Clickmed
programare rapida la medic

Rezultat CT abdominal si pelvin

Boli pancreatice si de ficat Leiomiom uterin
Intrebare postata de babycamy2006 cu 12 ani in urma

Ficat cu dim.normale, prezinta la limita segm. V-VI, periferic spre convexitatea hepatica, o formatiune bine delimitata,neregulata,cu dimensiuni de 8/12/8mm(diam. antero-posterior/transversal/cranio-caudal), cu densitati la limita superioara a fluidelor central si priza nesemnificativa a subst. de contrast, posibil a reprezenta un complex de chisturi milimetrice conglomerate.Subcapsular in segm. V ,pe fata inferioara a ficatului se constata priza de contrast nodulara, intensa, in timp arterial, cu diam. de 8mm, neidentificabila in ceilalti timpi de examinare postcontrast(THAD). Nu se identifica formatiuni la nivelul segm.VIII. Cai biliare nedilatate, colecist destins,perete cu grosime normala,fara calculi radioopaci. Vena porta cu calibru normal,permeabila.
Pancreas,splina,rinichi,glande suprarenale,vezica urinara,ovare cu aspect CT in limite normale.
Uter anteversat, cu dimens.de 38/58/70mm, prezinta subseros,corporeal anterior un nodul solid,ovalar, vine delimitat,cu dimens. de 20/22/26mm )diametre masurate in axele uterului), cu priza intensa a subst. de contrast.Endometru in curs de eliminare (per.menstruala).
Nu se constata adenopatii abdomino-pelvine sau lichid intraperitoneal.Nu se const.leziuni la niv. struct.osoase din volumul scanat.
Concluzii: Leziuni cu caracteristici CT sugestive pentru benignitate situata la limita segm. V-VI hepatice(posibil chisturi milimetrice conglomerate) ,THAD nodular subcapsular in segm.V-opinam pt.monitorizare ecografica.
Leiomiom uterin.

Va rog sa-mi dati o interpretare si ce trebuie sa urmez in continuare.
Va multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Rezultat CT abdominal si pelvin"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Iuli (acum 12 ani)

Mergeti la medicul care v-a recomandat CT-ul si dansul vi-l va interpreta si va va spune ce este de facut.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
babycamy2006 (acum 12 ani)

Buna seara,
in urma unui consult ginecologic mi s-a prescris dufaston 3-6 luni. Va rog sa-mi spuneti daca pot lua fara sa-mi afecteze problema pe care o am la ficat(conglomerat de chisturi milimetrice).
Va multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de babycamy2006
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de babycamy2006
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.