Clickmed
programare rapida la medic

Colonoscopie raspuns medic

Boli intestinale
Intrebare postata de borota25 cu 12 ani in urma

Am fost internat la spital sectia gastroenterologie si miau facut colonoscopie
Rezultatul colonoscopiei :colonoscopie totala aspect normal pana la valvula ileocecala ,la retragere in canalul anal hemoroizi gradul 1 Diagnostc sindrom de intestin iritabil
Intrebarea mea ar fi se poate pune diagnosticul intestinului iritabil fara biopsie? Si asa se poate exclude fara biopsie boala crohn, malabsorbtia ,boala intestinala inflamatorie,?intestinala se observa la colonoscopie si fara biopsie?
Si mai scrie insuficienta dizaharidazica ca am spus ca dupa lapte am diaree la 2 ore dupa consum situatie de circa 2 ani inainte din copilarie si pana acum 2 ani consumam lapte si nu aveam nimic .Tratament debridat,kreon 10000 dar nu am inteles kreonul se poate lua si daca nu ai nimic cu pancreasul nu face rau Si nu stiu ce pot manca CE regim

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Colonoscopie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Achitei MDr. Achitei este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Sindromul de intestin iritabil nu are o marca diagnosica colonoscopica sau anotomo-patologica (biopsie). Este o tulburare functionala care se afirma atunci cand se exclud alte afectiuni intestinale, unele le-ati enumerat si dvs. Daca aspectul la colonoscopie este normal, medicul decide daca preleveaza sau nu biopsie in functie de contextul clinic (varsta, simprome etc).
E bine sa evitati laptele si in general alimentele care nu va priesc. Motivatia administrarii de kreon nu o deslusesc.
sanatate!

Dr. Dorin ACHITEI
medic specialist gastroenterologie
Arcadia Hospital Iasi
Tel. programari: 0232 920
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Achitei
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Achitei
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.