Clickmed
programare rapida la medic

Durere moderata sub coasta in partea dreapta

Boli pancreatice si de ficat Contractia vezicii biliare Ulcer peptic
Intrebare postata de Fish cu 12 ani in urma

Ce ar putea cauza aparitia unei dureri in partea dreapta sub coasta atunci cand manac mai gras sau prajit. Mentionez ca nu este o durere puternica si nu apare tot timpul.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Durere moderata sub coasta in partea dreapta"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (22)

google (acum 12 ani)

Durerea poate fi de la bila, bila lenesa. Iata un articol de pe Google pe aceasta tema. Mai sunt si altele. Scrie ''''bila'''' pe Google.
Ce este dischinezia biliară ? Dichinezia biliară reprezintă un complex de tulburări digestive de tip biliar, manifestate prin dureri în partea dreaptă a abdomenului sub nivelul coastelor (dureri ce pot avea intensităţi diferite, de la o simplă jenă dureroasă până la colici puternice), gust amar, greţuri, vărsături de tip biliar (care conferă o senzaţie de amăreală în gură), arsuri în partea superioară a abdomenului cuprinsă între coaste şi ombilic, lipsa poftei de mâncare, iritabilitate crescută, astenie fizică sau intelectuală şi balonări.

Factorii care cauzează dischinezia biliară. Dichinezia biliară apare ca urmare a dereglării mecanismului de eliminare a bilei în duoden. În cele mai multe cauze, afecţiunea apare deoarece vezicula biliară, sfincterul său sau canalul coledoc (cel prin care bila circulă de la vezicula biliară la duoden) nu mai funcţionează corespunzător.
Atunci când consumăm o masă bogată în grăsimi, vezica biliară trebuie să lucreze suplimentar, eliminând în tubul digestiv o cantitate mai mare de bilă pentru a facilita digestia. Uneori însă efortul necesar este prea mare, consecinţa fiind blocarea bilei, care nu se mai elimină, iar digestia se va desfăşura greoi, provocând simptomele descrise anterior.

Complicaţii ale bolii. Atunci când evacuarea bilei este blocată, în interiorul veziculei biliare este posibilă înmulţirea microorganismelor care vor produce inflamaţia acesteia. De asemenea, bila restantă poate determina depunerea de nisip, ducând la apariţia calculilor biliari (litiază).
O complicaţie şi mai gravă este perforarea colecistului, urmată de peritonită. De asemenea, boala mai poate evolua şi spre ciroză şi ascită, icter infecţios, angiocolită acută, abcese hepatice, perforaţie în peritoneu sau pancreatită hemoragică.

Alimentaţia indicată bolnavilor de dischinezie biliară. Dacă suferiţi de o afecţiune biliară de tipul dischineziei trebuie să cunoaşteţi că anumite alimente trebuie evitate deoarece ele pot declanşa crizele biliare. Vorbim aici despre consumul excesiv de grăsimi animale, de sosuri cu rântaşi, tocături, mezeluri, ouă, tutun, cafea, băuturi carbogazoase sau alcool. Evitaţi şi legumele uscate, ciupercile, vinetele, castraveţii, ţelina, ceapa, usturoiul şi prazul. Se recomandă alimentele uşoare, care nu solicită prea mult bila: supele de legume, cartofi fierţi sau copţi, carne de pui, viţel sau curcan fiartă sau la grătar, peşte, fructe şi legume (dar nu prăjite). Mai sunt recomandate brânza de vaci, urda, iaurtul semidegresat şi laptele degresat, pâinea prăjită şi biscuiţii. Evitaţi excesele alimentare în perioada sărbătorilor pentru a evita blocarea bilei şi tulburarea digestieiMâncaţi la ore regulate, iar pentru un drenaj biliar eficient este indicat ca după masa de prânz bolnavul să stea 30 de minute culcat pe partea dreaptă.

Tratament balnear pentru bolnavii de dischinezie biliară. Apele alcaline, clorurate sodice, bicarbonate, carbogazoase şi sulfuroase din staţiunile Căciulata, Slănic-Moldova, Sângeorz-Băi, Călimanesti, Lipova şi Olanesti sunt excelente pentru tratarea afecţiunilor biliare de tipul dischineziilor. Apele alcaline şi sulfuroase stimulează secreţia biliară a ficatului, diluează şi fluidifică bila, iar apele clorurate sodice, bicarbonate şi carbogazoase deprimă secreţia biliară.

Tratamente naturiste

- Păpădia este una dintre plantele cele mai indicate în această afecţiune, mulţi vindecători pop**ari considerând că o cură cu tije de păpădie ar trebui urmată de toţi cei care se confruntă cu dischinezia biliară sau cu hepatita. Această plantă este poate cea mai eficientă pentru drenarea hepatică şi eliberarea bilei în circuitul digestiv, fiind un excelent stimulent al activităţii ficatului. Păpădia se poate folosi sub formă de infuzie preparată din 2 linguriţe de plantă întreagă la o cană de apă. Se vor bea 2-3 căni pe zi.

