Clickmed
programare rapida la medic

Consumul moderat de acool poate declansa crize? raspuns medic

Epilepsie
Intrebare postata de Mirinda cu 12 ani in urma

Prietenul meu a fost diagnosticat cu epilepsie. La inceputul relatiei noastre mi-a zis ca are aceasta boala, insa nu mi-am dat seama ce inseamna acest lucru pana cand nu a avut prima criza..a fost oribil, m-am speriat atat de tare incat de atunci traiesc cu frica in mine ca va avea alta criza, din pacate nu reusesc sa ma linistesc. Vreau doar sa stiu daca e ok sa bea acool. Din pacate ii cam place sa bea si cred ca acest lucru nu ii face bine (neurologul lui i-a zis ca poate sa bea alcool, dar sa nu faca excese). Din experienta voastra, consumul moderat de alcool poate provoca crize?
Multumeesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Consumul moderat de acool poate declansa crize?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Alcoolul creşte excitabilitatea celulelor nervoase şi poate favoriza apariţia crizei epileptice de aceea este interzis consumul regulat de alcool. Desi consumul moderat de alcool nu este asociat cu o creştere a intensitatii crizelor, excesul de alcool precum si renunţarea la acesta dupa o perioadă de consum intens poate provoca crize de epilepsie.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Epilepsie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
vissss (acum 12 ani)

da ii dauneaza mult alcoolul,cafeaua,energizantele si ciocolata

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mirinda (acum 12 ani)

pai dintre toate lucrurile pe care nu are voie sa le consume, mai bea cate o bere, doua...chiar nu se poate abtine, in rest nu consuma ce nu are voie; si de asta eram curioasa cantitatea asta moderata as putea spune, de acool daca ii poate provoca criza

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Mirinda
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Mirinda
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Llaviniaa (acum 11 ani)

In epilepsie nu exista: "nu ma pot abtine". Bolnavii NU realizeaza gravitatea bolii lor pentru ca NU se pot vedea in timpul crizelor. Daca s-ar vedea ar tine un regim foarte strict. Parerea mea este ca mai mult sufera cei de langa ei, decat ei insisi. Apropiatii raman socati, cu frica in san, cu cosmaruri si insomnii... Majoritatea bolnavilor isi continua viata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. De aceea este nevoie ca apropiatii sa le povesteasca crizele, cum aratau, ce faceau. Este foarte importanta comunicarea si constientizarea pacientului. Tie, Mirinda iti recomand multa rugaciune si credinta in Dumnezeu. Doar El iti poate da puterea necesara de a trece peste aceste crize si de a-ti gasi linistea. Imbratisari de ingeri.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Llaviniaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Llaviniaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.