Clickmed
programare rapida la medic

Concurs: Care este cea mai buna varsta pentru a avea un copil?

Sarcina
Intrebare postata de pufies

In ultimii ani, varsta medie a femeilor la prima nastere a crescut, ajungand, de la 23 de ani in anul 2000, la 27 de ani in prezent. Specialistii pun aceste date pe seama unor factori: cariera, teama de responsabilitate,lipsa de maturitate, etc.

Care credeti ca este varsta optima pentru a deveni mama? In cazul vostru, Ce factori au contribuit in luarea acestei decizii?

Povestiti-ne experienta voastra, oferiti-ne opiniile si sfatul vostru pentru viitoarele mamici, si puteti castiga unul dintre premiile oferite saptamanal de Pufies, constand in 2 pachete Pufies Jumbo Pack.



Perioada: 24.05.2011 – 05.06.2011


Atentie! Utilizatorii care vor posta fara a se loga in cont nu vor putea fi identificati!



Pentru mai multe detalii despre premii/concurs, sfatulmedicului.ro/concurs-castiga-cu-sfatulmedicului-ro-si-pufies-2-pachete-pufies-jumbo-pack-scut_328">click aici
Saptamana1: arabela09
Saptamana2: Danyell

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Concurs: Care este cea mai buna varsta pentru a avea un copil?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (63)

Denisa (acum 12 ani)

Buna,

Aveam 25 de ani cand am cunoscut barbatul visurilor mele...dar abia la 30 de ani am avut primul copil. De ce?
Din multe motive...inca nu ne saturasem de copilarit, vroiam sa fim doar noi 2, sa ne plimbam de manuta, fara griji...sa ne iubim si atat.
Ne-am casatorit dupa 1,5 ani...dar copilul inca nu era in planurile noastre. Vorbeam despre ideea de a avea un copil la modul simplu..ca si cum am pocni intr-o zi din degete..si am avea o jucarie...apoi interveneau alte planuri si jucaria disparea din peisaj.
Apoi, am fost umbriti de dorinta de a avansa profesional, de a ajunge undeva, de a strange bani pentru a ne lua o casa...si asa am ajuns la 29 de ani...cand aveam totul, sau asa parea: aveam casa, la munca era totul ok, ne plimbasem prin toata tara si multe altele...dar ne lipsea ceva. Auzisem ca un copil poate destrama o casnicie, o relatie, ca apar certuri, etc. Inca nu eram decisi! Si totusi...e vorba de o decizie???? Va fi cineva vreodata convins ca e timpul? ca e pregatit??? NU
AM facut o pauza de AC-uri, fara a programa o sarcina. Au trecut 2-3 luni si...dadeam vestea cea mare familiei...
Nu stiu daca am fost sau nu pregatiti, dar cred ca inveti totul pe parcurs.
Nu tine neaparat de varsta...dupa 25 de ani, o femeie este deja matura...este responsabila..sau nu. Poti avea si 50 de ani si sa fii iresponsabil! Conteaza persoana, nu varsta.
A fi o mama buna nu inseamna a avea o anumita varsta..o anumita pregatire. E vorba de instinctul matern, care se dezvolta din prima clipa in care iti simti bebelusul in pantec!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
3
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
alirin99 (acum 12 ani)

