Clickmed
programare rapida la medic

Ma curentez de la orice

Prim ajutor
Intrebare postata de cornica cu 12 ani in urma

Buna seara,am o dilema...ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri...de cv timp pe tot ce pun mana ma curentez...simt curentul cum trece prin fire...il atrag f usor...poate fi vorba de bioenergie???

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ma curentez de la orice"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (20)

Claudiu Ibm (acum 12 ani)

Vina sa te curentez si eu :)))))))))))))))))))))))))

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
PENA (acum 12 ani)

Nu esti singura careia i se itampla. Depinde cu ce te imbraci. Probabil ai haina din blana, ai pulovere de lana, haine din materiale sintetice, iar prin frecarea unora de altele se produce energie statica.
Iata un articol despre asta dar mai gasesti si altele pe Google. Scrie ''''energie statica''''
''''Energia statica manifestata prin acea scanteie care te curenteaza este foarte neplacuta, deoarece are efectul unui mic soc asupra corpului uman. Exista in modalitati prin care poti diminua cazurile in care ea se manifesta.
Electrizarea corpurilor are loc atunci cand se transfera electroni de la un corp la altul, separand sarcinile pozitive de cele negative, prin frecare sau simpla atingere. In mod obisnuit, atomii au acelasi numar de electroni si protoni. In aceasta stare, atomii sunt neutri. La contactul unui obiect cu altul, electronii pot sa se mute de la un atom la altul.
Astfel, unii atomi au surplus de electroni, cu o sarcina negativa, iar alti atomi au o lipsa de electroni, cu o sarcina pozitiva. Separarea acestor sarcini duce la fenomenul de energie statica.


1 Evita sa folosesti materiale care produc energie statica

Plasticul, materialele sintetice, hartia sunt cateva dintre acele lucruri care produc energie statica. Nu cumpara bluze, haine, incaltaminte si accesorii din materiale sintetice, deoarece, cand le imbraci, ai putea sa te trezesti cu o multime de scantei care sa te “piste” peste tot.
Daca insa trebuie sa folosesti astfel de materiale, atunci aseaza intre ele un strat de bumbac, pentru a scadea riscul de electricitate statica.
Afla mai multe detalii din articolul Cum sa faci hainele sa nu se mai electrizeze.

2 Evita frecarea

Frecarea este alt fenomen care poate sa produca energie statica.
De exemplu, picioarele tarsaite pe covor, papucii sau sosetele, la contactul cu fibrele covorului, prin frecare, pot provoca energie statica. Este recomandat sa nu folosesti covoare din fibre sintetice. Exista spray-uri antistatice pentru covoare pe care le poti folosi.
Poti folosi balsam de rufe amestecat cu apa pentru a peria covoarele si a elimina astfel riscul electrizarii.

3 Protejeaza aparatele electronice de energia statica

Componentele electronice sunt afectate de descarcarile electrice. De aceea, este recomandat sa folosesti cutii de inmagazinare, antistatice, care protejeaza componentele electronice de efectele negative ale electricitatii statice.
Exista, de asemenea, o gama larga de produse destinate curatirii aparatelor electronice: spray-uri, spume, perii etc.
De exemplu, un spray universal, antistatic, este destinat curatarii unor obiecte precum imprimanta, tastatura sau telefonul.

4 Foloseste produse antistatice de curatenie

Suprafetele din lemn, plastic etc pot fi curatate cu ajutorul produselor antistatice. De exemplu, in locul unei carpe obisnuite de sters praful poti folosi un pamatuf antistatic. Pentru suprafetele mari din plastic care au fost vopsite ar putea sa fie incarcate cu energie statica. Un degresant antistatic reduce si indeparteaza sarcina electrostatica cu care s-au incarcat suprafetele din plastic.
Nu uita ca materialele volatile trebuie tinute departe de zonele in care este posibil sa se produca energie statica.

5 Ia masuri de siguranta cand te coafezi

Una dintre cele mai cunoscute situatii de energie statica este cea legata de par. Este recomandat sa folosesti perii si piepteni din peri naturali pentru a evita electrizarea parului. Foenul este bine sa fie unul cat mai modern, profesional daca se poate, cu ioni, deoarece acesta reduce producerea de energie statica.
Cand te coafezi, este important sa umezesti parul cu apa inainte de a te apuca de lucru.

