Clickmed
programare rapida la medic

Am nevoie urgent de un raspuns....... raspuns medic

Schizofrenie
Intrebare postata de natalia 007 cu 12 ani in urma

Mama mea este schizofrenica.Boala este ereditara?
.Problema este fratele meu.Are 26 de ani ,nu se poate integra in societate si au aparut probleme. inca locuieste cu parintii mei.Mama nu face tratament si stiu sigur ca boala s-a agravat.De mai bine de 3 luni fratele meu si-a schimbat comportamentul.Prietenii lui mi-au povestit ca a inceput sa vorbeasca singur,sa spuna tot felul de teorii fara logica.Se crede Vlad Tepes,spunea ca a avut un accident de masina si ca nu are nimic,ca ar fi gasit o ciuperca ,a mancat-o si ca tot ce i se intampla acum e numai din cauza acelei ciuperci.Mai spunea ca trebuie sa mearga in Japonia sa faca o sabie,rade singur,vrea sa plece noaptea pe strazi,acum vrea sa faca ceva si dupa se razgandeste etc...
Sunt schimbari in comportament,refuza realitatea si incearca sa ne convinga ca tot ce spune el este adevarat si logic.Este respingator si refuza orice ajutor.
O sa va povestesc mai amanuntit si viata noastra cu parintii sa va faceti o idee despre traumele suferite.
Parintii nostri s-au certat tot timpul,s-au batut.Am luat bataie de la ei pe nerasuflate.tata a fost un om comlpexat si frustrat .Mama cu problemele ei mintale ne sufoca cu tot felul de iluzii etc...
O viata de cosmar,nu ne-au acordat atentie , afectiune, si nici interes. ce vom face cu vietile noastre?O intrebare la care tata a raspuns mereu...........sunteti maturi ,nu ma intereseaza ce faceti cu vietile voastre.tata este alcoolic si mama schizofrenica.
Noi suntem 5 frati.Eu,sora mea si un frate am reusit sa plecam de acasa in perioada adolescentei.Ne-am mutat pe la bunici,rude, pe unde am putut si noi.Ne-am integrat in societate si avem vieti normale.
in schimb fratele meu de 26 de ani a ramas acasa cu mezinul.Adrian ,ca despre el este vorba,nu a reusit sa se integreze in societate.Nu stie sa vorbeasca,nu ii place sa munceasca,este impulsiv,respingator si de fiecare data cand il ajutam strica tot.L-am angajat de multe ori si de fiecare data se certa cu sefii.Mai nou au aparut aceste probleme de comportament.Noi banuim ca ia si etnobotanice,bea alcool si fumeaza.Ultima oara cand l-am integrat era foarte pozitiv,cu chef de viata,dornic de munca,dar dintr-o data s-a schimbat,nu mai are chef de viata, rade singur,nu mai asculta de nimeni,nu mai comunica,atitudinea lui este respingatoare,dezinteresat,ironic.
Nu vrea sa mearga la doctor pentru un consult,zice ca nu are nimic si ca este sanatos mintal.Sunt constienta ca este destul de grav cazul lui.Am experienta cu mama si numai eu stiu cate internari si vizite la psihiatri.Recunosc ca nu sunt pregatita,dar vreau un sfat.Vreau sa stiu cum as putea sa-l ajut.
Vreau sa stiu daca toti mostenim boala mamei .Ce putem face sa prevenim bolile mintale? vreau sa am o viata normala.Am trecut prin multe cu mama si stiu ca trebuie supravegheat omul cu probleme mintale.Daca nu voi fi alaturi de el zi de zi ,cum pot sa-l ajut?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Am nevoie urgent de un raspuns......."
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (14)

Psih. Roxana Olaru MPsih. Roxana Olaru este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna seara,

Schizofrenia poate fi o boala ereditara. Debutul se manifesta intre 20 si 30 ani (in general). Totusi, nu toti copii sunt predispusi in a face schizofrenie, uneori se sar si una sau doua generatii.

