Clickmed
programare rapida la medic

Cum sa trec peste tramele din trecut si sa ma impac cu trecutul ptr a mi schimba viata raspuns medic

Sanatatea mentala
Intrebare postata de steaua13 cu 12 ani in urma

Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea : Doresc sa mi schimb viata ,stilul de viata actual dar nu am facut inca pace cu trecutul cum sa reusesc sa fac pace cu el ???Mi ati putea da cateva sfaturi fiindca simt ca nu mai am energie ,nu am nici bani de moment sa merg la psiholog,daca a ti putea sa mi explicati in mare cum sa fac v as multumii din tot sufletul meu :( .Va multumesc ca ne ajutati !O zi buna ! :)

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum sa trec peste tramele din trecut si sa ma impac cu trecutul ptr a mi schimba viata"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (9)

Psih. Marcu Ioana-Corina MPsih. Marcu Ioana-Corina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna seara,

Raspunsul la intrebarea dvs. il veti gasi in interiorul dvs. Va recomand sa meditati la ceea ce vi se intampla pana ajungeti sa constientizati si sa intelegeti ce anume v-a determinat sa actionati sau sa reactionati in modul in care ati facut-o, ce v-a atras sau cum ati atras evenimentele in viata dvs, care sunt consecintele asupra vietii dvs. si cautati sa descoperiti resursele interioare care sa va ajute sa depasiti acest impas existential. De asemenea, oamenii dragi care va inconjoara va pot fi de mare ajutor in aceste momente.
Insa, nu neglijati posibilitatea de a merge la un consilier psihologic sau la un psihoterapeut in cazul in care nu reusiti pe cont propriu sa va regasiti linistea sufleteasca.
Toate cele bune!

Ioana-Corina MARCU
Consilier Psihologic - copil, adult, cuplu, familie
Nr. tel. - 0754/024.213
Email - [email protected] 
Web - ioanacorinamarcu.wordpress.com
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Sanatatea mentala.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Psiholog Liliana Puchea MPsiholog Liliana Puchea este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna seara
La ceea ce s-a spus mai sus as mai adauga in felul urmator: in mare sau in general da, este valabila meditatia, apelul la diferite carti, experiente ale altor persoane, etc
INSA fiecare dintre noi suntem indivizi unici care avem in de-a lungul vietii noastre o experienta individuala, unica(chiar daca intimplarile, situatiile de viata sunt asemanatoare cu ale altor persoane, trairile sunt individuale) iar asta face diferenta intre noi ca si indivizi
Si daca, de unele lucruri suntem constienti si ne putem da seama de ele sunt alte lucruri de care nu suntem constienti, insa nu inseamna ca nu exista si ca, nu isi spun cuvintul si, care determina o gama larga de sentimente, comportamente, reactii care nu sunt tocmai dintre cele mai placute
Aici intervine sensul psihoterapiei pentru ca daca vrem sa schimbam ceva mai intii trebuie sa aducem lumina, sa vedem de fapt ce anume ne indeparteaza de la fiinta minunata care suntem fiecare individ dintre noi si in acelasi timp acordam si posibilitatea de a gasi puterea interioara si potentialul din individ
In tot acest demers cel care apeleaza la psihoterapie nu este singur, ci insotit de psihoterapeut care are pregatirea necesara sa faca acest lucru

Liliana Puchea
Psihoterapie
Consiliere psihologica
Telefon 0722207760
Adresa cabinet Bucuresti, Bdul Natiunile Unite, nr.8, bl.104, sc.5, et.4, ap, 96
http://cabinetdepsihologiepuchealiliana.blogspot.com

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psiholog Liliana Puchea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psiholog Liliana Puchea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MUNTEANU (acum 12 ani)

Va MULTUMESC frumos :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
muteanu (acum 12 ani)

Va multumesc frumos :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
munteanu (acum 12 ani)

A ti putea sa mi aratati un mic exemplu ptr a putea intelege mai bn si a ma putea concentra mai bn :Va multumesc frumos :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MONICA (acum 12 ani)

