Clickmed
programare rapida la medic

Ce pot face? raspuns medic

Psihologia cuplului
Intrebare postata de relu13 cu 12 ani in urma

Sunt casatorit de peste 15 ani si va pot spune ca totul a decurs normal,in sensul caam reusit sa ne realizam si sa ducem o viata destul de decenta.Problema este ca de ceva timp sotia nu mai pare a fi atit de antuziasmata cind facem dragoste.Am avut deseori discutii cu ea in ceea ce priveste acest aspect dar niciodata nu mi-a dat un raspuns concret.Singurul lucru care mi l-a spus este ca nu mai sunt ca in adolescenta.Este adevarat ca nu sunt f dotat,zic eu mediu dar nu mi-a reprosat asta.Am avut discutii pe aceasta tema si chiar i-am propus sa divortam,nu as vrea sa fie nefericita alaturi de mine,dar nu a fost de acord spunind ca nu o sa renunte la mine pentru atita lucru.ASTEPT SA-MI DA-TI UN SFAT.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce pot face?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (11)

Dorina (acum 12 ani)

Buna,

Viata sexuala este importanta in relatia de cuplu...din pacate sunt multe femei care dupa anumiti ani de relatie au probleme de libidou..isi pierd efectiv dorinta sexuala.
Raspunsul sotiei tale nu este tocmai unul normal...exista alte cauze pentru scaderea libidoului si nu trebuie sa punem totul pe inaintarea in varsta.
Nu este ok nici ca ea sa accepte sa faceti dragoste din "obligatie", doar ca sa te multumeasca pe tine, pentru ca in timp iti vei pierde si tu interesul.
Vei primi cu siguranta sfaturile clasice: schimba ceva, incearca sa o recuceresti, etc.
Cert este ca poate e pacat sa pierzi 15 ani de casnicie din acest motiv, dar gandeste-te si ca daca acest aspect va afecteaza nivelul de impacare/fericire/intelegere la nivel de cuplu, aveti o problema...pe care daca nu o solutionati, riscati sa deveniti 2 straini in aceeasi casa.
Incearca sa o faci sa consitentizeze ca pentru tine acest aspect al relatiei este important si ca trebuie sa purtati o discutie serioasa pe aceasta tema, trebuie sa-ti dezvaluie adevaratele motive; nu o lasa sa trateze aceasta problema ca pe "un nimic". Nu atata timp cat pentru tine conteaza!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Psih. Ulmeanu Lelia-Camelia MPsih. Ulmeanu Lelia-Camelia este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua,

Fiecare individ este unic, asa ca si codul deontologic al cuplului este unic. Datorita dinamicii si evolutiei relatiei de cuplu, sistemul de valori trebuie reanalizat si reactualizat continuu.
Din relatarea dvs. inteleg ca va cunoasteti sotia din adolescenta!
Dansa a raspuns intrebarii dvs ca "nu mai sunteti ca in adolescenta".
Cum erati dvs. atunci!?
Ar fi posibil sa-i lipsesca acel ceva pe care, se pare ca i l-ati oferit candva!?
Dvs. spuneti:"nu sunt foarte dotat, dar sotia nu mi-a reprosat, i-am propus sa divortam , pt ca nu vreau sa fie nefericita", iar sotia va spune : "NU sunt de acord, nu doresc sa renut la tine".
Posibil sa aveti un sentiment de inferioritate fata de dansa. Intr-o relatie de cuplu ambii parteneri trebuie sa fie si sa se simta EGALI. Sunt doar supozitii!

Cu ajutorul psihoterapiei de cuplu, daca sotia dvs este de acord, puteti fi ajutat sa depasiti cu bine acest moment, ori terapia individuala.

Cu bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Ulmeanu Lelia-Camelia
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Ulmeanu Lelia-Camelia
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologia cuplului.

Inscrie-te aici!
relu13 (acum 12 ani)

buna ziua. In urma comentariilor facute de d-voastra trebuie sa raspund la anumite intrebari. 1.Ne cunoastem din copilarie si viata sexuala am inceput-o impreuna.
2.Libidoul sotiei este acelas ca si in adolescenta si dragoste nu o face din obligatie ci cu pasiune.
3.In adolescenta avea parte de o erectie mai buna si de durata.
4.Romantismul,tandretea,preludiu si atmosfera frumoasa nu lipsesc,numai ca de multe ori prefera sa renunte la un preludiu prelungit pentru a avea parte si de un act sexual mai calitativ (fiind preludiu mai lung erectia scade si nu mai simte mare lucru, spus chiar de ea).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Marcu Ioana-Corina MPsih. Marcu Ioana-Corina este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua,

