Clickmed
programare rapida la medic

Crize epileptice de lob temporal raspuns medic

Epilepsie
Intrebare postata de ADRIANA8462626 cu 12 ani in urma

In urma cu 3 luni am avut, la servici o criza , mai exact dimineata cand m-am trezit ma simteam rau , am venit la servici, colegii mei spuneau ca aveam probleme de memorie, eram confuza, iar dupa aprox. o ora am lesinat in biroul meu.Colegii au auzit un strigat , m-au gasit lesinata si au chemat salvarea . Imi amintesc ca eram in spital, medicii ma intrebau anumite lucruri dar eu eram confuza si parca vedeam totul in ceata. Am iesit din spital dupa ce mi s-a administrat o perfuzie iar spre seara cand ma indreptam cu masina spre un al medic pentru a mai investiga, am facut un fel de criza cu contractii musculare, senzatia ca imi inghit limba (simptome pe care nu mi le aduc aminte si pe care le-a relatat sotul meu). Oricum, din investigatiile facute(electroencefalograma, RMN,analize, examen psihologic ,Eco dopler carotide etc. ) nu a iesit nimic in neregula , totul a fost normal. In final medicii mi-au prescris ca medicament LAMICTAL , si mi-au dat diagnosticul de crize epileptice de lob temporal. Problema este ca as vrea sa stiu daca este un diagnostit corect, mai ales ca analizele au iesit in regula si nu as vrea sa iau aceste medicamente fara nici o cauza. Va rog sa ma ajutati cu o parere sau sa-mi spuneti daca ar fi si alte cauze sau ce ar trebui sa fac pentru a sti sigur ca am acest diagnostic , mai ales ca as dori sa mai fac un al doilea copil (am varsta de 30 ani). Multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Crize epileptice de lob temporal"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Cristian Irina MDr. Cristian Irina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Exista acest tip de afectiune. O criza de lob termporal include :
-tulburari psihice preictale (inaintea crizei, ce anunta criza) cu modificarea starii de dispozitie (iritabilitate, labilitate emoţională) sau cu tulburari de gandire.
-criza ictala ce se manifesta prin tulburarea functiilor psihice (deoarece lobul temporal este raspunzator de activitatea psihica-emotii,memorie, olfactie, sexualitate): a. de tip absenta, b. crize psihomotorii si automatisme, c. crize psihosenzoriale şi/sau psihice pure (“deja-vu”, “jamais-vu” , reamintirea rapida a trecutului)
Medicul neurolog stabileste diagnosticul in baza anamnezei (descrierea crizelor de catre dvs si de catre cei din jur, investigatiile clinice si paraclinice).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Cristian Irina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Cristian Irina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.