Clickmed
programare rapida la medic

Colonoscopie raspuns medic

Boli intestinale
Intrebare postata de borota25 cu 12 ani in urma

Am fost internat la spital sectia gastroenterologie si miau facut colonoscopie
Rezultatul colonoscopiei :colonoscopie totala aspect normal pana la valvula ileocecala ,la retragere in canalul anal hemoroizi gradul 1 Diagnostc sindrom de intestin iritabil
Intrebarea mea ar fi se poate pune diagnosticul intestinului iritabil fara biopsie? ca nu miau luat biopsie daca aveam de ex:o boala inflamatorie intestinala se observa la colonoscopie si fara biopsie?
Si mai scrie insuficienta dizaharidazica ca am spus ca dupa lapte am diaree la 2 ore dupa consum situatie de circa 2 ani inainte din copilarie si pana acum 2 ani consumam lapte si nu aveam nimic .Tratament debridat,kreon 10000 dar nu am inteles kreonul se poate lua si daca nu ai nimic cu pancreasul nu face rau Si nu stiu ce pot manca CE regim miati recomanda

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Colonoscopie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

ochi negri (acum 12 ani)

Kreon-nul ti l-a dat contra ''''''''balonarii'''''''',chiar dac nu ai nimic cu pancreasul.E vorba de niste enzime,cred.Da,poti avea acel sindrom de colon iritabil,pe care multa lume il are,e una din bolile tot mai des intalnite.Biopsia se facea daca erau ceva aderente sau noduli suspecti pe-acolo.Nu bea lapte daca nu-ti face bine,pentru ca ai ,se pare o colita de fermentatie.Consuma branza de vaca,telemea,paine prajita,fructe-compot,legume fierte(dar nu cartofi,pe cat posibil)cat mai putin picant,sa nu iriti colonul.Si tine cont ca aceasta boala are si o determinare de natura psihica.Iertare daca am gresit cu ceva.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Sindromul intestinului iritabil este o afecţiune funcţională (a funcţiei şi nu a structurii colonului). Colonoscopia nu a făcut decât să excludă afecţiunile organice care sunt mai grave (colite, tumori). Totodată prin efectuarea colonoscopiei se poate pune diagnosticul de boală inflamatorie intestinală.
Intoleranţă la dizaharide semnifică un deficit enzimatic, care poate fi suplinit cu acest medicament Kreon 10000 (lactoza şi glutenul sunt uneori responsabile pentru aceste intoleranţe alimentare, ale caror simptome pot fi confundate cu cele ale sindromului de colon iritabil - aceste probleme sunt diferite şi trebuie tratate in mod diferit).
Ca sugestii în ceea ce priveşte regimul alimentar pot enumera:
1.limitarea consumului de grasimi
2.limitarea consumului de lactate şi fructe
3.o dietă bogată în fibre
4.evitarea cafeinei
5.evitarea anumitor alimente cum ar fi: fasolea, varza

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.