ORICE VARSTA ESTE IDEALA PENTRU A AVEA UN COPIL ( dupa varsta majoratului, a nu se intelege ca incurajez in vreun fel copilele, chiar daca isi incep viata sexuala prea de timpuriu, din nefericire si exista si cazuri nefericite)! IMPORTANT ESTE SA AI UN COPIL!!!! Nu stiu daca exista o varsta optima, depinde de fiecare! Noi femeile dorim sa ne realizam mai intai profesional, sa fim stapane pe situatie! Barbatii sunt cei care doresc sa devina tatici mai repede! Insa sunt si cazuri de mamici foarte tinere ( vorbesc de cele majore) care doresc sa devina cat mai repede mamici, din diverse motive, sau sunt mamici trecute prin viata, experimentate, care au lasat copilul "pe mai incolo". In cazul meu, odata ce sora mea a avut fetita, mi-am dorit si eu! Nu stiu... a fost ceva super... aveam grija de ea si ma imaginam mamica! Eu sunt mai mare cu 1 an decat sora mea, s-a maritat in 2007, eu in 2008! Ea a nascut fetita in iulie 2009, luna mea de nastere, iar eu am nascut baietelul in august 2010, luna surorii mele de nastere! O foarte mare p***ancidenta, caci intre noi este 1 an si o luna diferenta, intre puii nostri la fel 1 an si o luna! Pe carnetele noastre de gravide p***ancid si saptamanile cu lunile! Toate au p***ancis, din dorinta mea de a fi mamica! sotul meu a fost si el foarte incantat, el mai tragea putin de timp dar daca m-a vazut pe mine incantata, m-a sustinut in toate! Luna in care noi doi ne-am cunoscut este decembrie, am vrut sa raman insarcinata in decembrie, ca sa nasc in septembrie, luna nuntii noastre, dar Alexut s-a grabit putin si s-a nascut pe 25 august 2010! Cea mai minunata zi din viata noastra! Intotdeauna m-am gandit ca voi fi o mama buna, nu mi-am pus niciodata la indoiala instinctul, ca nu m-as descurca, nu! Si vreau sa cred ca sunt cea mai buna mama din lume! Alexut cel putin asa imi va spune!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Nirolf (acum 12 ani)

Cunosc cazuri cu fete minore devenite mame. Nu le-as cataloga tocmai "nefericite". Depinde mult de situatie, dar sigur aceste fete nu sunt responsabile. Este bine totusi cand au sustinerea familiei lor, cand pot sa isi urmeze scoala in continuare si parintii lor le ajuta cu cresterea copiilor pana (si dupa) ce ajung pe picioarele lor.
Nu este bine sa amani sa devii parinte. De fapt, cred ca cu cat avansezi in varsta, cu atat mai greu este sa-ti doresti asta, si cand se intampla este tot mai greu sa te adaptezi situatiei. Si in plus trebuie sa consideri si riscul de a suferi o afectiune debilitanta, care nu te va afecta doar pe tine ci si pe copilul tau. Sa zicem ca ai nascut la 30 si ca pe la 45 descoperi ca ai diabet, sau poate chiar sa suferi un atac de cord. Si copilul tau inca este copil, si va suferi mult alaturi de tine, si isi va pierde copilaria. Daca ai fi nascut la 25, atunci copilul tau va avea deja 20 de ani si va putea suporta altfel (mai bine) evenimentul.
Sunt multe de pus in balanta cand te gandesti la copil, nu poti sa te gandesti numai la ce bine va fi cand el va fi bebelus. Poti sa te mai gandesti si la parintii tai, ca daca nasti cand esti tanara si ei sunt mai in putere si te pot ajuta mai mult decat daca ai naste la o varsta mai avansata. Cariera ta poate avansa si daca ai copil...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Nirolf
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Nirolf
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
printesazabib (acum 12 ani)

Un copil reprezinta lumina ochilor parintilor sai si pot spune ca esti neimplinit daca nu ai un sufletel care sa iti aline tristetea, fie si printr`un simplu zambet. Ce poate fi mai frumos pe lume decat atunci cand iti spune pentru prima data "mama" si "tata"?
Nu stiu daca pot spune ca exista o varsta anume pt a avea un copil, nici nu vreau sa incurajez sau sa interpreteze altceva.
O mama in devenire simte atunci cand este momentul oportun. Eu si sotul meu ne`am cunoscut prin intermediul internetului, intr`o frumoasa zi de toamna. Eu locuiam in Brasov, iar sotul meu in Iasi; am vorbit cam aproximativ o luna de zile ca amici, apoi incet incet ne`am dat seama ca suntem suflete pereche. Ne`am cununat civil in 4 iulie 2009, iar din dragostea noastra a venit pe lume in 3 iunie anul trecut puiul nostru de om Luca-Matei, o zi binecuvantata de Dumnezeu. Nu am sa uit niciodata acel sentiment divin in care mi`am tinut puiul pentru prima data in brate. Este adevarat ceea ce se spune ca un copil lumineaza viata fie si cu un simplu zambet.
Tot ce imi doresc acum este sa fiu o mama buna si o sotie pe masura!! Si ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu pt familia minunata pe care mi`a dat`o!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de printesazabib
3
Raspunde Raspunde la comentariul postat de printesazabib
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 12 ani)

