Clickmed
programare rapida la medic

Colici la copil de noua saptamani

Colici si alte tulburari digestive la copii
Intrebare postata de crinul27 cu 12 ani in urma

Am o fetita de noua saptamani. A avut colici de foarte mica, dar parca de cateva zile este tot mai rau. Am fost la doctorita pediatra si ne-a spus sa nu o mai hranim atat de des, adica de cate ori vrea ea. Precizez ca este hranita cu Nan 1 de la nastere, eu neac***a lapte deloc. Inainte de aceasta recomandare, manca destul de des, cam la o ora jumatate-doua ore. De cateva zile ma straduiesc sa o hranesc la trei ore, dar e chin mare. Dupa o ora jumatate-doua de la masa, incepe sa urle cat o tin puterile. Ii dau ceai (Baby drink), nu bea prea mult si se linisteste. Uneori adoarme. Iar cand se fac trei ore, incepe sa manance linistita. Dupa ce bea 30 ml lapte, incepe chinul. Urla, se strange, o ridic sa ragaie, se linisteste pe moment, apoi incep sa o hranesc iar. Si iarasi, la primele guri de lapte, acelasi chin. Pana ce bea cca 90 ml de lapte, poate dura si 40-50 minute. E un adevarat supliciu. Apoi, e linistita o ora-doua, dupa care incepe tot acest spectacol de la inceput. E cumplt, simt ca ma lasa puterile. Ce sa fac? Ba, mai nou, de parca nu ar fi de ajuns, vomita seara (aproape in fiecare seara), mult lapte si cu jet. Are legatura cu colicii oare? Va rog sa imi dati un raspuns urgent, simt ca ma lasa puterile!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Colici la copil de noua saptamani"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

crinul27 (acum 12 ani)

Copilul a fost nascut la 39 saptamani, a avut 2,400kg si 49 cm. Pediatra a spus in maternitate ca este un copil sanatos, si ne-a recomandat Nan 1. M-am gandit si eu sa ii schimb laptele, dar mi se pare prea mica pentru lapte de vaca (are 9 saptamani). I-as da alt lapte praf, dar de care? Imi vine sa hotarasc eu singura, pentru ca dediatrii au fiecare alta parere si u stiu dupa care sa ma iau. Am impresia ca fiecare pediatru are un lapte praf preferat, pe care il recomanda parintilor, fara sa tina cont de nimic. Doctorita care ne-a recomandat noua Nan 1 da acest lapte tuturor copiilor. In orasul unde locuiesc eu nu sunt decat doua pediatre, au vazut-o amandoua si nu mi-au zis mare lucru. Sa ii dau calciu carbonic, sa o hranesc mai rar si cam atat. Prentru colici ii dau espumisan si malucol. Efectele nu sunt spectaculoase, dar ma amagesc si eu...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de crinul27
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de crinul27
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Tamara Marcovici MDr. Tamara Marcovici este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna seara.
Va sfatuiesc sa nu ii administrati lapte da vaca unui sugar atat de mic. Reactiile adverse pot fi numeroase iar disconfortul digestiv se poate accentua. Colicile sunt inerente in primele luni de viata. Faptul ca la mese accepta doar 90 ml aliment poate constitui motivul pentru care flamanzeste relativ repede. Tehnica alimentatiei este importanta: tinut in brate, ridicat sa eructeze la anumite intervale de timp (la fiecare 30 ml daca este nevoie!) si doar la nevoie schimbat preparatul de lapte. Evitati laptele de vaca precum si prepararea necorespunzatoare (diluare excesiva!) a formulei. Prelungirea peste 20-25 minute a mesei trebuie evitata. Sfatuiti-va in continuare cu medicul de familie, respectiv cu pediatrul. Succes!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Tamara Marcovici
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Tamara Marcovici
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Colici si alte tulburari digestive la copii.

Inscrie-te aici!
crinul27 (acum 12 ani)

Va multumesc, doamna doctor, pentru raspuns. Ieri am dus copilul la alt pediatru (grija de mama, ce sa fac?) si mi-a zis ca e vorba doar de colici, nimic altceva. Mi-a recomandat un praf pentru intarirea florei stomacale si rabdare! Suntem la varful perioadei cu colici, de aceea dor atat de tare. Iar referitor la crizele de plans pe care le face uneori seara, s-ar datora acumularilor de trairi de peste zi, pe care bebelusul nu le poate gestiona. Astfel, el se descarca prin plans. La fel, tot din aceasta cauza, seara simte nevoia sa suga mai mult, pentru a se linisti, ceea ce duce la episoade de voma seara. Daca nu sunt si alte simtome, nu e nimic ingrijorator. Am nevoie doar de rabdare, asteptand sa se termine perioada colicilor.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de crinul27
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de crinul27
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.