6 Creste nivelul de umiditate

Energia statica apare in mediile uscate. De aceea, cele mai multe cazuri de electrizare apar iarna, cand aerul este foarte uscat. In timpul verii, din cauza ca aerul este umed, sunt foarte mici sansele sa acumulezi o incarcatura electrostatica mare.
Foloseste-te de umiditate pentru a diminua aparitia energiei statice. Un umidificator, o fereastra deschisa sau un recipient cu apa intr-o incapere foarte uscata reprezinta solutii de a evita producerea de energie statica.
Da-te cu creme de corp dupa ce faci dus, astfel incat pielea ta sa aiba suficienta umiditate pentru a elimina energia statica.

7 Foloseste-te de metal

Metalul in contact cu un alt metal poate prelua socul in caz de energie statica. Astfel, in loc sa intinzi mana spre clanta, intai baga cheia in broasca. Atingerea unui obiect de metal este valabila si in cazurile in care urmeaza sa folosesti aparatura electrica precum telefonul, calculatorul, aparatul foto digital, ipod-ul etc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cornica (acum 12 ani)

multumesc Pena,imi vor prinde bine sfaturile tale....o sa tin cont!!!multumesc inca o data si o zi buna!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de cornica
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de cornica
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
pENA (acum 12 ani)

7 motive pentru care apare energia statica in casa ta



1 Frecarea picioarelor de covor

Parintii le spun copiilor sa nu-si mai tarasca picioarele pe jos. Pe langa faptul ca nu e frumos si poate cauza accidente, mai exista un motiv: aparitia energiei statice. Aceasta se poate evita daca folosesti covoare cu fir scurt, calcand normal, nu tarsait. De asemenea, ar trebui sa eviti papucii de casa facuti din plastic sau material sintetic, deoarece aceste materiale sunt generatoare eficiente de energie statica. Covorul poate sa fie dat cu un spray special, cu o solutie antistatica.

2 Coafarea parului uscat

Exista un motiv pentru care o coafeza incepe sa lucreze la par pulverizand apa pe el, inainte de a face orice altceva. Energia statica apare in cazul in care parul este coafat fara sa fi fost umezit in prealabil. Pe parul uscat, actiunea foenului provoaca aparitia energiei statice. De aceea se recomanda uscatoarele de par cu ioni, pentru a reduce acest efect. Ca si la coafor, parul trebuie umezit inainte de a-l coafa. Poti sa-ti confectionezi chiar si o sticla cu pompa dintr-un recipient mai vechi, spalat foarte bine.

3 Camerele incalzite si neaerisite

Sezonul rece este cunoscut ca una dintre perioadele in care apare cel mai des energia statica. Fiind frig afara, principala nevoie este aceea a incalzirii locuintei. Insa pe langa ea, nu trebuie pierduta din vedere si nevoia aerisirii incaperilor. Cu cat este mai cald intr-o camera in care nu s-a mai aerisit de multa vreme, cu atat aerul devine mai uscat si creste riscul aparitiei energiei statice.
Simpla aerisire creste gradul de umiditate din camera si impiedica aparitia energiei statice. O alta solutie o reprezinta folorea unui umidificator.

4 Exces de materiale sintetice

Stilistii vestimentari recomanda in general optarea pentru haine din fibre naturale, in detrimentul celor sintetice. Pe langa un confort sporit vara, la temperaturi foarte mari, o haina din bumbac natural te tine departe de energia statica.
Intr-o casa in care exista multe obiecte fabricate din materiale sintetice este foarte posibil ca energia statica sa reprezinte o problema permanenta. Poate fi vorba despre o garderoba cu majoritatea hainelor si accesoriilor din materiale sintetice, asternuturi de pat, covoare, huse de mobilier etc. In acest caz, cea mai buna solutie este sa se foloseasca bumbacul, pentru a elimina efectul antistatic.

5 Piele uscata

Reclamele la cremele hidratante nu mentioneaza niciodata un beneficiu inedit al acestor produse: eliminarea riscului de energie statica. In cazul unei persoane care resimte des socul energiei statice de cate ori atinge un obiect, se poate sa fie vorba pur si simplu despre faptul ca are pielea uscata. In special dupa dus, din cauza apei dure, pielea tinde sa devina foarte uscata si trebuie hidratata cu crema de corp.