Din ceea ce ati povestit, s-ar putea ca boala sa se fi declansat la fratele dvs, dar pana nu il vede un medic specialist psihiatru nu se poate pune un diagnostic clar. Cel mai mare ajutor este a il convinge sa se interneze si apoi sa isi ia tratamentul. Din pacate, dupa cum stiti din propria experienta, nu intotdeauna este posibil.

Va recomand, pentru a va gasi un pic linistea pentru dvs si a va scapa de temerile prin care treceti sa apelati atunci cand simtiti nevoia la un consilier psihologic. Ajuta foarte mult sa vorbiti cu cineva care sa va inteleaga situatia si care sa nu va judece si sa va ajute sa va regasiti linistea.

Roxana Alina Olaru

psiholog, consilier psihologic, psihoterapeut, psihoterapie de cuplu EFT, educator prenatal 

tel. 0728.47.15.06
e-mail: [email protected]
web:  www.consiliere-psihologica.ro

web:  www.roxanaolaru.ro

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Schizofrenie.

Inscrie-te aici!
Advertisement
natalia 007 (acum 12 ani)

Va multumesc din suflet pentru raspuns

Am reusit sa-l internez pe fratele meu.Psihiatrul mi-a spus ca dureaza in jur de 6 luni pentru diagnostic.In prima faza mi-a spus ca are psihoza,dar astazi mi-a explicat ca ar fi o posibila schizofrenie.Ma tot gandesc cum sa-l integrez in societate si cum sa-l conving sa ia tratament.Imi promite ca va lua tratamentul,dar stiu ca ma minte.
Tot el spune ca pasilele nu sunt bune si ca-i fac rau.Asta va fi lupta mea cu el,sa-l fac sa inteleaga ca este bonlav si ca trebuie sa urmeze un tratament.
In legatura cu consilierul psihologic am un mare noroc de sotul meu care ma sustine si pot sa discut orice,dar cine stie poate se va plictisi de atatea probleme si ar fi bine sa iau in considerare si un specialist.

Va multumesc pentru sfaturi

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de natalia 007
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de natalia 007
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
IULIANA FŰLAS - psiholog clinician, psihoterapeut integrativ (acum 12 ani)

Schizofrenia este o boala cronica, ce poate fi insa tinuta sub control de tratament. PSIHOTERAPIA ESTE DE O IMPORTANTA CRUCIALA IN TRATAMENTUL SCHIZOFRENIEI. Stabilirea relaţiei terapeutice este dificilă cu pacientul schizofren, pentru că acesta este foarte singur, se apără împotriva apropierii şi dacă cineva încearcă să se apropie de el are tendinţa de a deveni suspicios, ostil sau anxios. Se recomandă respectarea distanţei şi intimităţii pacientului, răbdare si sinceritate. Căldura exagerată sau acordarea prieteniei sunt de cele mai multe ori percepute de către pacient ca încercări de mituire, manip**are sau exploatare. Psihoterapia integrativa în schizofrenie implică tehnici şi metode din mai multe şcoli şi orientări terapeutice, ca de exemplu analiza tranzacţională, psihoterapia cognitiv- comportamentală, psihoterapia psihodinamică, art-terapia, terapia ocupaţională, meloterapia, gestalt-terapia, dans-terapia şi nu în ultimul rând hipnoterapia şi psihoterapia Ericksoniană.
ATENTIE !!! Numai medicul psihiatru poate prescrie medicatia necesara ! Tratamentul medicamentos este obligatoriu in schizofrenie !


Raporteaza Raporteaza comentariul postat de IULIANA FŰLAS - psiholog clinician, psihoterapeut integrativ
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de IULIANA FŰLAS - psiholog clinician, psihoterapeut integrativ
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
natalia 007 (acum 12 ani)

