Clickmed
programare rapida la medic

Un licar de speranta? raspuns medic

Psihologia cuplului
Intrebare postata de ioana21_vincu cu 12 ani in urma

Ieri am intrat pt prima data pe acest site si am ramas uimita cati oameni au probleme asemanatoare cu ale mele...poate chiar mai rau...si astazi simt nevoia sa scriu din nou,cu un licar de speranta in suflet.Aseara mi-am luat inima in dinti si am discutat cu sotul meu despre asa zisa noastra casnicie...cu putin calm,chiar cu reprosuri,cate putin din toate,vorbind deschis cu el m-a facut sa imi dau seama ca am si eu partea mea de vina si surpriza...mi-a propus chiar el sa mergem la un specialist si asta ma face foarte fericita,niciunul din noi nu vrea sa renunte si poate ca avem nevoie de un pic de ajutor...nici nu stiu dc naiba scriu,doar ca simt nevoia de a-mi descarca sufletul cuiva care nu il cunosc,pt ca nu am vorbit cu nimeni despre problemele mele,tin totul inchis in mine si simt ca nu mai pot...

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Un licar de speranta?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Psih. Roxana Olaru MPsih. Roxana Olaru este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua,

Consider ca este un inceput bun pentru amandoi. Va felicit pentru dorinta de a va rezolva problemele si pentru ca chiar ati inceput sa faceti ceva practic. Deseori oamenii renunta la a mai fi fericiti doar din teama si din orgoliu.

A vorbi cu cineva care nu este implicat emotional si care nu vrea sa isi impuna propria metoda de a rezolva problemele ajuta foarte mult. Si, cred ca cel mai mult va va ajuta sa puteti sa spuneti cu voce tare ceea ce simtiti si credeti.

Va recomand sa apelati la un consilier psihologic sau un psihoterapeut specializat in cuplu si daca doriti sa lucrati si dvs cu propriile probleme (intotdeauna consider ca problemele personale sunt aduse in relatia de cuplu si de aici si incepe sa fie afectata aceasta relatie) este de dorit sa aveti la un alt terapeut deoarece cel care lucreaza pe cuplu are nevoie sa vada problema din ambele perspective si sa ramana impartial pentru amandoi.

Roxana Alina Olaru

psiholog, consilier psihologic, psihoterapeut, psihoterapie de cuplu EFT, educator prenatal 

tel. 0728.47.15.06
e-mail: [email protected]
web:  www.consiliere-psihologica.ro

web:  www.roxanaolaru.ro

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologia cuplului.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Psih. Marcu Ioana-Corina MPsih. Marcu Ioana-Corina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua,

A vorbi despre ceea ce te framanta este un mod minunat de a mai elimina din tensiunea psiho-emotionala acumulata si de a dobandi o stare de bine sau de relaxare a sufletului nostru.
Este foarte bine ca ati decis sa apelati la ajutor de specialitate. Terapeutul sau consilierul psihologic poate fi persoana ideala care sa va ajute sa depasiti impasul existential , oferindu-va o perspectiva neutra, obiectiva, competenta a situatiei in care va aflati. El va poate stimula in cautarea si descoperirea celor mai bune solutii de rezolvare a problemelor de cuplu, cu avantajele si dezavantajele fiecareia, fara a va impune sa alegeti vreuna, lasandu-va sa puneti in practica comportamentul considerat a fi cel mai eficient. De asemenea, terapeutul va poate determina sa constientizati propriile defecte si vulnerabilitati, sa va cunoasteti mai bine, sa intelegeti ce se afla in spatele atitudinilor pe care altii le adopta fata de voi, cum va puteti detasa de anumite probleme si, implicit, cum le puteti evita.

Mult succes!

Ioana-Corina MARCU
Consilier Psihologic - copil, adult, cuplu, familie
Nr. tel. - 0754/024.213
Email - [email protected] 
Web - ioanacorinamarcu.wordpress.com
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ileana (acum 12 ani)

ma bucur pt voi pt ca o sa reusiti, sunt sigura, pt ca exista din partea la amandoi vointa. eu am fost inselata timp de 7 luni si mintita in ultimul hal. eu ce-as putea sa mai fac? sotul meu pe langa faptul tradarii, mi-a mai si spus ca nu ma mai iubeste si ca mai exista doar dorinta fizica pt mine. inca doare destul de tare, foarte tare, mai ales ca o cunosc si cunosc toate detaliile, aproape si cand ma gandesc ma apuca nervii si-mi vine sa-i sparg dintii!!!! la amandoi. dupa o despartire si o impacare, sotul meu si-a dat seama ca nu ma mai iubeste deloc{cat am fost plecata a regretat si mi-a zis ca ma iubeste foarte mult si cu respectiva a terminat relatia}. au terminat-o sau nu, am mai gasit cateva mesaje, nu s-a mai intalnit cu ea..etc. noi acum locuim in aceeasi casa, avem o fetita de 6 ani, nu am unde sa ma duc, ne intelegem bine, mai exista si contacte fizice bineinteles..etc. eu inca il iubesc foarte mult si-acum am lasat-o in coada de peste. eu stiu si vad ca nu ma mai iubeste, nu mai am ce face, am pierdut lupta asta si nu stiu cu ce-am gresit, dar asta este situatia, nu mai am ce face. astazi se im plinesc 8 ani de cand ne-am cunoiscut si sufar ca naiba deoarece ma uit la el si nu inteleg ce s-a intamplat . multi barbati dupa ce inseala, isi cer iertare si jura si fac declaratii de dragoste catre sotie. nu si al meu, al meu a zis ca nu ma mai iubeste si gata. de asta ma bucur pt voi, si va rog sa faceti toate eforturile pt a salva casnicia, sa te desparti este usor dar sa incerci macar sa salvezi o casnicie este un lucru demn si frumos. va urez multa bafta si sper din suflet ca acest nou an sa fie mai bun pt toate cuplurile.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ioana21_vincu (acum 12 ani)

am citit cu atentie mesajul tau...ileana...nu sunt experta,dar cand cineva nu te mai iubeste cum naiba se face ca te doreste?ai spus ca nu ai unde sa te duci sau nu ai curaj,nu te lasa inima pt ca inca il mai iubesti?poate la parinti,rude,prieteni...macar o perioada,vezi cum reactioneaza...e mai greu ca aveti si un copil,eu nu...la mine acum,multumesc lui Dumnezeu e totul bine,nu s-a pus problema inselatului la noi...acum ma uit in urma si nu-mi vine sa cred...erau niste nimicuri...pur si simplu nu-mi intelegeam barbatul,in mare parte a fost si vina mea...e mult de povestit...iar in legatura cu sotul tau,daca are capul pe umeri,o sa-si dea seama ca a gresit,asa fac toti cred,doar sa ai si tu partea ta de vina,ati discutat despre asta?poate are nevoi ce tu nu i e satisfaci,nu stiu ce sa zic nu ai dat prea multe detalii...poate revii si mai stam de vorba.mult noroc si capul sus.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ioana21_vincu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ioana21_vincu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.