Cel putin dupa varsta de 26-27 de ani si daca se poate cel mult la 35-38 pentru femei. Nu inteleg femeile care fac copii inainte de varsta de 25-27 de ani. La barbati intre 30 si 40 de ani, cand sunt suficient de copti la minte :) amandoi trebuie sa faca un copil atunci cand au stabilitate financiara, emotionala si cand relatia este suficient de solida si se cunosc suficient de bine, nu sa cedeze la presiunile parintilor sau la ideea ca avanseaza in varsta. Pana la urma nu e nicio graba.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
newme (acum 12 ani)

Varsta ar fi undeva dupa 24, pentru ca trebuie ceva maturitate. Si mai sunt si alti factori: partea materiala, relatia cu cel iubit, etc. La mine a fost definitorie partea materiala pentru ca am vrut sa-i ofer copilului tot ce e nevoie.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de newme
7
Raspunde Raspunde la comentariul postat de newme
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MariaioanaIvan (acum 12 ani)

Povestea mea e alta . Am 19 ani , sotul meu are 30 . Avem o situatie financiara foarte buna ... si totusi ne lipseste un copil.Am ramas insarcinata anul trecut in noiembrie si am pierdut anul acesta in februarie .
Consider ca asta depinde de parerea fiecaruia. Eu ma simt pregatita si dornica de a fi mamica , iar , vorba aia ... de gura lumii nu imi pasa ... mai zic unii ca is prea tanara , etc , dar noi asta ne dorim si gata !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MariaioanaIvan
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MariaioanaIvan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mirela276 (acum 12 ani)

varsta optime este aceea cand te simti pregatita si responsabila pentru cresterea si educarea unui copil. Atunci cant poti sa-i oferi un minim de confort si liniste si sa constientizezi ca a da nastere unui copil nu înseamna efortul suprem, suprematia o detine educatia si sa ai în vedere ca pentru o dezvoltare psihica normala copilul are nevoie de foarte multa dragoste. Eu am nascut primul copil la 33 de ani si al doilea la 36 si asta deoarece la 32 de ani m-am casatorit, nu a fost ceva gandit ci pur si simplu atunci mi-am gasit jumatatea. am alaptat fiecare copil un an si jumatate si amandoi sunt sanatosi. Evident ca sunt mame pregatite si responsabile chiar si la 18-20 de ani însa este imperios necesar sa ai si o pregatire în viata, sa ai macar studiille necesare unui loc de munca decent tocmai pentru a putea oferii copilului sau copiilor un minim necesar. Respect toate mamele din lumea aceasta care au grija de copii lor si urasc din suflet femeile (acelea nu sunt mame) care abandoneaza copilasii sau îi trateaza cu indiferenta însa continua sa dea nastere altor suflete pe care sa le chinuie. Consider ca statul ar trebuii sa se imlice mai mult în ceea ce priveste femeile care nasc pur si simplu pt ca nu stiu sa se protejeze (ex fetele de la orfelinate) .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mirela276
4
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mirela276
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
newme (acum 12 ani)

mirela276 are foarte mare dreptate, sunt persoane pregatite si mai de tinere sa aiba copii ac***a si situatie financiara buna si maturitate in gandire. In schimb nu sunt de acord cu Marga cu privire la varsta de 26-27 ca nu e ok sa faci copii, ba e chiar foarte ok, la varsta de 26-27 in mod normal ai si o educatie cat de cat, o gandire matura si poate si o situatie financiara bunicica , care sa-ti permita cresterea unui copil, partea cu incadratul in peisaj - nu ii vad rostul ( ca doar nu discutam de 56-57).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de newme
3
Raspunde Raspunde la comentariul postat de newme
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
marga (acum 12 ani)