Va multumesc din suflet pentru raspuns

Am reusit sa-l internez pe fratele meu.Sunt speriata un pic pentru ca psihiatrul nu poate sa-mi spuna exact ce boala are.Am inteles ca poate sa dureze pana la 6 luni diagnosticul final.
Vreau sa-i dea un diagnostic corect..........In prima faza a spus ca are psihoza,dar astazi mi-a spus de o posibila schizofrenie.Fratele meu refuza sa ia tratament si nu stiu ce o sa fac cu el.Daca va fi schizofrenie e greu pentru ca nu pot sa-l supraveghez tot timpul.
Constientizez ce va urma si tot incerc sa gasesc ceva sa-l integrez in societate.Am inteles ca nu prea sunt centre sau fundatii care sa ajute bolnavi cu boli psihice ,mai rau e ca multe vor fi desfiintate.
Va fi un pericol social ?Mama mea mai facea crize si era violenta ,dar fiind femeie e mai usor .Fratele meu e cam violent si s-ar putea sa avem ceva probleme cu el.
Stiu ca ii place natura .o sa incerc sa-l duc la bunici o perioada.
Va multumesc pentru sfaturi.O sa ma ajute foarte mult orice informatie

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de natalia 007
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de natalia 007
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Roxana Olaru MPsih. Roxana Olaru este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua,

Schizofrenia este o forma de psihoza (in psihiatrie afectiunile sunt impartite in trei categorii: nevroze, psihopatii si psihoze). Intr-adevar, un in psihiatrie se pune in 6 luni, mai ales in cazul psihozelor.

Stiu de existenta a cel putin o fundatie care se ocupa de persoanele cu psihoze si familiile acestora. Are sedii in Bucuresti (sector 1 si 6), Botosani, Cluj, Constanta si Ploiesti. Mai sunt si cei de la Spitalul Obrejia care aveau un centru de zi pentru astfel de persoane si sunt sanatorii care interneaza in regim permanent pe cei ce nu se pot intregra in societate (sper ca dupa restructurarea spitalelor sa fie inca in functiune).

Dupa externare este important sa il duceti intr-un mediu care sa ii ofere liniste si siguranta si sa il ajute sa isi medicamentele. Sa speram ca in timp va accepta tratamentul.

Cat despre faptul daca este sau nu un pericol social, depinde de forma delirului pe care o are. Si da, din pacate, unii sunt violenti.

Roxana Alina Olaru

psiholog, consilier psihologic, psihoterapeut, psihoterapie de cuplu EFT, educator prenatal 

tel. 0728.47.15.06
e-mail: [email protected]
web:  www.consiliere-psihologica.ro

web:  www.roxanaolaru.ro

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuliana (acum un an)

Fratele meu are la fel ,este. Foarte dificil pentru a vorbi cu el, este nevoie de timp și fără atașament , arataându.i afecțiune ii devii dușman,are tendința de aparare

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Iuliana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Iuliana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
natalia 007 (acum 12 ani)

Buna seara,

Dupa cum stiti si dumneavoastra fratele meu a fost internat la psihiatrie cu diagnosticul tulburare psihotica acuta si simtom schizofrenic .L-am dus la tara la bunici intr-un mediu linistit si sigur,dar a stat doar 2 zile si a fugit fara sa spuna.
Acum este acasa la parinti.Nu mai ia tratament si deja au inceput problemele. Spune ca nu mai vrea sa ia tratament ca este bine si ca e sanatos tun,ca am facut o mare greseala ca l-am internat la psihiatrie.De o alta internare nici nu incape vorba.Doctorul mi-a recomandat sa-l mai internam pe parcursul celor 6 luni.,dar nici nu vrea sa auda de asa ceva.Cat a stat in spital s-a simtit mai binisor ,dar delirul persista.Mama este bolnava cu sindrom discordant iar tata este bolnav psihic fara acte.Va spun asta pentru ca nu ne mai intelegem nici cu el.
S-au luat la bataie toti trei si tot felul de scene urate.Chiar am asistat la una din scene si va spun sincer am fugit din calea lor de teama sa nu-mi primesc vre-un scaun in cap.
Am anuntat politia si primaria sa ia masuri pentru ca nu mai pot face fata situatiei.
Am un fratior de 10 ani care sta cu ei si incerc sa gasesc solutii si pentru el.Asista la asemenea scene si ma ingrijoreaza sanatatea lui.
Sotul meu nu vrea sa ne mai implicam si vrea sa ma protejeze,sa ma tina cat mai departe de ei.
Ce ma sfatuiti sa fac in cazul lor?Sunt disperata ca nu mai fac fata si deja am probleme cu ei.Am incercat sa vorbesc cu autoritatile ,dar greu ajung sa fac cate ceva.Financiar nu prea mai pot sa-i ajut.Cu care am mai vorbit de situatia de acasa mi-au spus
Ma puteti sfatui ce sa mai fac?

