Clickmed
programare rapida la medic

2 Pilule uitate & contact sexual raspuns medic

Contraceptie
Intrebare postata de telutas cu 12 ani in urma

Buna,
Am nevoie de un sfat,
Vineri am luat pastila contaceptiva si am avut si contact sexual insa sambata si duminica am uitat sa le iau.
Azi e Luni si am luat pe cea de duminica acum pe la 2 dupamasa..ce ar trebui acum sa fac, sa o iau seara pe cea de luni?
M-am panicat si de aceea am luat-o pe cea de duminica...nu stiu daca e bine.
Folosesc anticonceptionalele deja de 1 an, sunt Diane-35.
Va rog daca stie careva sa ma ajute ca sunt in acest moment foarte speriata...
Multumesc mult pentru raspunsul anticipat!
O zi buna

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "2 Pilule uitate & contact sexual"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Conform datelor din prospect: "daca ati intarziat cu mai mult de 12 ore, eficacitatea Diane-35 poate fi redusa. Cu cat ati uitat sa utilizati mai multe drajeuri consecutive, cu atat riscul de reducere a efectului contraceptiv este mai mare. Exista indeosebi un risc crescut de a ramane gravida daca uitati sa utilizati drajeurile de la inceputul sau de la sfarsitul blisterului. Ca urmare, trebuie sa urmati regulile de mai jos.Un drajeu uitat in saptamana 1: utilizati drajeul uitat imediat ce va amintiti (chiar daca aceasta inseamna sa utilizati 2 drajeuri in acelasi timp) si utilizati urmatoarele drajeuri la ora obisnuita. Utilizati metode contraceptive suplimentare (metoda de bariera) pentru urmatoarele 7 zile.
Un drajeu uitat in saptamana 2: utilizati drajeul uitat imediat ce va amintiti (chiar daca aceasta inseamna sa utilizati 2 drajeuri in acelasi timp) si utilizati urmatoarele drajeuri la ora obisnuita. Nu este necesar sa utilizati masuri contraceptive suplimentare. Un drajeu uitat in saptamana 3: puteti alege una din urmatoarele optiuni, fara a fi nevoie de masuri contraceptive suplimentare:
1. Utilizati drajeul uitat imediat ce va amintiti (chiar daca aceasta inseamna sa administrati 2 drajeuri in acelasi timp) si administrati urmatoarele drajeuri la ora obisnuita. Incepeti urmatorul blister imediat ce terminati blisterul actual, fara a lasa un interval de pauza intre blistere. Este posibil sa nu apara o sangerare de intrerupere pana la sfarsitul celui de al doilea blister, insa puteti avea pete sau sangerari in zilele in care utilizati drajeuri.
Sau
2. Opriti administrarea drajeurilor din blisterul curent, lasati un interval de pauza de 7 zile sau mai putin (numarati si ziua in care ati uitat drajeul) si continuati cu blisterul urmator. Cand alegeti aceasta metoda, puteti incepe intotdeauna urmatorul blister in aceeasi zi a saptamanii ca de obicei"

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Contraceptie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
telutas (acum 12 ani)

Multumesc pentru raspuns,
Saptamana a fost a 3-a si aveam prospectul....as vrea sa stiu cum ar trebui sa procedez, cum ar fi mai corect.

Va multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de telutas
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de telutas
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
iulia (acum 8 ani)

Buna ziua am si eu o mica rugamite ....eu am luat diane35 timp de 4 luni...apoi le.am oprit ....dupa 2 luni am inceput sa le iau din nou...doar ca acuma sa intamplat o mica problema.....am avut blisteru cu pastile in portofel...si din pacate imi lipseau trei pastile din sapt a 2a blisrerului...miercuri joi si vineri....nu stiam ce sa fac....si am luat incontinuare pe cele de sambata duminica, luni si marti. Practic le.am terminat duminica pastilele..acum sunt in saptamana de pauza..trebuie sa le incep luni....in perioada asta am avut raporturi....este posibil sa fi ramas insarcinata....am si menstruatia de cateva zile 3 4...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.