Clickmed
programare rapida la medic

Cum sa inving?

Tulburari de alimentatie
Intrebare postata de Anabella_TM cu 12 ani in urma

Este prima data cand vorbesc deschis despre problema pe care o am.Imi este foarte greu sa depasesc aceasta depresie.Am fost sportiva si pe la 17 ani am vomitat prima oara de curiozitate apoi am continuat si iata-ma la 22 de ani inca nu pot sa trec peste.Motivele sunt numeroase si sunt constienta ca este grav ceea ce fac,Va rog din suflet sa ma ajutati.Nu sunt in Romania,deci nu pot consulta un psiholog,
Incep prin a va povesti,in mare,viata mea ca sa intelege-ti intr-un fel prin ce trec.M-am nascut intr-o familie cu doi frati,cu o mama cu probleme cu nervi(toata ziua tipa si niciodata nu am reusit sa avem aceea apropiere dintre mama si fiica),cu un tata care avea probleme cu boutura,intr-un fel i-l si intelegeam deoarece mama incerca sa controleze totul si pe toata lumea,In liceu am fost o premianta si cea mai buna sportiva din liceu(la ramura mea),o fata economa deoarece nu aveam niciodata mai mult de 2 sau 3 lei de cheltuiala pe saptamana si aceea preferam sa-i pun deoparte sa-mi iau niste hainute,De aproape 5 ani am o relatie cu primul si unicul barbat din viata mea pe care i-l iubesc enorm si sunt sigura ca si el simte acelasi lucru pentru mine.Anul trecut in vara a murit tatal meu pe care chiar daca nu a fost un tata model stiu ca m-a iubit cel mai mult si chiar m-a asteptat sa ajung acasa si abea apoi a murit.Zilnic i-l am in mintea mea si mi-e dor de el.Iar acum sa va spun ca de fiecare data cand sunt cu moralu jos mananc si vomit,nu e zilnic.Uneori o data pe saptamana,alteori o data la luna sau uneori mai des,Va rog din tot sufletul sa-mi zice-ti ce as putea sa fac?In momentul de fata ma simt o persoana zero.Am inceput dupa liceu o facultate pe care am urmat-o doar un an,iar acum sunt la o facultate la distanta si nu am fost deloc.Imi place foarte mult la scoala dar nu am posibilitatea sa merg,Cel mai mult imi doresc sa am un bebe si sa reusim sa ne facem o casa.Eu deocamdata nu muncesc deoarece nu am vrea sa stam separati iar ca sa lucrez part time mi-ar trebuii acte pentru a dovedi ca sunt inregistrata la primarie.Lucreaza doar el si ne descurcam.In noiembrie anul trecut am pierdut o sarcina de 10 saptamani.In concluzie anul trecut a fost un an negru pentru mine;boala si moartea tatalui meu,pierderea sarcini si problema mea cu vomitatul.Va rog sa ma ajutati sa-mi gasesc un rost in viata si sa ma sfatuiti ce facultate as putea urma la care as putea sa merg de placere?Si in ultimul rand sa depasesc aceste probleme cu vomitatul.In speranta ca ma ve-ti sfatui si ca m-ati ascultat va multumesc anticipat.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum sa inving?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Iuli (acum 12 ani)

Anabella, din pacate problema ta este o tulburare de nutritie, bulimia, care ar trebui rezolvata cu ajutorul psihoterapiei. Iti trebuie multa vointa oentru a o depasi singura dar rezultatele nu sunt garantate: la primul obstacol psihologic e posibil sa recidivezi, pe cand psihologul iti da solutii si strategii pt ca asa ceva sa nu se mai repete. Te poti gandi la comsecintele a ceea ce faci: anemie, probleme gastrice grave, caderea dintilor si a parului, halena (miros urat din gura) permanenta, nu in ultimul rand imposibilitatea procrearii (nu cred ca e cazul ca in aceasta situatie sa aduci o viata pe lume si cel mai probabil corpul tau nu poate sustine o sarcina, pierzand masiv electroliti; daca reuseste sa tina sarcina, cel mai probabil copilul va avea grave probleme de sanatate, poate avea malformatii si oricum va fi rahitic - nu ai nici un drept sa aduci cu buna stiinta o viata pe lume care se va chinui cat va trai). Intai rezolva-ti TOATE problemele de sanatate, atat tu cat si partenerul, rezolvati-va problemele psihologice, financiare, familiale, si abia apoi ganditi-va la un copil. Nu in ultimul rand gandeste-te astfel: ce ai spune tu daca fetita ta, pe care o vei iubi atat de mult, isi va face rau in felul in care iti faci tu?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
kindermysize (acum 12 ani)

in primul rand esti o egoista
NU FACE UN COPIL daca tu nu poti sa ai grija de viata ta
crezi ca o sa fii o mama buna?? ce exemplu o sa dai acelui copil care o sa strige dupa mama si maica sa e in baie si isi vomita matele

esti egoista si ingrozitoare..sincer

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de kindermysize
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de kindermysize
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.