Clickmed
programare rapida la medic

Obezitate raspuns medic

Obezitatea
Intrebare postata de lungu7 cu 12 ani in urma

Pofta de mancare execiva si oboseala cum sa le inlatur .La 1.70 inaltime am 95 kg.va rog sa ma ajutati.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Obezitate"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

tratamentul obezitatii include: o dieta cu un aport energetic inferior celui consumat (cu pastrarea echilibrului intre cele trei principii alimentare) de 800-1500kcal/zi, cu minim 3 mese pe zi, legume, fructe, 60-80 g proteine pe zi; esentiala este activitatea fizica; eficienta tratamentului consta in aplicarea pe termen lung. medicul endocrinolog sau medicul de diabet si boli de nutritie poate indica un tratament medicamentos . In cazul in care nu se obtin rezultate utilizand masurile mai sus mentionate se poate apela la tratamentul chirurgical (chirurgie bariatrica)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Obezitatea.

Inscrie-te aici!
Advertisement
marina tisau (acum 12 ani)

daca ai incercat cu dieta si sport si nu ai reusit sa obtii rezultate, atunci poate e cazul sa te indrepti catre chirurgia bariatrica. ti-l recomand din experienta proprie pe dr Catalin Copaescu (Delta Hospital). in cazul meu cea mai buna optiune a fost gastric banding. ar fi bine sa participi la un seminar pe tema "Chirurgiei obezitatii si a bolilor metabolice". eu am aflat foarte multe lucruri pe care nu le stiam si nici nu le-am gasit in alte surse de informare. seminarul se tine sambata (chiar de dr Copaescu). mai multe detalii poti sa afli de aici: http://www.deltahospital.ro/centrul_de_excelenta_barxl

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Studenta la medicina (acum 11 ani)

Oboseala cronica si obezitatea sunt intr-o legatura destul de stransa pentru ca privarea de somn ingrasa si creste pofta de mancare printr-un mecanism care tine de reglarea hormonala.
Cei mai cunoscuti hormoni implicati sunt STH-ul si cortizolul, dar mai sunt si alti hormoni, pentru ca organismul este foarte complex. Ei au o descarcare pulsatila si inversa, adica atunci cand unul creste, celalalt scade. STH-ul determina lipoliza, deci slabirea, in timp ce cortizolul - ingrasarea. Peak-ul maxim al STH-ului este la ora 22.00 in timpul somnului. Deci, cu conditia sa adormim pana la ora 10 seara, organismnul nostru va secreta cea mai mare cantitate de STH, cu efectul cel mai bun asupra slabirii.
In schimb, culcatul la ore tarzii va determina cresterea cortizolului, care este unul din hormonii starii de veghe(un hormon de stress). Deci, intr-o noapte alba de exp, cortizolul va atinge cote maxime, pt ca mai ales atunci avem nevoie de el sa putem ramane treji, in schimb STH-ul va fi la valori minine. Asta inseamna ca ne vom ingrasa.
Un alt aspect este legat de apetit. Mancatul cel mai tarziu la ora 6-7 seara combinat cu dormitul de la ora 10 seara este poate cel mai bun mod de a slabi. Spun asta pentru ca daca nu mancam seara, glicemia va scadea, insa daca noi realizam acel peak de STH prin culcatul la timp, glicemia va creste in timpul noptii, din cauza ca STH-ul este un hormon hiperglicemiant. De aceea, a doua zi nu vom mai avea hipoglicemie si deci pofta de mancare, adica nu vom mai manca excesiv in timpul zilei.
Bineinteles ca STH-ul creste si in timpul efortului fizic, dar niciodata nu va ajunge la valori asa de mari ca in timpul somnului (peak-ul de la ora 22.00). De aceea exercitiile fizice slabesc mai degraba prin consumul de kcalorii. De asemenea evitatul prajelilor si a altor mancaruri nesanatoase combinat cu consumul de fructe si legume(bogate in fibre) ajuta.
Operatia de micsorare a stomacului mi se pare o alternativa abia atunci cand s-au epuzat toate celelalte incercari de slabire, pentru ca este o metoda invaziva. Ea ar trebui rezervata mai degraba cazurilor grave de obezitate (IMC peste 40 sau mai mare).
Un alt mecanism hormonal de reglare a poftei de mancare este leptina-neuropeptidul Y, in care leptina scade apetitul, iar neuropeptidul Y il creste. Daca d-voastra aveti de exp. o rezistenta la receptorii pentru leptina, ea nu va mai ajunge la hipotalamus pentru a inhiba neuropeptidul Y de unde apetitul crescut. Operatia de micsorare a stomacului nu cred ca v-ar putea ajuta in acest caz, pentru ca nu are legatura cu acest mecanism.
In concluzie, parerea mea este ca un stil de viata sanatos ar putea ajuta organismul sa ajunga la parametrii cat mai normali.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.