Clickmed
programare rapida la medic

Bicuspidie aortica raspuns medic

Boli de inima
Intrebare postata de olimpia84 cu 12 ani in urma

Buna ziua! Am un bebelus de 6 zile caruia neonatologul i-a auzit un suflu sistolitic .Dupa o ecografie mi-a zis ca pare sa fie bicuspidie aortica.va rog sa ma lamuriti in "limbaj pop**ar" adica pe intelesul tuturor nu doar in termeni medicali ce inseamna aceasta bicuspidie si cat de tare ar trebui sa ma ingrijorez, pentru ca stresul ma macina la maxim!
Multumesc!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Bicuspidie aortica"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Bicuspidia aortică este o anomalie a arterei aorte (cea mai importantă şi mai mare arteră din organismul uman) anomalie care este congenitală. În mod normal artera aortă prezintă 3 cuspide (valvule semilunare - structuri fibroase) la nivelul nivelul orificiului de comunicare cu ventriculul stâng dar în cazul d-vs există doar două dintre aceste cuspide, de dimensiuni mai mari insuficiente ca să acopere orificiul aortic care în anumite momente ar trebui sa fie închis şi din cauza cărora sângele care în mod normal ar trebui să fie propulsat spre organism (prin sistola ventriculară - perioada in care sângele este expulzat în artera aortă cu presiune) refluează în ventriculul stâng. În timp va creşte presiunea la nivelul ventriculului, necesară împingerii sângelui în aortă şi scăderea tot mai evidentă a volumului de sânge expulzat efectiv în aortă. Consecinţa acestei anomalii este reprezentată de deteriorarea funcţie ventricului stâng cu implicaţii asura organismului uman prin influenţarea capacităţii de efort (persoana în cauză va obosi mult mai repede)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Boli de inima.

Inscrie-te aici!
Advertisement
florentina i (acum 11 ani)

...si trebuie ca in viitor micutul sa aibe o viata bine organizata , sa se odihneasca si sa fie ferit de stres si de griji (la scoal, liceu). La un moment dat vor aparea ameteli, sanzatii de lipsa de aer, dureri in piept sau stari de lesin...copilul va trebui tinut in puf..cat de mult posibil ...nu va putea face efort....
In cazul fiicei mele a aparut si o regurgitare la una din cele 2 valvule....
Acum are 17 ani, nu poate face efort si a trecut prin toate starile pe care le-am descris mai sus.
Trebuie efectuat un consult la medicul cardiolog ANUAL iar eco la inima din 2 in 2 ani...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
madalina (acum 8 ani)

te rog din suflet, dak vezi mesajul asta sa imi dai un telefon..bebelusul meu din burtica a fost diagnosticat cu bicuspidie si vreau sa vb cu tine.ms mult.nr meu este: 0770.574.835

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.