- În caz de dischinezie biliară însoţită de indigestie şi balonare se recomandă să se ia câte o linguriţă de biter diluat în jumătate de cană de apă, de 4 ori pe zi înainte de masă. De asemenea, în momentele în care apar simptomele neplăcute de indigestie se poate administra imediat o doză dublă de bitter (2 linguriţe la un pahar cu apă).

- Porumbul creşte secreţia de bilă şi uşurează evacuarea acesteia, fiind util în dischinezia biliară, dispepsie (tulburare a digestiei manifestată prin dureri şi balonări) şi colecistită (reducând inflamaţia veziculei biliare). De aceea se recomandă să consumaţi mămăligă în loc de pâine, împreună cu multe salate de crudităţi pentru un aport crescut de vitamine.

- Faceţi o cură de 3 săptămâni urmate de 1 săptămână pauză cu pulbere de cimbru şi anghinare. Amestecaţi cele 2 plante măcinate şi luaţi de 3 ori pe zi câte 1 linguriţă rasă din acest amestec, cu 15 minute înaintea meselor principale. Anghinarea se mai poate folosi şi sub formă de infuzie (2 căni pe zi) obţinută din 2 linguriţe de frunze la o cană de apă.

- Sucul de coacăze roşii este un tonic digestiv care decongestionează ficatul. Acest tratament este eficient în dischinezia biliară mai ales pentru calmarea migrenelor asociate acesteia. Zdrobiţi fructele proaspete, stoarceţi-le printr-un tifon şi beţi câte un pahar din sucul obţinut cu un sfert de oră înainte de masă. Preparaţi întotdeauna sucul doar înainte de a-l folosi pentru a evita să se oxideze.

- Tinctura de rădăcină de genţiană este utilă în crizele biliare provocate de dischinezie şi pentru prevenirea apariţiei litiazei biliare. Se administrează câte o linguriţă de tinctură diluată într-un sfert de pahar de apă, de 3-4 ori pe zi, recomandat fiind dimineaţa imediat după trezire şi cu 15 minute înaintea meselor principale.

- Pulberea de lac***aă se recomandă bolnavilor de dischinezie deoarece calmează balonarea şi crizele biliare însoţite de dureri de cap deoarece planta conţine principii amare care măresc secreţia de bilă şi ajută la evacuarea ei. Luaţi câte o linguriţă de pulbere de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

- Pelinul declanşează puternic secreţia de sucuri digestive şi peristaltismul tubului digestiv (mişcările prin care substanţele nutritive sunt împinse prin tub). Atfel, pelinul nu permite apariţia balonării, ne conferă o digestie bună şi tratează dischinezia biliară. Luaţi înainte de masă 2-3 linguri de vin de pelin sau o jumătate de linguriţă de tinctură de pelin.

- Rostopasca este utilă contra dischineziei deoarece calmează durerile date de contracţiile vezicii biliare. Se poate folosi infuzia de rostopască preparată din 3 g de frunze uscate la o cană cu apă (se bea treptat în decursul unei zile) sau un amestec de tincturi de rostopască, anghinare şi şovârf. Puneţi câte jumătate de lingură din fiecare cele 3 tincturi în 500 ml apă. Luaţi jumătate de pahar din acest preparat cu 15 minute înainte de masă. Consumaţi preparatul maxim în 48 de ore de la preparare.

- Puneţi 2 linguri de flori mărunţite de coada-şoricelului la 500 ml apă clocotită. Acoperiţi pentru 15 minute, apoi strecuraţi şi beţi 2-3 căni pe zi. Tratamentul este util în dischineziile biliare, la gastrite hiperacide, ulcer gastric sau colici.

- Cicoarea este o plantă pe care cunoscătorii fitoterapiei au numit-o prietena ficatului. Mâncaţi cât mai multă salată din frunze tinere de cicoare sau luaţi 1-2 căni pe zi de infuzie obţinută din 15 g de frunze uscate la un litru de apă.

- Seminţele de armurariu stimulează secreţia biliară la nivelul celulei hepatice şi contracţiei vezicii biliare pentru eliminarea în duoden a bilei formate. Se recomandă sub formă de decoct cu 30 minute înainte de masa principală, preparat din 20 g seminţe la o cană de apă.

- Ţelina are acţiune colagogă (contractă vezicula biliară şi elimină bila). Consumaţi câte o cană cu infuzie preparată cu o linguriţă de frunze după fiecare masă.

Articol publicat în revista Tratamente naturiste

Autor: dna. dr. Gabriela Vătafu, medic gastro-enterolog - clinica Doctor Acasa

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Fish (acum 12 ani)

Multumesc mult pentru raspuns!