Va multumesc si va iuuuuuuuuuubesc mult mult mult :) !!! As dorii sa mi da ti un raspuns daca este bine cum am analizat eu lucrurile prin intermediul sfatului dvs? Si eu zc ca da simt ca sunt fericita si ca simt ca sunt una cu sufletul meu ca zamesc din adancul inimii mele :) simt ca am luat o gura mare de AER :) doar se numeste VIATA :). Va mutumesc din tot sufletul meu nu va pute ti imagiana cat de mult bine mi ati facut ,va doresc tot binele din lume :)
Cum am analizat eu lucrurile :
Raspuns :
1).Ce se intampla:
Ceea ce mi se intampla este faptul ca i mi vin toate amintirile din trecut in cap ,mereu si ma simt rau nu am liniste deloc ,nu am pace ,si ma simt iritata, furioasa ,speriata ,ma simt ranita ,ma simt nesigura de mn,nesigura de viitor si nu ma iubesc ma critic si ''''dau cu mine de pamant'''' mereu si ma acuz mereu,ma simt vinovata si ma urasc ptr ceea ce am facut si nu ma accept .
Nu am o viata implinita ,fericita si nici nu ma simt bine cu mine deloc ,mereu sunt nervoasa si trista ,nesigura pe mine si inresponsabila de mine si de viata mea.
Am parte numai de esecuri si de neimpliniri ,nerealizari.
2).Constientizarea si intelegerea cauzelor care m au determinat sa actionez si sa reactionez in felul urmator sunt urmatoarele:
-a).lipsa de educatie la o varsta foarte frageda cand aveam nevoie sa mi se ofere afectiune ,dragoste si sprijunul necesar ,sa mi se spuna cum sunt eu cu adevarat si ce merit cu adevarat si ce pot avea si face cu adevarat in viata ,lipsa de siguranta si protectie.
-b).Ceea ce m-a determinat sa reactionez si sa actionez in urmatoarele moduri (a tuturor faptelor petrcute in trecut)hm inconstient de fapt (fiindca nu ma cunosteam si nu stiam sa ma iubesc pe mine insumi cu adevarat,nu stiam ce merit )au fost urmatarele cauze :
-in primul rand sa zic caci faptul ca nu am stiut sa am grija de mine ,adica sa fiu responsabila de mine si sa ma iubesc pe mine insami,( asta datorita faptului ca nu ma cunosteam pe mine cu adevarat, eram mult prea micuta iar subconstientul meu a acceptat ca fiind adevarat tot deoarece constientul meu nu era pregatit sa analizeze si sa experimenteze practic sa vad dovada clara,era vulnerabil in aceea perioada si sensibil )si aveam incredere in parinti si in celelalte persoane mai mult deccat in mine fiindca credeam eu ca spun adevarul despre mine dar nu era adevarat, si din aceasta cauza am aceeptat sa cred ca ceea ce experimentam este tot ceea ce merit si ce pot fi,ce pot face,ce pot avea in viata.
-c).Ceea ce m-a facut sa actionez in modul in care am facut-o,care au fost cauzele ,motivele ,pentru care am atras si m au atras evenimentele trecute din viata mea sunt urmatoarele motive:
-atmosfera de acasa si (lipsa de hrana a nevoilor mele )lipsa de atentie si de raspundere a nevoilor mele si lipsa faptului ca nu stiam ce merit si cine sunt cu adevarat ,ce pot face cu adevarat,ce pot avea in viata cu adevarat,adica lipsa nevoilor cum ar fi:
-lipsa de intelegere
-lipsa de atentie si afectiune ,de dragoste, de iubire sanatoasa si neconditionata
-lipsa de respect
-lipsa de siguranta si protejare ,protectie
-faptul ca am avut parte de multe abuzuri :fizice ,emotionale ,psihice,aproape si sexual.
d).Ceea ce m a atras catre cele intamplate au fost urmatoarele motive ,cauze:
-faptul ca in primul rand am fugit de acasa ,disperata de situatia de acasa ,de situatia atmosferei de acasa ,in al doilea rand de faptul ca nu ma cunosteam cu adevarat si nu stiam ce merit ,nu stiam cine sunt ,ce pot face cu adevarat ,ce pot fi cu adevarat ,ce pot avea cu adevarat in viata si nu stiam ca merit ce este cel mai bun de pe lume si ca merit sa ma iubesc si in ultimul rand hm cam cel mai dureros si cel mai grav ca aveam acea lipsa de hrana de iubire si afectiune si eram usor de pacalit si usor de folosit de ceilalti si faptul ca nu aveam incrdere in mine este tot ceea ce m a facut sa fac si sa fiu acea persoana din trecut .
3).Consecintele care au loc asupra vietii mele din cauzele acestor intamplari sunt urmatoarele :
-lipsa de responsabilitate fata de mine si fata de viata mea ,lipsa de iubire si acceptare a propriei persoane ,lipsa de incredere in propria persoana si frica de viitor,neimplinirea de nici un fel a propriei vieti si a propriei vieti ,nesatisfacere,nefericire ,suferinte ,esecuri ,tristete,pierderea tuturor ocaziilor benefice si merituase de care ma pot bucura in viata .