6 Animalele de companie

Propriul animal de companie poate facilita aparitia energiei statice din cauza parului sau uscat. Acesta, in frecare cu diverse materiale precum covoarele, poate provoca energie statica. O perie cu ioni , folosita pentru a pieptana animalul de companie, ar trebui sa fie suficienta pentru a corecta aceasta problema.

7 Aparatura electronica

Televizorul, monitorul calculatorului, calculatorul in sine si aparatele electronice in general acumuleaza energie statica. Sterge-le cu o carpa de bumbac sau cu o laveta speciala, in cazul in care pachetul in care au fost cumparate este dotat cu asa ceva. De asemenea, se pot folosi si solutii speciale, ca de exemplu un pray antistatic pentru curatat LCD-ul.



Citeste mai mult pe: http://casa.acasa.ro/amenajarea-casei-44/diy-46/7-motive-pentru-care-apare-energia-statica-in-casa-ta-150579.html#ixzz1lg7I6g21

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cornica (acum 12 ani)

multumesc Pena,mi-au prins bine sfaturile tale...o sa tin cont!!!o zi buna!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de cornica
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de cornica
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
stefan (acum 11 ani)

si eu am aceeasi dilema....dar in casa stau mai mult la bustul gol fara tricou si am haine de bumbac....iar pe jos e parchet sau gresie si am papuci de din cauciuc :|

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
baiatu frumos (acum 11 ani)

auzi tu cu referatul de la energie statica stiti ce am facut la un profesor de Matematica?
lam curentat de la loau dracu i sa sculat paru in cap ca mi-a 4 la matematica si am avut o chestie de aia de la bricheta si lam curentat de la luat toti draci si mia pus 9 asa se face daca iei 4!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Vlad (acum 11 ani)

Esti sigur ca l-ai socat pe proful de matematica. Dupa relatarile tale, am impresia ca nici pe langa scoala nu ai trecut.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Robo (acum 2 ani)

Dacă e frumos...mai contează? 😂

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Robo
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Robo
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ADE ADE (acum 10 ani)

am patit si eu asa ceva....am pus mana pe un fir si ma curentat usor ,l-am chemat pe tata sa vad daca el simte acel curent si radea de mine ca pe el nu-l curenta:)) din ce cauza eu simteam acel curent si el nu?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Brando Vlad (acum 8 ani)

Din cauza ca tu erai desculti iar tactu incaltat.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mircea (acum 10 ani)

Si eu ma curentez, aseara dupa ce mi s-a sculat maciuca, am inceput sa o ciocanesc pe sotie si am simtit un curent in varful capului dupa care toata energia a iesit din mine prin capul cablului conectat la mufa sotiei, acel flux de tensiune a aruncat-o pur si simplu pe perete. Dupa care a inceput sa curga energia mea din ea, se scurge incet pe langa gura in jos...fantastica energia asta acumulata.
ASA ATI PATIT SI VOI? NU?

Raspuns marcat ca abuz
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
a (acum 9 ani)

sursa de energie din perimetrul tau e in afara in orizontul tau intro rnrgie atrasa in trun semnal ....aduci aminte de fizica si matematica cu mimie

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Bodnar Elena (acum 9 ani)

Buna ziua !Cand sunt stresata ma corentez de multe obiecte,dar numai cand sunt stesata,de ce ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
gica (acum 8 ani)

Din cauza ca esti prusta de aia de corentezi...

Raspuns marcat ca abuz
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
Pentru Gica: (acum 8 ani)

Din cauza ca esti cretin si lipsit de orice bun simt!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Vasile (acum 8 ani)

Energia statica curenteaza de lasa urme.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Di (acum 8 ani)

Acum un an in urma,aveam grija de o batrina.Ma despartisem de iubitul meu si aveam o stare de depresie.Batrina in ziua aceea ma enerva la orce pas.De fiecare data cind o luam de miina ca so ajut sa se ridice (cind se atingea palmele De corpul ei) o corentam.In fine Nu mai puteam sa o ajut.ea simtea dureri de la atingerea mea.Des mi se intimpla sa Simt curentul cind ma ting te diferite obiecte. Ce sa fie asta?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ionut INFINITE (acum 8 ani)

si mie mi se intampla din cauza ca te electrizezi de ceva si cand atingi un obiect de metal te curenteaza foarte putin

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11618040728 (acum 3 ani)

Si eu la fel,mă curentez de orice,dar tare de tot ,deja îmi influențează viața, vreau sa fiu normală, nu stiu ce sa fac.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11618040728
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11618040728
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.