In momentul ca mi-a aparut acesta problema am mers la ecograf unde mi-a zis ca bila este normala, pancreasul normal, ficatul usor marit. Am tinut regim 3 luni iar alcool nu mai consum de aproape 5 luni. Nici inainte nu consumam alcool decat maxim o data la 5-6 saptamani.
Am sa mai fac inca un ecograf sa vad ce iese.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Fish (acum 12 ani)

Oare cafeaua are un efect negativ? Beau cam doua expreso mari pe zi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
IOV VIORICA (acum 11 ani)

AM 49 DE ANI AM RAMAS LA MENO PAUZA LA 3LUNI DE ZILE IMI VINE CICLU AM FACUT TESTU DE SACIRNA CA NU SUNT INSARCINATA DAR LA 1 SAPOTAMANA AM AVUT CICLU NORMAL AM DURERI INSUPORTABILE IN PARTEA STANGA SUB COSTE SI CV MISCA MA PUTETI AJUTA VA ROG MS MULT

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ioana (acum 10 ani)

si eu am dureri in partea stanga sub coaste si am fost la tot felul de medici,am facut ecograf si am colecistul dublu cudat-asta insemnand ca ar trebuisa evit mancaruri grase.Am incercat insa Redigest,un supliment alimentar care ajuta la imbunatatirea hepatica si a colecistului.Insa diagnosticul pe care l-am primit a fost colon iritabil,pentru ca mai am si alte simptome precum zgomotele aerice.Deci,mergeti neaparat la un medic.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
marius (acum 10 ani)

hei de la cafea ma ia si pe mine.nu am nimik pana in momentul cand bag cafea.uita de ea :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cecilia (acum 10 ani)

Buna
Acum 2 saptamani am fost diagnosticata cu colicits dublu cudat in urma unei ecografi,Am facut testul pentru helicobacter pylori si mi-a iesit negative
Singurele pastille recomandate de medic au fost debridet si sab simplex
Aceste din cate am citit din prospect sunt pentru reglarea tanzitului intestinal
Ce m-a determinat sa merg la medic au fost durerile ingrositoare si gazelle pe care le avea
Precizez ca am mers la o clinica particulara pentru a fi sigura ca isi dau interesul
Este normal sa imi dea doar acest tratament si favibil?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Costi (acum 10 ani)

Buna seara,de ceva zile(5-6)am o durere modesta in partea dreapta sub coaste.Tin sa precizez ca aceasta durerea nu este constanta ci doar apare din cand in cand,ce pot sa va mai zic este ca mai nou ma tine si in partea dreapta in spate cam in acelasi loc cu cea din fata.Ce as putea face?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Remi (acum 9 ani)

Buna eu ma o durere continua sub coaste in parte a derapata de cand am fost,gravida(acum baiatu are3 ani)SAR direte a continua si de multe ori vomit e ca si cum ceva mar impinge sub coasta.si Sint si constipata si de multe ori nu ma pofta de mancare.ce ar putea fi,am facut o eco dar nu mi-a irati mimica totul ok.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Gheorghe Dracu (acum 9 ani)

mai aveti o besina si gata pita voastra

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Tata lu'' Gheorghe Dracu (acum 9 ani)

ce e besina ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
george (acum 9 ani)

trage-o Fery Drace

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bistrian cristina (acum 8 ani)

Sunt operat de fiere de doi ani , de vreo trei zile ma arde in partea dreapta la spate si dureri si arsuri si in fata la ficat , ce sa am oare ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dana (acum 5 ani)

Intrebarea e: Ce sa este oare?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Vacile (acum 8 ani)

Inceput de sfarsit:))

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anonim (acum 8 ani)

auziti ,mam saturat de voi taceti din gura gasiti-va o ocupatie nu va mai plangeti ca bebelusi daca aveti o pb. ducetiva la doctor in durerea mea

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anonim la anonim trage (acum 8 ani)

Iar tu de ce stai pe net, pe sfatul medicului? Ai o obsesie sau o lipsa acuta de ocupatie? Trepanatule!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sdiaconu vasile (acum 8 ani)

ce diagnostic imi puteti acorda tinand cont ca am dureri sub coasta dreapta si am urmatoarele analize: TGP 55 ,TGO 54 COLESTEROL TOTAL 252

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Anca (acum 8 ani)

De vreo 4 luni am aceste dureri in partea dreapta sus sub coaste vomit tot la 2 saptamani si 3 zile sunt deshidratata nu má pot ridica din pat am niste arsuri in aceea parte si niste dureri groaznice,absolut orice mananc imi cade rau ma constip mereu si stari de balonare si ameteli maí mereu merg la urgente dar totul imi iese normal sau probabilitate de colon iritabil,eu nu má aflu in tara iar aici medici sunt de necrezut iar noi ca pacienti ne agravam nestiind ce avem,ce se poate face ce se poate lua ce fel de analize ar trebui facute ca nu maí pot cu aceste stari.Multumesc

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sergiu (acum 7 ani)

Buna ziua Acuma citeva zile mia aparut niste dureri in partea dreapta sub chept parca ma doare choasta parca muschiu dar cind apas pe choasta ma doare ma ajutati cu ceva

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement Advertisement
Pag 1 din 2

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.