Clickmed
programare rapida la medic

Anxietate raspuns medic

Anxietate
Intrebare postata de mihai_vieru21 cu 12 ani in urma

Buna seara . Starea de anxietate dauneaza organismului , organelor ? Te poti inbolnavi de ceva in timp.Am 31 de ani, am avut cateva atacuri de panica si o stare de depresie cu o luna in urma am urmat un tratament , mergeam la servici imi era putin greu ,de o saptamana ma simt mai bine , merg in continuare la servici stau cu cei 2 copii ai mei acasa ma joc cu ei totul e normal , doar cateodata imi mai trec cateva ganduri negre prin cap , dar le dau deoparte din minte cu usurinta , fata de acum o luna in urma cand eram foarte ingrijorat si stresat. Acum parca simt mai bine. E doar o stare de bine ?sunt pe drumul cel bun ?
Va multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Anxietate"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Psih. Roxana Olaru MPsih. Roxana Olaru este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua,

Ma bucur ca tratamentul care v-a fost prescris a dat rezultate. Va recomand totusi sa incercati sa urmati si sedinte de psihoterapie pentru a va ajuta cu adevarat sa scapati de cauza anxietatii.

Intr-adevar, daca problema nu este rezolvata si persoana care sufera de anxietate nu se ingrijeste corpul va fi afectat.

Din ceea ce ati spus se pare ca aveti multe resurse si forta sa va faceti bine si cred ca daca va ingrijiti in continuare veti putea sa scapati de anxietate.

Roxana Alina Olaru

psiholog, consilier psihologic, psihoterapeut, psihoterapie de cuplu EFT, educator prenatal 

tel. 0728.47.15.06
e-mail: [email protected]
web:  www.consiliere-psihologica.ro

web:  www.roxanaolaru.ro

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Anxietate.

Inscrie-te aici!
Advertisement
alixandroiu mariana (acum 12 ani)

de 3 ani ma confrunt cu simptomele anxietatii.Au fost perioade in care m am simtit bine urmand si un tratament cu xanax 0,5 si distonocalm.Dupa o perioada de un an si sase luni in care m am simtit bine renuntand si la medicatie,boala a recidivat cu atacuri de panica si stari permanente de disconfort.Am mers la psihiatru si de doua luni la phiholog.Mi a fost bine cu exceptia ultimei saptamani cand ma simt btne doar cand dorm.Sunt o femeie puternica,stiu cu ce am de luptat dar ma ingrijoreaza aceasta saptamana chinuitoare.Nu stiu ce sa fac sa pot iesi din aceasta stare din care nici psihologol nu ma mai poate scoate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihoterapeut Adina Demian MPsihoterapeut Adina Demian este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna draga Mariana,

imi pare rau sa aud ca de 3 ai te confrunti cu simptomele anxietatii, cred ca nu ti-a fost tocmai usor!
Daca nu faci psihoterapie, atunci cand intrerupi medicatia psihiatrica, sunt sanse mari ca tulburarea sa recidiveze.
Medicatia psihiatrica iti regleaza nivelul de serotonina din creier si in consecinta esti mai linistita, insa nu te ajuta sa iti controlezi aceste stari, sa iti modifici felul de a gandi, a.i. sa scada cat mai mult sansele recidivei.
Pentru asta ai nevoie de psihoterapie si e foarte bine ca ai inceput sa faci si psihoterapie! Printre cele mai eficiente forme de psihoterapie in tratarea anxietatii si a atacurilor de panica este psihoterapia cognitiv- comportamentala.
Este bine pentru tine sa ai o asteptare realista de la psihoterapie si anume si in cadrul terapiei, vindecarea se face treptat si sunt perioade bune, foarte bune, sau mai putin bune, asa cum ai avut tu in ultima saptamana, dar asta nu inseamna ca nu esti pe drumul cel bun. Recaderile sunt normale in vindecare, iar vindecarea inseamna ca ele sa existe din ce in ce mai rar, de intensitate cat mai mica, si de durata cat mai scurta. Nu ai de ce sa te descurajezi. Iti recomand sa vorbesti cu terapeutul tau despre acest aspect si sa vedeti impreuna care sunt pasii urmatori.
Totodata, iti recomand sa nu renunti la terapie. O tulburare care dureaza de 3 ani, ar fi aproape un miracol sa se vindece complet in 2 luni, probabil in 8 sedinte, daca mergi o data pe saptaman. Iar psihoterapia cognitiv- comportamentala e stiinta nu miracol, asadar vindecarea se face cu rabdare, cu constiinciozitate si toleranta crescuta la frustrare.

Mult succes , liniste si armonie interioara iti doresc!

Psih. Adina Demian

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Adina Demian
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Adina Demian
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ioana-buzau (acum 12 ani)

as dori sa vb cu tine . poti sa-mi lasi un nr de tel ???

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.