Va multumesc anticipat,

natalia

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Roxana Olaru MPsih. Roxana Olaru este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua,

Imi pare sa aud ca nu mai accepta sa isi ia tratamentul. Existau in tara niste sanatorii cu regim de internare permanent. Nu mai stiu de soarta lor dupa schimbarea de anul trecut cu spitalele (unele au fost desfiintate sau li s-a schimbat specificul).
Legat de fratele mai mic. Puteti sa anuntati protectia copilului si sa il luati din acel mediu si dvs sau unul dintre ceilalti doi frati ai dvs sa il cresteti, sau poate in comun, doar sa stea in mod stabil la unul dintre dvs.
Aveti totusi grija ca problemele cu familia din care proveniti sa nu va afecteze relatia cu sotul dvs.

Roxana Alina Olaru

psiholog, consilier psihologic, psihoterapeut, psihoterapie de cuplu EFT, educator prenatal 

tel. 0728.47.15.06
e-mail: [email protected]
web:  www.consiliere-psihologica.ro

web:  www.roxanaolaru.ro

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
natalia 007 (acum 12 ani)

Buna seara,

Va multumesc din suflet pentru raspuns,
O sa incerc sa fac tot posibilul sa-i ajut cat ma tin puterile.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de natalia 007
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de natalia 007
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alina (acum 12 ani)

tata este bolnav de schizofrenie nediferentiata are 4 internari basca ca mai are si hipertensiune esentiala cardiopatie ischemica si asm bronsic el nu se poate angaja iar cind reuseste ise spune ne pare rau nu amai iesit din casa de 3 ani si nu socializeaza ce putem face se poate pensiona ca sa evitam situatile neplacute este ofire care tine in el dar noi stim ca se consuma forte mult ce putem face

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Roxana Olaru MPsih. Roxana Olaru este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua Alina,

Nu mai stiu care sunt conditiile de pensionare pe motive de boala psihica (stiu ca au mai schimbat criteriile). Vorbiti cu medicul de familie sau cu medicul psihiatru curant.

Roxana Alina Olaru

psiholog, consilier psihologic, psihoterapeut, psihoterapie de cuplu EFT, educator prenatal 

tel. 0728.47.15.06
e-mail: [email protected]
web:  www.consiliere-psihologica.ro

web:  www.roxanaolaru.ro

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sebastian (acum 11 ani)

Buna ziua,

Sper ca mai este bun situl deoarece am si eu o problema cu tatal meu care sufera de psihoza discordanta.A fost internat la spitalul nr3 din Sibiu a tinut tratamentul 2 ani si de 4 luni a inceput tantamul si grijile pentru mine....in fiecare zi bea cafea,bea alcool si apoi incepe sa ma critice,ma face sa ma simt prost....incep sa cedez nu pot sa mai rezist...maine o sa incerc sa va sun sa vorbesc cu dumneavoastra...Ce vreau sa ma va intreb daca exista vreo solutie sa il internez fara acordul lui..va multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Marian (acum 10 ani)

Boala psihică e boală grea mintea e tot timpu ocupată de coversati eu am început să am dureri în spate cînd am avut prietenă mia fost mai bine dacă găseşti pe cineva să te înteleagă să vorbească frumos poate să îti revi poţi avea o viaţă sexuală normală pui sterilet .Bolile psihice sînt cele mai grave trebuie consilire gratuită sau cu reducere .Te ţi pe linia de plutire dacă eşti ajutat de medicamente psiholog şi familie sănătate numai bine

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator21697179629 (acum 6 luni)

Pentru cei cu schizofrenie , urgent de vorbit cu un preot si eu am si mi-a facut bine acest lucru

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21697179629
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21697179629
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.