Pentru femeile care au ca aspiratie o gospodarie model si o familie reusita, varsta optima pentru a avea un copil cred ca este 20 de ani, dar tinand cont de faptul ca aspectele economice actuale reclama un venit substantial si din partea femeii , varsta optima ar fi 25-26 de ani , adica dupa 24 de ani , varsta finalizarii studiilor, un an de servici pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
Pentru femeile care doresc o cariera stralucita, sfatul meu este, sa renunte la copii.Copiii nu sunt un obiect "must have". Absenta mamei din preajma copilului , in toate etapele cresterii lui, este un handicap sever in cresterea lui sanatoasa. Nu se fac copii pentru bunici sau bone.
Peste 26-27 de ani nu e imposibil dar e mai putin recomandabil. E bine ca la sedintele cu parintii sa te incadrezi in peisaj.(experienta proprie). Va pup. In final e asa cum ti-e scris in destin.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ana61154103 (acum 12 ani)

Un copil nu poate aduce decat bucurie...sunt fericita mamica a unei minunate printesa in varsta de un anisor, ea este lumea mea acum, nu-mi imaginez viata mea fara ea...desi sunt inca tanara si poate "necoapta" la minte imi doresc tot cei mai bune pentru ea, chiar daca aceasta inseamna sa-mi refuz mii deoseori placerile sau lucrurile obisnuite.
nu cred ca exista varsta, anotimp pentru venirea unui copil pe lume...exista doar dorinta a doua persoane ce vor sa cunoasca rodul dragoastei.
O femeie devine mai frumoasa si mai inteleapta devenind mamica indiferent daca are 25 sau 35 de ani...dragostea de mama nu este masurata in ani, dragostea enorma, fara limite si descriere se afla in pruncul pe care il tine in brate si-l mangaie zilnic.
Eu sunt o mamica tanara inca, dar atat de fericita incat nu a exista o clipa in care sa ma indoiesc ca nu mi-as fi dorit acest mununat dar...momentele in care imi zambeste, striga un mami atat de "dragostos" sau ma ia de manuta sunt de neuitat.
la noi totul e minunat-joaca, somnicul, ora mesei ba chiar si momentele in care "o cert" pentru ca adora sa ma imite...este o bucurie enorma pe care Dumnezeu ne-a Trimis-o ca sa ne faca viata si mai frumoasa ...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ana61154103
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ana61154103
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alinadiana (acum 12 ani)

Nu stiu cum sunt altii, dar eu m-am simtit in al 9-lea cer cand au venit pe lume ambele fetite.
Varsta optima? Care? Fizica sau emotionala? Cred ca este cea la care ne dorim. Bineinteles ca trebuie sa fim si fizic, psihic si material pergatiti/a. Unui copil ii trebuie multa afectiune, si , in special, cea a mamei. Pentru ca, de multe ori, daca-i crescut de alte persoane (decat mama si tata), va avea un gol in suflet acolo unde ar trebui sa fie dragostea parintilor(parerea mea) .
Primul copil l-am dorit si asteptat cam 2 ani pana a venit. Ma simteam pregatita. Aveam 26. A venit la 28. Al 2-lea a venit pe neasteptate . Implinisem 36 cand am aflat ca sunt insarcinata. Ma simteam batrana sa mai fac un copil. Pana in clipa cand a venit pe lume am crezut ca nu este varsta optima, dar nu-i adevarat. Cand am vazut-o cred ca am intinerit cu 20 de ani. Pe fata mea parca nu se mai vedea varsta.
Varsta optima = cea la care venirea pe lume a copilului ne face fericiti.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de alinadiana
4
Raspunde Raspunde la comentariul postat de alinadiana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alicia23 (acum 12 ani)