Descoperirea resurselor interioare sunt :Iubirea si blandetea ,rabdarea cu procesul de recuperare personala !!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MONICA (acum 12 ani)

Va multumesc si va iuuuuuuuuuubesc mult mult mult :) !!! As dorii sa mi da ti un raspuns daca este bine cum am analizat eu lucrurile prin intermediul sfatului dvs? Si eu zc ca da simt ca sunt fericita si ca simt ca sunt una cu sufletul meu ca zamesc din adancul inimii mele :) simt ca am luat o gura mare de AER :) doar se numeste VIATA :). Va mutumesc din tot sufletul meu nu va pute ti imagiana cat de mult bine mi ati facut ,va doresc tot binele din lume :)
Cum am analizat eu lucrurile :
Raspuns :
1).Ce se intampla:
Ceea ce mi se intampla este faptul ca i mi vin toate amintirile din trecut in cap ,mereu si ma simt rau nu am liniste deloc ,nu am pace ,si ma simt iritata, furioasa ,speriata ,ma simt ranita ,ma simt nesigura de mn,nesigura de viitor si nu ma iubesc ma critic si ''''''''''''''''dau cu mine de pamant'''''''''''''''' mereu si ma acuz mereu,ma simt vinovata si ma urasc ptr ceea ce am facut si nu ma accept .
Nu am o viata implinita ,fericita si nici nu ma simt bine cu mine deloc ,mereu sunt nervoasa si trista ,nesigura pe mine si inresponsabila de mine si de viata mea.
Am parte numai de esecuri si de neimpliniri ,nerealizari.
2).Constientizarea si intelegerea cauzelor care m au determinat sa actionez si sa reactionez in felul urmator sunt urmatoarele:
-a).lipsa de educatie la o varsta foarte frageda cand aveam nevoie sa mi se ofere afectiune ,dragoste si sprijunul necesar ,sa mi se spuna cum sunt eu cu adevarat si ce merit cu adevarat si ce pot avea si face cu adevarat in viata ,lipsa de siguranta si protectie.
-b).Ceea ce m-a determinat sa reactionez si sa actionez in urmatoarele moduri (a tuturor faptelor petrcute in trecut)hm inconstient de fapt (fiindca nu ma cunosteam si nu stiam sa ma iubesc pe mine insumi cu adevarat,nu stiam ce merit )au fost urmatarele cauze :
-in primul rand sa zic caci faptul ca nu am stiut sa am grija de mine ,adica sa fiu responsabila de mine si sa ma iubesc pe mine insami,( asta datorita faptului ca nu ma cunosteam pe mine cu adevarat, eram mult prea micuta iar subconstientul meu a acceptat ca fiind adevarat tot deoarece constientul meu nu era pregatit sa analizeze si sa experimenteze practic sa vad dovada clara,era vulnerabil in aceea perioada si sensibil )si aveam incredere in parinti si in celelalte persoane mai mult deccat in mine fiindca credeam eu ca spun adevarul despre mine dar nu era adevarat, si din aceasta cauza am aceeptat sa cred ca ceea ce experimentam este tot ceea ce merit si ce pot fi,ce pot face,ce pot avea in viata.
-c).Ceea ce m-a facut sa actionez in modul in care am facut-o,care au fost cauzele ,motivele ,pentru care am atras si m au atras evenimentele trecute din viata mea sunt urmatoarele motive:
-atmosfera de acasa si (lipsa de hrana a nevoilor mele )lipsa de atentie si de raspundere a nevoilor mele si lipsa faptului ca nu stiam ce merit si cine sunt cu adevarat ,ce pot face cu adevarat,ce pot avea in viata cu adevarat,adica lipsa nevoilor cum ar fi:
-lipsa de intelegere
-lipsa de atentie si afectiune ,de dragoste, de iubire sanatoasa si neconditionata
-lipsa de respect
-lipsa de siguranta si protejare ,protectie
-faptul ca am avut parte de multe abuzuri :fizice ,emotionale ,psihice,aproape si sexual.
d).Ceea ce m a atras catre cele intamplate au fost urmatoarele motive ,cauze:
-faptul ca in primul rand am fugit de acasa ,disperata de situatia de acasa ,de situatia atmosferei de acasa ,in al doilea rand de faptul ca nu ma cunosteam cu adevarat si nu stiam ce merit ,nu stiam cine sunt ,ce pot face cu adevarat ,ce pot fi cu adevarat ,ce pot avea cu adevarat in viata si nu stiam ca merit ce este cel mai bun de pe lume si ca merit sa ma iubesc si in ultimul rand hm cam cel mai dureros si cel mai grav ca aveam acea lipsa de hrana de iubire si afectiune si eram usor de pacalit si usor de folosit de ceilalti si faptul ca nu aveam incrdere in mine este tot ceea ce m a facut sa fac si sa fiu acea persoana din trecut .
3).Consecintele care au loc asupra vietii mele din cauzele acestor intamplari sunt urmatoarele :
-lipsa de responsabilitate fata de mine si fata de viata mea ,lipsa de iubire si acceptare a propriei persoane ,lipsa de incredere in propria persoana si frica de viitor,neimplinirea de nici un fel a propriei vieti si a propriei vieti ,nesatisfacere,nefericire ,suferinte ,esecuri ,tristete,pierderea tuturor ocaziilor benefice si merituase de care ma pot bucura in viata .

