulbur si am o durere psiho-spirituala la care sunt deprins sa o tolerez.Tulburarea dureaza undeva 3-4 ore pina imi revin.
Vreau sa precizez ca de la virsta de 5 ani pina in 2009 am asistat la certuri"grele" in familie cu violenta.(tata o batea pe mama cu parere de rau..)
ACUM VREAU SA VA INTREB:
Reesind din copilaria nefericita plus anemie am fost predispus dezechilibrului neoronal si din cauza Liambliozei,am fost slabit fizic..Discutind cu medicul am am ajuns la concluzia ca nu am SCHIZOFRENIE ci DEPRESIE MAJORA pentru ca episodul psihotic a fost provocat de mine scazind doza foarte repede de neuroleptice si asa s-a produs psihoza.Deci cred si doresc sa ramin cu diagnosticul de depresie majora din fericire sau din nefericire.
Medicii mi-au spus ca trebuie sa iau medicatia data 3-5 ani ca sa ma intaresc bine.
VREAU SA VA INTREB PE DVS,OAMENI BUNI,CE PARERE AVETI,CU CE DIAGNOZ AS RAMINE CU --SCHIZOFRENIA sau--DEPRESIA MAJORA???

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Stimati Doctori ce sa fie?depresie majora sau schizofrenie?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Nici una nici alta (acum 12 ani)

In mod real nu ai nici una nici alta ci doar o tulburare comportamentala cauzata de situatia familiara.
Medicii se dau rapid la diagnoze dar pe ei nici nu-i intereseaza cauza bolii sau diferentele intre pacienti. La psihologi nu exista decat 3-4 boli in care ii baga pe aproape toti.
Medicamentele psihotice creeaz tendinta la sinucidere si multe boli si atata vreme cat ei astfel de medicamente nu se mai poate spune deloc cu certitudine daca ceea ce ai facut provine de la ele sau de la tine. Cert este ca nu ai facuta sa ceva inainte sa iei medicamentele.
In orice caz nu ai schizofrenie....mai degraba depresie,..daca e sa o luam dupa terminologia psihologica. Insa de fapt ai fi un caz vindecabil cu ajutorul homeopatiei, daca ajungi la un medic homeopat adevarat. Cauza bolii tale este ceea ce ai spus singur mai sus.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Sara Cristina (acum 12 ani)

Buna ziua,
Din punctul meu de vedere ar fi indicata o re-evaluare psihologica, nu neaparat in vederea stabilirii unui diagnostic cu care dvs. sa va impacati si care sa il duceti in spate. Mai degraba in vederea stabilirii unui plan de interventie psihoterapeutica ce ar avea ca scop imunatatirea starii dvs psihice si emotionale. Desi manualul de diagnostic la care psihologii se raporteaza cuprinde sute de diagnostice, obiectivul este acela de a stabili o strategie optima de abordare. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa aveti incredere in capacitatea dvs de echilibrare, iar demersurile pe care le faceti sa fie indreptate catre acest obiectiv si mai putin catre stabilirea unei patologii.

Psiholog Clinician si Psihoterapeut CRISTIANA POPESCU
Tel: 0732.901.623

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Sara Cristina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Sara Cristina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
et elena (acum 11 ani)

imi poti lasa o adresa de e-mail sa vorbim?multumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mitake (acum 11 ani)

sigur, [email protected]
mersi

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mitake
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mitake
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.