Clickmed
programare rapida la medic

DINTI STRAMBI raspuns medic

Dantura copiilor
Intrebare postata de corinapa cu 12 ani in urma

BUNA ZIUA . AM UN BAIETEL IN VARSTA DE 6 ANI.LA 5ANI SI 8 LUNI I-A CAZUT INCISIVUL CENTRAL STANGA ,JOS, A IESIT CEL PERMANENT, NORMAL, DAR CAND A PARUT SI CEL DIN DREAPTA , SURPRIZA - ESTE STRAMB . DE LA CE VARSTA SE POATE PUNE APARAT DENTAR SAU DACA EXISTA ALTA CALE DE REZOLVARE A PROBLEMEI ? MULTUMESC.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "DINTI STRAMBI"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Dr. Emil Otesteanu MDr. Emil Otesteanu este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

La aceasta varsta ,inca nu este indicat aparat dentar, deoarece dintii definitivi sunt inca in proces de eruptie . Se recomanda insa consult la medicul stomatolog pentru mai multe precizari si conduita pentru viitor.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Emil Otesteanu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Dantura copiilor.

Inscrie-te aici!
corinapa (acum 12 ani)

MULTUMESC PENTRU RASPUNS

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de corinapa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de corinapa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Marin Cosmin Horatiu M Dr. Marin Cosmin Horatiu este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Buna ziua! il contrazic pe colegul meu Aparatul dentar nu se pune dupa eruptia dintilor definitivi. Este o idee total gresita !!!

Aparatul dentar ar fi foarte indicat sa il puneti. Este vorba de aparat mobil si tinand cont si de faptul ca osul este tanar si rezultatul va fi bun. Plus ca si ceilalti dinti permanenti vor avea malpozitii mai mult ca sigur, iar un aparat pus face spatiu ptr ca acestia sa apara pe arcada dentara acolo unde trebuie. O zi buna!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Marin Cosmin Horatiu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Marin Cosmin Horatiu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Emil Otesteanu (acum 12 ani)

Pentru " corinapa " precizari si lamuriri pe marginea raspunsului meu -succint- la intrebarea dvs in legatura cu " dinti strambi ". Cand v-am recomandat consult la medicul stomatolog pentru mai multe precizari si conduita terapeutica de viitor,am avut in vedere ca numai un medic stomatolog specialist in ortodontie ( care indreapta dintii ) consultand copilul, este in masura sa aleaga tratamentul adecvat la situatia copilului. Domnia sa ,examineaza , constata si propune ( in functie de varsta copilului si starea dintilor copilului ) tratament fie cu un aparat mobil care se prinde de dintii stabili cu niste carlige, pe o perioada determinata si in functie de garantia ca varsta copilului de 6 ani va permite purtarea acestuia ,sau dimineata il vom gasi prin lenjeria de dormit, sau alte surprize.mai neplacute. Atunci nu am considerat sa intru in aceste amanunte fiind de datoria celui la care v-am indrumat.
Fie cu aparat dentar fix care sa asigure deplasarea corecta a dintilor spre o pzitie normala . Dvs a ti intrebat de la ce varsta se poate pune aparat dentar ? pentru dintele permanent in crestere. Acest aparat dentar fix se fixeaza printrun arc de sarma si ramane permanent pana la finele tratamentului care poate dura dela 5-6 luni pana la chiar 2-3 ani. Numai medicul este in masura sa aprecieze cand este momentul optim
Deci repet recomandarea,daca aveti posibilitatea sa ajungeti la un serviciu de ortodontie ( cabinet, policlinica sau o clinica universitara ) ar fi util. Eu am considerat ca medicul stomatolog din localitatea d-vs de domiciliu va va arata aceasta cale .

P S . Multumim colegului care a provocat aceasta discutie si precizari,care nu fac alt ceva decat sa fie in ajutorul pacientilor.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cristina (acum 12 ani)

Daca sunteti din Bucuresti mergeti la Imperial Dent, au un ortodont foarte bun.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.