Inteleg din scrisoarea dvs. ca intampinati dificultati in viata sexuala a cuplului dvs. Lipsa de entuziasm a sotiei dvs. fata de actul sexual se traduce printr-un aspect care pare a fi disfunctional in relatia dvs.
Incercati sa descoperiti impreuna ce anume nu functioneaza la nivel de relatie. Poate fi vorba de comunicare, diverse frustrari sau nemultumiri care nu sunt suficient de exprimate sau tacite, etc.
De regula, viata sexuala intr-o casnicie este o oglinda a relatiei de cuplu la nivel emotional si comunicational.
De asemenea, nimeni nu mai este la fel ca cel din ziua precedenta, mai cu seama ca acum 15 ani! Timpul isi pune amprenta pe fiecare in mod ireversibil. acest lucru nu ar trebui sa ne sperie ci dimpotriva sa ne determine sa meditam la cum trece timpul in viata noastra. Putem deveni altfel, mai maturi si mai bogati sufleteste o data cu trecerea timpului. Experienta de viata este un dar.
Calea cea mai facila ar fi divortul. Insa adevaratul mod prin care veti reusi sa rezolvati problema de cuplu este prin munca si implicare mutuala. Cel mai eficient, acest lucru se poate intampla intr-un cadru terapeutic specializat: Terapia de cuplu.

Cu stima,
Ioana-Corina Marcu,
Consilier Psihologic - copil, adult, cuplu, familie
nr. tel. - 0754/024.213;
email - [email protected]

Ioana-Corina MARCU
Consilier Psihologic - copil, adult, cuplu, familie
Nr. tel. - 0754/024.213
Email - [email protected] 
Web - ioanacorinamarcu.wordpress.com
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Marcu Ioana-Corina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Alpar Fodor (acum 12 ani)

Daca problema este pur si simplu o scadere a libidoului(deci inainte ati avut o viata sexuala armonioasa cu satisfactii reciproce), exista solutii naturale pentru a mari dorinta sexuala. Cu atat mai mult cu cat la femei, cu inaintarea in varsta, scaderea este mai rapida ca la barbati. Daca doriti o solutie stiintifica, o reenergizare a organismului cu reinvigorare sexuala scrieti-mi: [email protected]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
nimeni (acum 12 ani)

Am avut recent aceeasi discutie cu alt cuplu "femeia mea nu este interesata de a face dragoste". Si foarte nasol este ca este foarte des intalnita.

Propunerea sa divortezi este primul semn ca acest lucru te frustreaza. Dimensiunea organului este complet irelevanta. Iar sa vofrbesti despre asta... -=- toate sunt greseli. GRESESTI!

Meseria ta este sa fi un iubit si sa trezesti dorinta sexului in ea. Lasa self-doing sau filmele porno si concentreaza aceasta energie pe ea. TU ESTI CEL CARE INITIAZA SEXUL. Nu ea, tu esti barbatul, tu detii volanul, tu porti pantalonii, nu o intrebi - nu disctutati - you are doing it - si sunt cativa pasi prin care trebuie sa treci ! (suna sexist, si contrar la ce iti vor spune psihologii, dar asa te vindeci, facand ca ei doar vei sublinia problema, nu vei rezolva NIMIC, trust me stiu)
Contrar ce iti spune si psihologul de mai sus, NU femeile nu au nicio problema cu libidoul sau varsta, nu are nicio legatura, femeile au aceeasi dorinta indiferent de varsta, singurul factor care le impiedica sa o arate este prioritizarea focusului - daca cand are 15 ani focusul ei este sa se sarute, cand are 25 ani sa se marite, de la 30 deja se schimba pe copil, job, bani, curatenie ETC. Dorinta e aceeasi dar este acoperita de alte probleme. EA ESTE ACEEASI, dimpotriva, sexul le face pe femei sa fie mai vibrante, mai invioratoare, mai pline de energie, iar lipsa in cazul ei o termina psihic si fizic => indispozitie pentru singurul lucru care o poate ajuta.

Pasul 1 - romantism - orice femeie fie ca are 20 fie ca are 40 fie ca are 80 ani - inauntru are 12 ani ; cel mai tampit cliseu de romantism va functiona de fiecare data. Jucarii, flori, ciocolata, fundite, orice straluceste, excursii etc. Romantismul = dorinta
Romantismul nu se rezuma la o discutie sau trezitul noaptea "hai aici" sau "dormi ? "

Pasul 2 - dupa atmosfera romantica, si gesturile romantice - preludiu - initiezi TU atmosfera, dai un pupic, mai fugi, mai dai o palma pe fund, mai fugi - o faci sa se simta ca si cand avea 15 ani si ii placea de unul de la scoala dar erau amandoi timizi. De asemenea, in minte pastrezi ca si ultim scop facutul de dragoste, nu sex. SEX e naspa, facut DRAGOSTE - yupiiiduu pentru femei.

Pasul 3 - ea are nevoie de timp - sunt tehnici in care sa iti folosesti dotarile mai mult de 2 min. Iar partida, PE CEAS sa tina din momentul in care ati inceput sa va dezbracati, pana va imbracati - cel putin 15min cel putin - eu merg pe 2-4 ore :)) nu trebuie sa fie flagrantul in flagranta 2 ore, dar ai atatea lucruri de mangaiat si sarutat si masat care necesita atentia ta, zau nu stiu cum poti sa faci astea in 1 ora...apai 5 min.

