Clickmed
programare rapida la medic

Cauterizare pentru ectopie col?

Afectiuni uterine
Intrebare postata de M.M. cu 12 ani in urma

Buna ziua!As dori,daca se poate cat mai urgent va rog,opinia unui specialist in urmatoarea problema:

Acum o luna am fost la ginecolog si in urma examinarii cu valve mi-a spus ca am o leziune(rana) care este extinsa pe tot colul si care necesita cauterizare.Tot cu aceasta ocazie s-a prelevat secretia vaginala si testul Papanicolau,ale caror rezultate sunt mai jos:
Secretie vaginala-frotiu
Celule epiteliale-frecvente
Reactie inflamatorie-intensa-frecvente polimorfonucleare
Hematii-absente
Flora Doderlein-frecventa
Levuri-nu se observa
Trichomonas Vaginalis-nu se observa

Secretie vaginala-Examen bacteriologic
Culturi necrescute la 48h pe medii insamantate

Examen Babes-Papanicolau
Satisfacatoare pentru evaluare DA,celule endocervicale prezente/absente
I.Negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna DA
Organisme:
Trichomonas Vaginalis NU,Candida NU,Colibacili NU,Gardnerella NU,Actinomicete NU.Virus Herpes Simplex NU.
Alte modificari non-neoplazice: Modificari celulare reactive asociate cu: inflamatia NU;DIU NU;Iradiere/Chimioterapie NU;Celule glandulare post hiserectomie NU;Atrofie NU.
II.Altele:
Celule endometriale la femei peste 40 ani: NU
III.Anomalii ale celulelor epiteliale NU
Cel.Scuam.:-ASC-US: NU;-ASC-H:NU;-LSIL:NU-cu atipii HPV NU;-HSIL:NU cu suspiciune de invazie NU;-Carcinom cu celule scuamoase NU
Cel.gland.:-AGC endocervicale NU,endometriale NU,AGC NOS:NU;-Celule glandulare atipice in favoarea unei neoplazii-endocervicale NU,glandulare NU;-Adenocarcinom endocelular in situ NU;-Adenocarcinom endocervical NU,endometrial NU,extrauterin NU,fara alta specificatie NU;
IV.Alte neoplasme:NU
V.Recomandari:
O noua prelevare NU;De urmarit evolutia:citologic NU;colposcopic NU,biopsie urgenta NU,examen bacteriologic NU.
Descriere citologica: Frotiu normal cu rare PMN.
La urmatorea vizita,cand m-am prezentat cu aceste rezultate, mi s-a spus ca ar fi de fapt o ectopie si ca este neaparat necesara cauterizarea.Intrebarea mea este: sunt bune rezultatele de mai sus si daca da,mai este necesara cauterizarea?Nu as vrea sa o fac fara un motiv intemeiat.
Astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cauterizare pentru ectopie col?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

laura (acum 12 ani)

Analizele sunt ok,nu este rana..ectopia nu se cauterizeaza,este un tesut normal de alt fel..nu necesita tratament,si se urmreste evolutia ei prin efectuarea unei colposopii periodic..eu zic ca trebuie neparat consultat si un alt medic,pt o a doua parere..

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
M.M. (acum 12 ani)

Va multumesc foarte mult!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de M.M.
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de M.M.
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Marissa (acum 11 ani)

Ectopia se elimina prin cauterizare in cazul in care deranjeaza ea favorizind o secretie abundenta .Probabil e bine sa asteptati 6-12 luni si sa hotariti de comun acord cu medicul dumneavoastra.O a doua opinie nu strica niciodata.Multa sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
danaS (acum 11 ani)

Pe vremea cand inca locuiam in Romania, mergeam la doi medici gineco si ambii mi-au pus acelasi diagnostic RANA PE COLUL UTERIN si ambii mi-au recomandat acelasi TRATAMENT si anume CAUTERIZAREA: De doi ani locuiesc in Germania si multumesc lui Dumnezeu am avut posibilitatea de a merge la diverse spitale, clinici, cabinete in diverse orase( köln, frankfurt, münchen, freiburg) si chiar azi intr-un orasel apropiat de Freiburg si TOTI, retineti TOTI mi-au ca nu am nicio rana pe col, ca este o p***ae si ca am facut bine ca nu m-am repezit sa fac cauterizarea. Prea repede se pune diagnosticul acesta si ca este gresit. Si inca ceva: din cabinetele din Romania am iesit de fiecare data plangand cand mi s-a zis ca am rana pe col si uter fibromatos, aici la inceput ieseam nedumerita cand medicii imi ziceau ca nu am asa ceva iar acum ies de fiecare data razand ca nu am de ce sa-mi fie frica si atat eu cat si sotul meu intentionam sa devenim parinti cat mai curand. Stiu ca multi /multe dintre cei care vor citi comentariul meu vor gandi ceva de genul: "ea este acolo si eu sunt aici"....... Eu tot ce vreau sa zic este ca sunt destui medici care gresesc, asta e nici ei nu sunt Dumnezeu si ca nu ar strica sa fim curajoase si sa intrebam medicul care ne pune diagnosticul rana pe col daca nu poate fi o ectopie? Fara nicio colposcopie, fara a se vedea cat este de profunda rana si ce modoficari prezinta celulele respective, ce fel de celule sunt mie mi s-a pus diagnosticul de rana pe col si as fi facut o mare tampenie daca acceptam cauterizarea cand mi s-a propus. Va doresc tuturor multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11642869133 (acum 2 ani)

In opinia mea nu putem judeca si compara doua sisteme sociale, culturale, sociale si medicale diferite. Insa traind de 10 ani in Vest si ac***a o sora farmacist clinician in policlinica am invatat ca sistemul medical occidental este axat pe tratarea in mod ambulatoriu sau acasa a afectiunilor minore si medii si policlinic sau spitalicesc a celot grave si f grave existand finantati limitate sau impunandu-se o gestionare rational-manageriala a finantelor medicale pe baza unui triaj riguros. De obicei, unui pacient nu i se spune nimic sau i se spune ca nu are nimic daca afectiunea este nesemnificativa sau nu intra in categoria de triaj specifica tratamentului medical de specialitate. Sunt oameni care ajung sa afle de cancere sau afectiuni destul de grave aparent aparute din senini cand ele nu au fost diagnosticate si tratate din timp. Pentru ca omul iese mereu zambind din cabinet si uita de problema si nu mai revine la alt consult sau reexaminare traind cu gandul ca nu are nimic.
Din pacate sau din fericire in Romania se diagnosticheaza tot iar in afara doar e trebuie sau este in interesul sistemului medical.
Pe de alta parte consider ca generalizarea nu se poate aplica unor indivizi atat de unici si diferiti precum sunt oamenii.
Multa sanatate si controlati-va din timp!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11642869133
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11642869133
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.