Multe dintre noi nu facem copii deoarece ,ba vrem sa facem o cariera,ba nu resim sa dam peste barbatul potrivit,si de foarte multe ori ne gandim:"ce ii oferim copilului nostru la salariile din tara asta".Sunt o proaspata mamica ,am 24 de ani si fetita mea are 7 luni si jumatate si atunci cand am ramas insarcinata mi-am pus foarte multe intrebari,insa am considerat ca intre 23 si 25 de ani este varsta ideala de a face primul copil.Facultatea o aveam terminata,serviciul se gaseste foarte greu,asa ca daca asteptam inca vreo 2 ani sa gasesc ceva de munca ,apoi trebuia sa fac ceva vechime si intr-un final pe la 30 si de ani ma gandeam la un copil.Se spune ca dupa 30 de ani faci mai greu un copil,medici confirma asta ,insa ei pot confirma ca si la 23 de ani poti face cu greu un copil.Sunt de parere ca acum cand va creste poti face si cariera care tio doresti ,si poti la fel de bine sa reiei ceea ce faceai inainte.Sunt atatea femei care o fac,cu multe sacrificii,insa cand te intorci acasa si te asteapta o minunatie e altfel.Nu sunt de acord nici ca sa fie 20 de ani deoarece cred ca esti mai copil,insa dupa 23,24 deja esti mai "copt".

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de alicia23
8
Raspunde Raspunde la comentariul postat de alicia23
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
stroevivi (acum 12 ani)

Consider ca in viata trebuie sa le faci pe toate la timpul lor deoarece fiecare etapa a vietii te conduce spre maturizare si te pregateste pentru etapa cea mai importanta a vietii- aceea de a deveni parinte.Intai trebuie terminate studiile ,asta nu inseamna obligatoriu sa astepti pana gasesti jobul perfect sau pana reusesti sa ai o cariera de succes.Eu am terminat facultatea ,apoi m-am casatorit si la 3 luni de la casatorie am aflat vestea ca sunt insarcinata.Aveam 25 de ani si este varsta la care am visat de cand eram copil ca este perfect sa aduci pe lume propriul copil.Bineinteles ca aici intervin si alti factori in functie de cum decurge viata fiecaruia si bineinteles de cum gasesti persoana potrivita cu care vrei sa mergi in viata.Nu mi-am facut un calendar al vietii dar au fost multe lucruri care m-au maturizat si care m-au pregatit in luarea deciziei de a deveni mama .Eu si sotul ne crestem singuri copilasul,fara ajutorul nimanui si spun eu ca suntem niste parinti exemplari si ca avem o familie minunata.Experienta vietii ne-a ajutat mult,a contat ca am descoperit ca viata nu este deloc usoara ,am demonstrat ca stim sa facem fata oricarei situatii si ne-am simtit pregatiti atat moral cat si psihic.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de stroevivi
3
Raspunde Raspunde la comentariul postat de stroevivi
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
laurapenciuc (acum 12 ani)

Nu cred ca este o varsta anume pentru a trai acest miracol;eu iubesc foarte mult copiii si imi doream sa am si eu unul,dar n-am facut pasul decisiv pentru asta decat atunci cand am vazut-o pe nepotica mea,fata surorii mele;cand am vazut-o pe Bianca dupa ce au venit acasa de la maternitate mi-am dat seama ca asta este tot ce-mi doresc:sa am si eu copilasul meu;si dorinta asta a devenit atat de puternica,incat la o luna dupa ce s-a nascut nepoata mea am ramas si eu insarcinata;o adoram pe Bianca,era jucaria familiei,nu stiam ce sa-i mai cumpar cand ma duceam s-o vad(si mergeam aproape zilnic);p masura ce sarcina mea avansa si curiozitatea mea era mai mare:oare cum va fi bebelusul meu?oare va fi tot asa de frumos si dragalas ca nepoata?incepusem sa o iubesc atat de mult,incat, la vremea aceea credeam ca o voi iubi mai mult decat pe copilul meu;uriasa greseala faceam!pt ca pe 18.04.2010 s-a nascut fetita mea,IOANA GABRIELA,cel mai frumos si mai cuminte copil din cati am vazut vreodata,mai frumoasa chiar si decat nepotica pe care pana atunci o iubeam atat de mult;dintr-odata Gabriela a devenit centrul universului pentru mine,nici un alt copil nu e ca ea;inainte nu intelegeam traba asta,cum pot parintii sa zica despre copii lor ca sunt cei mai frumosi daca ei nu sunt sau daca vad si alti copii mai deosebiti;acum nu stiu daca fetita mea este cea mai frumoasa din lume,dar este a mea si pentru mine ea este cea mai frumoasa fetita din cate am cunoscut vreodata;
Morala: pana nu deveniti mamici nu veti putea cunoaste sentimentul iubirii pentru propriul copil;totul se schimba atunci cand il tineti in brate si vedeti cata nevoie are de mami si cat de minunat este sa-ti privesti propriul copil;
Momentul potrivit pt a avea un copil este oricand,cu conditia sa sa-l iubiti mai presus de orice pe lumea asta si sa-l protejati asa cum numai MAMI poate sa o faca
Sanatate tuturor mamicilor si bebelusilor din lume si mult noroc!
Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de laurapenciuc
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de laurapenciuc
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
oana85p (acum 12 ani)

