Clickmed
programare rapida la medic

Lipsa Oxigen in respiratie raspuns medic

Boli respiratorii
Intrebare postata de Sandu2000 cu 12 ani in urma

Hello,am 58 ani am BPOC cu VEMS = aprox 74% scrie pe diagrama spirometrica,nu stiu daca se incadreaza la mediu sau grav,cert este ca sunt pe oxigenoterapie la domiciliu cu 3L/min.
Desi stau pe aparat 16 ore zi,dupa aprox 10-15 min dupa oprirea aparatului am impresia ca nu pot respira,si recurg la VENTOLIN,lucru care ma face sa cred ca nu este nici o imbunatatire cu oxigenul.Fac tratament si cu 1 SPIRIVA si 2 SYMBICORT.aM DEJA 2 LUNI.
Credeti ca un PULSOXIMETRU m-ar ajuta? in idea de a face 3 4 masuratori pe zi si la o saptamina sa vada medicul Pneumolog diagrama si sa stie ce facem mai departe?Inainte de spital ma simteam mai bine,acum nu mai fumez de 2 luni si ma simt mai prost ca inainte,imi vine sa fumez iar dar sunt constient ca nu -mi face deloc bine.Pacat ca la INSTITUT LA NASTA pe Forum nu este decit un medic rezident,si nu prea avem cu cine vorbi despre aceasta boala care nu iarta.E mai hoata decit cancerul te omoara incet dar sigur.Va multumesc si daca puteti un sfat pertinent.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Lipsa Oxigen in respiratie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Dr. Manuela Magdau MDr. Manuela Magdau este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

VEMS este 74%, sau scazut cu 74%? Unde ati facut spirometria?

Un VEMS de 74% defineste o BPOC moderata (stadiul II GOLD), si chiar tratamentul cu Symbicort este cam mult. E nevoie, in aceasta faza, doar de Spiriva conform ghidului GOLD (pe care il utilizam si noi in Romania si este cel mai utilizat in lume). Oxigen la domiciliu aveti nevoie doar in cazul ca aveti si insuficienta respiratorie, ceea ce e rar la VEMS de 74%. Atunci cand nu aveti oxigenul si simtiti ca nu aveti aer ar trebui facuta o pulsoximetrie sau recoltat Astrup ca sa vedeti daca sunteti si cu insuficienta respiratorie (dar asta se poate face doar in spital). Daca intr-adevar aveti insuf. respiratorie e necesar tratamentul cu oxigen si atunci, pt. monitorizare, merita sa va cumparati si un pulsoximetru.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Manuela Magdau
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Manuela Magdau
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Boli respiratorii.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Sandu2000 (acum 12 ani)

Pentru Dna DR.Manuela Magdau: Imi cer scuze dar acum vad rezultatul de la Spirometrie si concluzia:
Disfunctie ventilatorie mixta severa cu reducerea vems cu 76%.Medic Roxana Nemes Sef Laborator Explorari Functionale de la Institutul Marius Nasta din Bucuresti.Deci am observat si azi dimineata pe la ora 7 cind am oprit aparatul ca nu am aer si am luat 2 pufuri Ventolin ,dar nu mi se pare normal cind opresc aparatul sa trec pe solutia de SALVARE cu inhalator.Specific ca stau pe aparat 16 ore cu 8 pauza conform prescriptiei medicale si sunt in a 2 a luna de tratament si cred ca trebuiesc 3 luni pina la evaluarea tratamentului?Mai am si unele stari de Atac de Panica cind nu am aer si incerc sa nu ma blochez dar merge foarte greu.Spirometria a fost facuta pe:19/08/2011.Cred ca am mari probleme si nu stiu ce sa fac.... Cu stima

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Sandu2000
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Sandu2000
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Manuela Magdau MDr. Manuela Magdau este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Daca VEMS este scazut cu 74% este o forma severa de BPOC. Probabil ca aveti si insuficienta respiratorie, de aceea v-a fost prescris si oxigen la domiciliu. E necesar sa faceti exact cum v-a fost prescris de catre d-na doctor Nemes care este f. priceputa in acest domeniu. De cand sunteti atat de dependent de O2 incat nu puteti rezista deloc fara? Pana in august ce tratament ati urmat? Acele atacuri de panica trebuie neaparat controlate, eventual cu ajutor psihologic.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Manuela Magdau
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Manuela Magdau
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.