Pasul 4 - intimitate - ai copii - incuie usa, femeile au nevoie de intimitate. Nu trebuie sa stie NIMENI ce faceti voi si trebuie sa fie in perfecta siguranta. De asemenea nu neglija faptul ca femeile desi tie ti se pare ca nu fac nimic (mi-am dat seama asta acum 1 saptamana cand a trebuit sa spal si sa curat si sa fac tot ce face a mea, zilnic - singur...vai de capul tau....) ofera-i o pauza. Fa-i un masaj si las-o sa doarma. Fa tu de mancare, curata tu rahaturile alea de geamuri care n-am idee cum se murdaresc, spala tu vasele alea care niciodata nu sunt curate, e plina chiuveta tot timpul, etc....

Pasul 5 - EA SI DOAR EA - focusul este pe EA. Nu pe alta, nu pe vreun film porno, nu pe vecina, nu pe ce fac prietenii vostri, nu pe absolut nimeni altcineva decat ea. Focusul tau este pe EA.

Fa acesti pasi zilnic, si nu vei avea probleme cu sexul, ba dimpotriva, problema ta va fi sa o tii departe de tine.
De asemenea nu merg amenintarile, "daca nu repari masina nu mai mananci nimic" / "divortam" - te simti mai relaxat ? NU te simti de 10 ori mai stresat. Ea va trebui sa inteleaga ca copilul vostru, fie ca il aveti fie ca nu, mai mult decat toate va avea nevoie de un tata, iar ea de un sot. Iar daca te intreaba, de unde stii aceste lucruri - dragul meu.. nu-i da link, pastreaza misterul pentru tine, spune-i ceva romantic de genul "m-am gandit sa apas butonul reset, pentru ca nu eram multumit de cum mergeau lucrurile, asa ca o sa fiu de maine alt om".

PS planifica o excursie la munte, la Sinaia, si spune-i de acest lucru de cand cautati hotelul sau pensiunea, imediat ce ai biletele... chiar daca e doar pentru un weekend. Spune-i sa stie, foloseste misterul doar pentru ce vei face in urmatoarele 2min - 2 ore.Las-o sa se laude cu tine la toate colegele ei. Vei vedea despre ce vorbesc :))) si nu lua copilul cu voi, au rude, pune-l pe capul lor.

terapeut fara diploma - nimeni :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
pinguinul (acum 12 ani)

vreau si eu id tau...
mi ar placea sa vb chestii dastea...cred ca esti un om de treaba pt ca vb despre lucruri profunde si cu implicatii pe termen lung in cuplu.
o intrebare cum faci sa arati unui tip ca ti place de el si sa stii ca a inteles asta..in contextul in care eu (tipa)sunt timida >p dar ma tratez >)))
id meu e [email protected]
ps pt id nimeni...terapeut fara diploma - nimeni :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
io (acum 12 ani)

glumind :
ideal ar fi sa faceti dragoste in acelasi tip dar impreuna sot-sotie nu cu alti parteneri.
Ai intrebat ce anume ii modifica acum interesul? nu mai esti romantic? nu ii acorzi suficienta "atentie" la preludiu? poate doare?
tu ce crezi ca ar putea fi?-
1.-Scrie pe o hartiuta ceea ce crezi tu,
2.-Apoi intreaba partenera/ EXPUNE CEEA CE SIMTI - cand prinzi momentul- NU UITA SA II MENTIONEZI CA AI NOTAT IN SCRIS CEEA CE CREZI TU.
3.- DISCUTATI si
4.-dupa ce iti raspunde arata si hartiuta

SUCCES!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
o admiratoare (acum 12 ani)

Perfect, nici ca i se putea da un sfat mai frumos si mai realist!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
o doamna (acum 12 ani)

si eu am astfel de probleme cu sotul meu,dar la mine e vb de o problema hormonala,o tiroidita autoimuna.de cand am capatato mi-a aparut si lipsa asta de "CHEF".asa ca fi mai optimist si nu incerca sa mai faci acum ce ai facut cu 15 ani in urma,ca nu se mai poate ,SEFU!important e ca va intelegeti bine si ca va iubiti,oricum la o anumita varsta vei urca si tu "sculele in pod" .lasa psihologi in plata lor,i-ati sotia si mai duo pe la biserica,daca se poate acolo unde v-ati cununat si nu-ti mai pune asa multe intrebari.daca dumnezeu vrea sa fie asa ,asa va fi oricum.mai multa credinta eu cred ca ar fi mai buna si totul vine de la sine,inclusiv ce aveati in tinerete.multa bafta si asculto pe sora ta ca stiu ce spun!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sari (acum 12 ani)

Cu timpul datorita varstei se cam modifica organele genitale la femei. Dupa 40 de ani, este nevoie de ajutor sub diverse forme. Eu am fost la Ocna Sibiului, am luat namol si l-am folosit pe tot corpul, acesta ac***a efect de revigorare si cresterea fertilitatii, l-am pus chiar si in interior.
Efecte
pofta de viata si o vitalitate din toate punctele de vedere, nu ma mai recunosteam.
Sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.