Clickmed
programare rapida la medic

Ce analize trebuie facute?

Infertilitate masculina
Intrebare postata de asociatiafemina cu 12 ani in urma

Ce analize trebuie sa fac ca sa aflu daca sunt steril si daca sterilitatea este confirmata, este din totdeauna? In ce constau testele si cat ar costa?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce analize trebuie facute?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Google (acum 12 ani)

Trebuie facuta spermograma. sE ANALIZEAZA CANT DE SPERMA, culoarea, nr spermatozoizilor, mobilitatea, motilitatea,...
''''In jur de 10 - 15% dintre cupluri se confrunta cu problema infertilitatii. Uneori problema este la femeie, alteori la barbat. In multe cazuri insa este bine de stiut ca inferitilitatea poate fi tratata, cata vreme ii descoperim cauzele.

Acestea pot fi probleme ale spermatozoizilor, ale ovarelor sau dificultati in procesul de unire, disfunctii uterile sau ale trompelor, infectii, factori imunitari si altele. Pentru a stii excat de care parte se afla problema infertilitatii in cuplul vostru, este necesar sa faceti cateva analize medicale:
1. Pentru femei:

Analize de sange - pentru a determina nivelul hormonilorimplicati in ovulatie si pentru a depista o eventuala infectie.
Biopsia endometriala - necesara pentru a stabili daca ovulatia are loc sau nu si daca mucoasa uterina este pregatita din punct de vedere hormonal sa primeasca o sarcina. Biopsia se efectueaza exact inaintea inceperii ciclului menstrual.
Ecografia - se examineaza zona pelvina pentru a identifica posibile anomalii ale ovarelor si uterului.
Histerosalpingografia - se utilizeaza pentru evaluarea afectiunilor uterului si a trompelor uterine, daca exista obstructii sau alte robleme. Presupune injectarea unei substante de contrast in uter, iar cu ajutorul razelor X se determina daca trece din uter in trompe.
Histeroscopia - cu ajutorul unui instrument mic se examineaza interiorul colului uterin si uterului pentru a descoperi neregularitati.
Laparoscopia - medicul face o interventie minim-invaziva prin care va insera in abdomen un dispozitiv subtire dotat cu o camera de filmat cu ajutorul caruia examineaza trompele, ovarele si uterul.

2. Pentru barbati:
Examen fizic, inclusiv al zonei genitale
Analize de laborator ale materialului seminal - pentru evaluarea cantitatii, culorii si numarului de spermatozoizi, concentratia acestora, forma si mobilitatea acestora. De asemenea, se urmareste prezenta unei infectii sau a sangelui.
Determinarea nivelului de testosteron sau a altor hormoni din sange care duc la infertilitate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
E Sima (acum 11 ani)

Nu stiu daca te mai intereseaza subiectul, in caz pozitiv: poti face spermograma, spermocultura, test Mar si halosperm... daca rezultatele nu ies in limite normale poti merge la un medic urolog.
Iti atasez un link cu mai multe informatii legate de costuri:
http://www.clinica-promed.ro/206_Clinica-Bucuresti/Servicii-medicale/Andrologie---urologie.html .

Partenerul meu a mers la clinica Promed System, la dr Madan.
Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.