Clickmed
programare rapida la medic

Cum se calculeaza cantitatea de alcool raspuns medic

Alcoolism
Intrebare postata de ibogdan cu 13 ani in urma

Buna seara,
Alcoolul ca substanta, este daunator organismului? Pun aceasta intrebare dpdv.strict medical - fara a lua in consideratie sfaturi ca ex.un pahar de vin rosu pe zi face bine deoarece contine antioxidanti si mai stiu eu ce...(caci degeaba contine antioxidanti daca spre exemplu dauneaza mai mult distrugand organe precum ficatul...)
Astazi am citit intr-un articol de ziar ca cantitatea maxima de alcool permisa la un barbat pe zi este 24g. Daca este adevarat, cum se calculeaza aceasta cantitate? (ex.bere de 5.1% alcool, sau vin 14%alcool, etc).
Va multumesc
cu respect, Bogdan Ionescu

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum se calculeaza cantitatea de alcool"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Medic Epuran MMedic Epuran este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

24 grame pe zi este pragul toxic (până la această cantitate este considerat medicament, peste devine toxic). Se înmulţeşte cantitatea de alcool din băutura respectivă cu concentraţia în alcool a acesteia (ex. 25 grame de alcool se găsesc în:500 ml de bere, 200 ml de vin, 100 ml de ţuică, 60 ml whisky, votcă sau coniac, 30 ml de palincă de 80 grade, 40 ml palinca de 60 grade)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic Epuran
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic Epuran
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Alcoolism.

Inscrie-te aici!
Nirolf (acum 12 ani)

Antioxidantii respectivi provin din coaja de pe boabele de struguri. Pentru vinuri albe, soiurile de struguri galbeni se pun la fermentat si se storc la 1-2 saptamani, la cele rosii se lasa 1.5-2 luni. In timpul asta mai indelungat, mustul extrage antioxidantii si alte substante din coaja.
Ca sa beneficiati de efectul acesta deci, nu este necesar sa beti vin rosu, mustul sau strugurii cu tot cu "hoaspe" pe care -scuze ca zic asa- fraierii le scuipa, au acelasi efect. Plus ca cele mai multe vitamine si minerale sunt in coji.
Alcoolul este benefic, cand este consumat intre anumite limite, sunt si remedii din popor pentru anumite boli, bazate pe alcool. De exemplu am auzit de persoane care s-au vindecat de ulcer gastric, band dimineata inainte de masa o cinzeaca de palinca de prune. Nu recomand tratamentul asta, aici redau doar ceea ce stiu din auzite. Alcoolul se pare ca reduce concentratia de colesterol (mai putin berea, ca intr-un pahar de bere sunt 2 g grasimi).
Daca cineva se decide sa faca un tratament cu alcool, trebuie sa fie precaut, sa foloseasca doar alcool curat - palinca de prune, vin - si sa limiteze doza, de asemenea sa faca pauze lungi intre doua perioade de tratament, pentru ca organismul sa nu se obisnuiasca cu acest soi de tratament.
Exista persoane care au consumat cu moderatie alcool zi de zi, de la o anumita varsta pana la moarte, dar pentru multi altii alcoolul a devenit o capcana mortala.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Nirolf
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Nirolf
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Vasile (acum 10 ani)

24g÷(14°÷96°)=165g aproximativ vin

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.