Descoperirea resurselor interioare sunt :Iubirea si blandetea ,rabdarea cu procesul de recuperare personala !!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
steaua13 (acum 12 ani)

Va multumesc si va iuuuuuuuuuubesc mult mult mult :) !!! As dorii sa mi da ti un raspuns daca este bine cum am analizat eu lucrurile prin intermediul sfatului dvs? Si eu zc ca da simt ca sunt fericita si ca simt ca sunt una cu sufletul meu ca zamesc din adancul inimii mele :) simt ca am luat o gura mare de AER :) doar se numeste VIATA :). Va mutumesc din tot sufletul meu nu va pute ti imagiana cat de mult bine mi ati facut ,va doresc tot binele din lume :)
Cum am analizat eu lucrurile :
Raspuns :
1).Ce se intampla:
Ceea ce mi se intampla este faptul ca i mi vin toate amintirile din trecut in cap ,mereu si ma simt rau nu am liniste deloc ,nu am pace ,si ma simt iritata, furioasa ,speriata ,ma simt ranita ,ma simt nesigura de mn,nesigura de viitor si nu ma iubesc ma critic si ''''''''dau cu mine de pamant'''''''' mereu si ma acuz mereu,ma simt vinovata si ma urasc ptr ceea ce am facut si nu ma accept .
Nu am o viata implinita ,fericita si nici nu ma simt bine cu mine deloc ,mereu sunt nervoasa si trista ,nesigura pe mine si inresponsabila de mine si de viata mea.
Am parte numai de esecuri si de neimpliniri ,nerealizari.
2).Constientizarea si intelegerea cauzelor care m au determinat sa actionez si sa reactionez in felul urmator sunt urmatoarele:
-a).lipsa de educatie la o varsta foarte frageda cand aveam nevoie sa mi se ofere afectiune ,dragoste si sprijunul necesar ,sa mi se spuna cum sunt eu cu adevarat si ce merit cu adevarat si ce pot avea si face cu adevarat in viata ,lipsa de siguranta si protectie.
-b).Ceea ce m-a determinat sa reactionez si sa actionez in urmatoarele moduri (a tuturor faptelor petrcute in trecut)hm inconstient de fapt (fiindca nu ma cunosteam si nu stiam sa ma iubesc pe mine insumi cu adevarat,nu stiam ce merit )au fost urmatarele cauze :
-in primul rand sa zic caci faptul ca nu am stiut sa am grija de mine ,adica sa fiu responsabila de mine si sa ma iubesc pe mine insami,( asta datorita faptului ca nu ma cunosteam pe mine cu adevarat, eram mult prea micuta iar subconstientul meu a acceptat ca fiind adevarat tot deoarece constientul meu nu era pregatit sa analizeze si sa experimenteze practic sa vad dovada clara,era vulnerabil in aceea perioada si sensibil )si aveam incredere in parinti si in celelalte persoane mai mult deccat in mine fiindca credeam eu ca spun adevarul despre mine dar nu era adevarat, si din aceasta cauza am aceeptat sa cred ca ceea ce experimentam este tot ceea ce merit si ce pot fi,ce pot face,ce pot avea in viata.
