Clickmed
programare rapida la medic

Baiatul meu are 8 ani, as dori un sfat

Boli intestinale
Intrebare postata de anagoga66 cu 12 ani in urma

Din luna octombrie, baiatul meu se scarpina intr-una in zona rectala, la inceput am crezul ca este un ''''obicei prost'''' apoi l-am dus la dr. de familie care mi-a dat o crema locala.Nu s-a intamplat nici o schimbare in bine, mai rau din cauza scarpinatului si-a iritat pielea , si-a pierdut pofta de mancare, a devenit agitat sau opus prea obosit.Inapoi la doctor: la coprocultura a iesit negativ. Dupa 2 luni am primit de la dr. trimitere la gastrointestinolog care ne-a dat un recipient pentru a face analiza iar. rezultatul a fost compromis adica trebuia repetat iar dr. a uitat sa ne sune, ca doar erau sarbatorile de craciun. Ne-am dus la alt dr. care ne-a recomandat sa facem alt test, noaptea cand copilul doarme sa punem o mica lopatica in jurul muschiului anal si sa ducem la lab. intre timp ne-am dus si la dermatolog care in sfarsit avea de toate in cabinet si a luat proba ,ne-a dat niste creme cu antibiotic ,pentru pielea care este deja rosie si apare cala crater, un sirop antibiotic,calmant,. Dupa 7 zile de tratament nu prea sunt schimbari.Sper ca azi sa primim cele 2 rezultate la analize. Si totusi ce mai este de facut ? Este rusinos ca in anul 2011 -2012 nu poate fi facut ceva eficient pentru un copil.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Baiatul meu are 8 ani, as dori un sfat"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Dr.Marcovici Tamara (acum 12 ani)

Buna seara. Cauzele pruritului anal pot fi locale sau sistemice. Sunt prezente si modificari ale tranzitului intestinal, scadere ponderala, febra, leziuni ale tegumentului perianal? Investigatia coprologica (inclusiv coprocitograma) poate fi completata prin evaluare biologica a sangelui (biochimie, hematologie, imunologie), urinei, etc. Prin rectoscopie se poate explora interesarea mucoasei rectale, etc. Va sfatuiesc sa apelati le un medic pediatru in vederea evaluarii clinico-anamnestice si elaborarea planului de investigatii.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anagoga66 (acum 12 ani)

Nu are scadere in greutate, are scaun regulat, da prezinta pielea f. inrosita ca niste dare din cauza scarpinatului. De asemenea o scadere a atentiei, no focus si miscare continuua= agitat.
De la inceputul lunii Nov. am fost la dr. pediatru care mi-a recomandat coprocultura ( a iesit negativ pentru viermisori ), mi-a dat o crema locala impotriva mancarimii. In Decembrie situatia s-a agravat, deja nu mai sta pe scaun si deranjeaza in clasa. Deci am fost la gastrointestinal-pediatric si iarasi analiza -scaun ,iarasi negativ. Ni s-a recomandat un dermatologist care a luat proba ( si aceasta negativa la bacterii) si iar creme cu antibiotic si cu anti-itching ,dupa 7 zile nici o ameliorare. Doctorul pediatru mi-a recomandat verbal sa incerc ceva laxative care se dau fara reteta ca sa poata sa-si goleasca intestinele...dar copilul nu are probleme cu ''''iesitul'''' si nu prezinta simptome de constipatie in rest este sanatos in ciuda faptului ca si-a pierdut pofta de mancare si a devenit f. pretentios, nu mai vrea fructe si legume proaspete ceea ce inainte nu se intampla.Se pare ca si pediatrul este depasit.. acum am facut o noua programare la alt medic, dar ca MAMA ma simt absolut frustrata caci dupa atata timp copilul inca are o problema medicala iar notele de plata pentru analize si doctori arata ca incercarile noastre sunt pe drum gresit. Paralel cu tratamentele dr. am incercat paine cu usturoi, supe, biscuiti pusi langa gaz (care daca erau viermisori ar fi iesit..?!) etc.
Va multumesc pentru sfat, am sa rog doctorul sa-mi dea analiza a sangelui si a urinei, pentru ca pana acum nu le-am facut.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de anagoga66
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de anagoga66
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
karinapet (acum 10 ani)

spune-mi te rog cum ai rezolvat problema??? se pare ca si fiul meu are aceleasi simptome... multumesc anticipat......

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anagoga66 (acum 10 ani)

da, am rezolvat problema. Dr. ne-a prescris laxativ ( ceva lichid cu un gust imposibil) pe care l-a baut in fiecare zi la ora 12.00 timp de 2 luni , si care i-a facut ''''scaunul'''' foarte moale si nu s-a mai fortat sa iasa afara si micile leziuni s-au vindecat pentru ca nu s-a mai scarpinat. Intre timp am adaugat iaurturile si am scos orezul din alimentatie.Succes.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de anagoga66
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de anagoga66
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.