Eu sunt o mamica tanara,am 26 de ani jumatate si ma mandresc cu 3 copi:,David are 4ani si 6 luni,Paul 2 ani si Anastasia 3luni.Am devenit mamica prima data la 22 de ani ,poate ca eram prea tanara si necoapta inca la minte dar nasterea m-a maturizat iar venirea pe lume a copilului m-a facut sa devin responsabila sa fiu mai educata ...nimic nu-mi doresc mai mult decat ca copii mei sa fie mandri de mine,sa fiu un exemplu pentru ei.Nu pot spune ca exista o varsta ideala cand poti da nastere unui copil ci doar ca trebuie sa te gandesti inainte la cateva aspecte:ce-i poti oferi ,daca poti avea grija de el si cat de responsabila poti fi. ?..un copil are nevoie de multa dragoste ,afectiune si rabdare,multa rabdare ,are nevoie de toate astea pentru a creste armonios,are nevoie de FAMILIE.Ca sa zic mai clar".Copilul reprezinta locul nr.1 in viata noastra" asa gandesc ca mama .Iar ca un sfat pot spune doar "ïnainte de al concepe gandestete daca crezi ca poti sa renunti la tine pentru el, cat de important va fi el in viata ta "

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de oana85p
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de oana85p
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
g_camelia (acum 12 ani)

Mereu mi-am dorit sa fiu mamica, dar cand s-a intamplat, de fapt am banuit doar, parca nu mai eram pregatita, ma gandeam "nu suntem casatoriti religios, avem un apartament cu o camera si parca mai vroiam putin timp numai pentru noi doi, singuri". Ajung la servici in dimineata urmatoare si colegele m-au simtit ca ceva ma apasa, eu care eram vesela mereu. Repede vin la mine si ma intreaba ce am, le spun ca s-ar putea sa fiu insarcinata si cred ca nu sunt pregatita, iar una din ele imi spune "Camelia, pana nu ramai insarcinata si te obisnuit cu gandul nu ai sa fii niciodata pregatita. Vrei sa fii mama? Daca DA atunci totul va fi bine. Neajunsuri vor fi mereu, dar un copil iti va aduce bogatie." Asa a fost, in doua zile am realizat ca o femeie, indiferent de problemele sociale si materiale cu care se confrunta, indiferent de conditia ei, este intotdeauna pregatita sa fie mama. Si tot atunci m-am gandit la calvarul acelor femei care se straduiesc ani de zile sa faca un copil si nu pot avea aceasta bucurie. Am avut noua luni la dispozitie sa ma pun la punct cu toate detaliile legate de ingrijirea unui bebelus. Am realizat ca un copil este o bucurie si un dar. Am facut nunta insarcinata fiind, situatia materiala s-a imbunatatit numai ca, din pacate, nu indeajuns sa ne putem lua un apartament mai mare, dar niciodata nu-i tarziu. Asa se face, in ciuda "grijilor" rudelor si apropiatilor "nu mai puteti face inca un copil din cauza ca aveti doar o camera", am facut si un baietel care abia a implinit primul lui anisor si avem destul loc in casa pentru ca ne iubim. Cum sa refuz acest dar minunat ?
Specialistii recomanada varsta optima pentru a da nastere ca fiind 25-27 ani, atunci organismul este pregatit. Dar daca nu se poate la aceasta varsta atunci nu mai facem copii ? Fiecare femeie simte cand e pregatita pentru a deveni mama. Mama mea a devenit mama la 21 ani, 29 ani si 39 ani si totul a fost mai mult decat bine, asa a fost sa fie nu a programat nimic. Eu am devenit mama prima data la 26 ani si a doua oara la 32 ani si totul e ok.
Nu mai spuneti niciodata "sa fac apartamentul nekermann, plec acum in vacante sau imi cumpar acum bijuterii s.a.m.d. ca dupa ce voi avea copii nu voi avea bani". O mare tampenie. Am cunosc pe cineva care insarcinata fiind spunea asa ceva si, ca un facut, pierdea sarcina (au fost cateva) ai la un moment dat i-am atras atentia sa nu mai gandeasca asa si sa ma ia exemplu pozitiv, eu care am un apartament cu o camera si mi-a urmat sfatul, iar acum are o fetita de 3 ani si urmeaza si baietelul sa vina.
Puneti familia pe primul loc, aceasta este realizarea in viata cea mai de pret, copiii sunt continuitatea noastra.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de g_camelia
4
Raspunde Raspunde la comentariul postat de g_camelia
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
georgiana_dana83 (acum 12 ani)