-c).Ceea ce m-a facut sa actionez in modul in care am facut-o,care au fost cauzele ,motivele ,pentru care am atras si m au atras evenimentele trecute din viata mea sunt urmatoarele motive:
-atmosfera de acasa si (lipsa de hrana a nevoilor mele )lipsa de atentie si de raspundere a nevoilor mele si lipsa faptului ca nu stiam ce merit si cine sunt cu adevarat ,ce pot face cu adevarat,ce pot avea in viata cu adevarat,adica lipsa nevoilor cum ar fi:
-lipsa de intelegere
-lipsa de atentie si afectiune ,de dragoste, de iubire sanatoasa si neconditionata
-lipsa de respect
-lipsa de siguranta si protejare ,protectie
-faptul ca am avut parte de multe abuzuri :fizice ,emotionale ,psihice,aproape si sexual.
d).Ceea ce m a atras catre cele intamplate au fost urmatoarele motive ,cauze:
-faptul ca in primul rand am fugit de acasa ,disperata de situatia de acasa ,de situatia atmosferei de acasa ,in al doilea rand de faptul ca nu ma cunosteam cu adevarat si nu stiam ce merit ,nu stiam cine sunt ,ce pot face cu adevarat ,ce pot fi cu adevarat ,ce pot avea cu adevarat in viata si nu stiam ca merit ce este cel mai bun de pe lume si ca merit sa ma iubesc si in ultimul rand hm cam cel mai dureros si cel mai grav ca aveam acea lipsa de hrana de iubire si afectiune si eram usor de pacalit si usor de folosit de ceilalti si faptul ca nu aveam incrdere in mine este tot ceea ce m a facut sa fac si sa fiu acea persoana din trecut .
3).Consecintele care au loc asupra vietii mele din cauzele acestor intamplari sunt urmatoarele :
-lipsa de responsabilitate fata de mine si fata de viata mea ,lipsa de iubire si acceptare a propriei persoane ,lipsa de incredere in propria persoana si frica de viitor,neimplinirea de nici un fel a propriei vieti si a propriei vieti ,nesatisfacere,nefericire ,suferinte ,esecuri ,tristete,pierderea tuturor ocaziilor benefice si merituase de care ma pot bucura in viata .

Descoperirea resurselor interioare sunt :Iubirea si blandetea ,rabdarea cu procesul de recuperare personala !!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de steaua13
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de steaua13
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ina (acum 10 ani)

Nu e un lucru usor ceea ce vrei. Nu-i de ajuns doar sa te prefaci ca nu s-a intamplat nimic si sa mergi mai departe. E ca si cum ai baga gunoiul sub covor. Iti recomand calduros psihoterapia, dar pana atunci citeste "Secretul umbrei" de Debbie Ford si "Calatoria" de Brandon Bays. Ai sa vezi ca se poate sa duci o viata implinita fara sa mai ai aceea piatra de gat numita "trecut"

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.