Dupa ce am nascut la 26 de ani primul copil mi-am pus de nenumarate ori intrebarea daca am varsta potrivita pentru a creste un copil. Mi-am dorit enorm sa am un copil ,iar atunci cand a venit am avut indoieli ca ma voi descurca, dar timpul a decis ca varsta si experienta nu mai conteaza . Acestea se dobandesc in timp si mai tarziu ne vom amuza de greselile facute pe parcursul cresterii micutului pui de om .Poti avea si 14 ani si sa te descurci minunat dar poti avea si 30 de ani si sa te pierzi in fata uniu copil care nu stie sa spuna ce il doare sau cum se trateaza febra. Nimeni nu sa nascut invatat!Totusi exista unele lucruri care pot influenta cresterea copilului ,acestea se pot observa in timp. O mama prea tanara care abia a iesit din copilarie poate avea rabdarea necesara cresterii copilului ,dar va ramane mereu cu regretul ca nu si-a trait adolescenta asa cum ar fi trebuit si apoi va investi in acel copil o dragoste dusa la extrema din dorinta de al creste perfect.Diferenta de varsta dintre mama si copil va fi evidenta foarte mica si atunci cei doi pot ,,copilaria ,, impreuna . Pentru mamele mai inaintate in varsta copilul poate sa creeze un discomfort deoarece aceasta numai are rabdarea necesara si diferenta de varsta da diferenta si de mentalitate, de aici comflictul intre generatii. Varsta optima cred eu ar fi undeva intre 24 -28 de ani la primul copil,nici o mama pre tanara dar nici una prea matura.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de georgiana_dana83
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de georgiana_dana83
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
iuliana320 (acum 12 ani)

Suntem casatoriti de zece ani, dar dorinta de a avea un copil a aparut cu patru-cinci ani in urma. Vorbind cu sotul meu, am ajuns la concluzia ca amandoi ne doream mai intai un adevarat cuib pentru puiul nostru. Vroiam sa avem stabilitate materiala, implicit profesionala, si de asemenea siguranta emotionala. Am simtit ca sunt pregatita sa am un copil cand am stiut ca relatia dintre mine si sotul meu functioneaza, ca putem oferi micutului un mediu armonios. Pentru mine, varsta de 30 ani a fost un moment decisiv, cel in care am facut bilantul si am vazut ce imi doresc cu adevarat si dorinta mea era o familie. In doi ani am reusit sa implinim toate acestea

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de iuliana320
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de iuliana320
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
veronica (acum 12 ani)

ai dreptate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 4

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.