Clickmed
programare rapida la medic

Obosesc repede daca am continut gastric

Boli intestinale
Intrebare postata de Marian184 cu 13 ani in urma

În anul 2002, în urma unei gripe, am fost internat la Brăila. Aveam stare generală rea, febră, vărsături. Diagnosticul inițial a fost pneumopatie acută cu pleurezie dreaptă bazală. După 4 zile de tratament cu pencilină + biseptol starea mea s-a agravat și am fost transferat în secția ATI. Acolo am fost diagnosticat greșit cu ocluzie intestinală, din cauză că nu mai avusesem scaun de 4 zile (nici nu aveam cum să am scaun deoarece vomitam tot ce mâncam). Am refuzat intervenția chirurgicală; a doua zi am avut scaun și am plecat pe proprie răspundere la Spitalul Fundeni. Am fost internat la secția de gastro-enterologie, mi s-a administrat ciprinol i.v. și am început să-mi revin. Mi s-au făcut investigații:
-ecografie abdominală – LSN φ AP = 8,3 cm; LC φ TR = 4,8 cm; LD φ PR = 13,3 cm. S. hep. relativ regulată, marg. antero inf. transvers. Colecist mărit mult de volum fără colecții. Exces de gaz în stomac. Retro-gastric practic în loja pancr. imag. cu contur relativ bine delimitat ecogenitate crescută neomogenă. Vezica urinară simetrică conținut mare de urină în interior. RD, RS normali. Fără revărsat lichidic în S.C. stg. Splină ax lung 11,1 cm omogenă.
-endoscopie digestivă superioară – linie “z” prezentă, stomac normal, D1 deformat prin plincicatricial pe fața anterioară fără nișă (acesta s-a menționat ca diagnostic);
-rectosigmoidoscopie – aspect normal, Rx toracic – desen interstițial accentuat difuz bilateral, bronșiectazie paracardiac drept;
-radiografie abdominală simplă – multiple formațiuni hidroaerice pe ansele jejunale grupate mezogastric;
-EKG – normal;
-ecografie cord – aspect normal.
Investigațiile cardiologice s-au făcut deoarece aveam scurte momente când apărea tahicardia; medicul gastro-enterolog a chemat și alți medici specialiști și în discuția dintre ei nu au găsit răspuns de ce am această tahicardie.
De atunci am rămas cu o sensibilitate la unele mâncăruri de regim. Uneori mănânc de ex. supă de legume și nu am nimic, alteori am hiperaciditate și/sau scaun la aproximativ o oră după ce am mâncat supa. Aceste simptome apar uneori și când mănânc lapte fiert sau iaurt. Brânza proaspătă îmi provoacă crampe abdominale, hiperaciditate și pirozis. După ce consum carne fiartă de pasăre am senzație de greață, iar după ce consum carne de pasăre prăjită nu am nimic! De menționat că aceste simptome apar la 10-15 minute după ce mănânc și durează o oră-două până ce am scaun; după ce le am totdeauna mi se usucă gura și am senzație de sete foarte puternică, iar dacă beau apă, la câteva minute starea de rău general se accentuează, apare și starea de moleșeală și lipsă de putere. Uneori în zona axilară am o transpirație urât mirositoare care apare atunci când îmi este rău. La efort fizic dacă nu am mâncat nimic sau doar am băut apă sau cafea în ziua respectivă, nu am nimic, doar imediat după efort are loc accelerarea bătăilor inimii la aprox. 80 pe minut, ceea ce cred că este normal. Dacă însă fac efort fizic la 1-3 ore după masă, apare arsură din stomac până în gât, respirație greoaie, moleșeală, lipsă de putere, simt nevoia de a mă întinde pe pat și tahicardie 120-130 bătăi pe minut, care persistă. Nu am durere retrosternală care “răspunde în spate” (tipul durerii gastrice) sau durere difuză în partea superioară a abdomenului așa cum sunt durerile duodenale. Nu am durere în hipocondrul drept, care iradiază în spate, așa cum este durerea biliară. Nu consum zilnic cafea, dar nici nu-mi este rău dacă consum cafea sau coca-cola.
La sugestia medicului de familie am luat Omez, apoi Controloc, o pastilă pe zi dimineața pe nemâncate. Nici omezul și nici controlocul nu am suportat să le iau mai mult de aprox. 15 zile. În timpul administrării acestor pastile singurul simptom care a lipsit a fost arsura din stomac până în gât. De multe ori când am avut pirozis am luat ranitidină și arsura a dispărut.
Dacă mănânc cât să mă satur, tahicardia apare fără să fac efort fizic, iar dacă după ce mă satur încă mai mănânc un pic, apare și durerea specifică inimii: senzația de gheară care pornește din dreptul inimii, urcă până la umărul stâng unde se ramifică spre gât și spre brațul stâng până-n vârful degetelor. Pe măsură ce stomacul eliberează conținutul său, durerea aceasta și tahicardia scad până la dispariție.
Nu am avut niciodată vărsături cu sânge și de asemenea nu am avut melenă, totdeauna scaunul este deschis la culoare. Nu am avut niciodată hepatita A.
Așa deci o duc din 2002. De atunci nu am mai avut gripă. Pe data de 10 martie 2011, gripa a revenit, având toate simptomele din 2002. Astăzi după ce gripa aproape că mi-a trecut (pot spune că mi-a trecut deoarece nu mai am febră), la simptomele de mai sus s-au mai adăugat următoarele simptome digestive:
-senzație că există ceva care se zbate în zona stomacului; după ce se zbate, apare tahicardie cca 30 de secunde;
-ușoară greață după consumul oricărui aliment;
- la palpare abdominală, zona dureroasă este începând din regiunea ombilicală, puțin deasupra ei, apoi subombilical toată zona, chiar și în zona vezicii urinare; este o durere care se dispersează în tot abdomenul până în zona rectală, ca o crampă. Peretele abdominal se întărește la apăsarea acestor zone. Numai la palparea zonei superioare a abdomenului (zona stomac-ficat) nu simt durere și peretele abdominal nu se întărește. Am insistat cu palparea zonei stomacului, dat fiind că majoritatea simptomelor duc spre o afecțiune a acestuia, dar nu am simțit durere și peretele abdominal nu s-a întărit decât în zona aflată imediat deasupra buricului;
-cantitate mare de gaze abdominale;
-mâinile îmi sunt aproape continuu reci; câteodată se încălzesc, dar le simt moi și uneori scap din mână;
-la cel mai mic efort obosesc și am stare de rău general; și dacă citesc cu voce tare obosesc;
-am continuu senzația că am un nod fierbinte în gât.
Până acum nu pot spune decât că “am ceva la stomac”, așa că am rugămintea să-mi specificați ce investigații ar trebui să mai fac pentru a mă apropia de precizarea unui diagnostic, dat fiind faptul că simptomatologia pe care o am este confuză.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Obosesc repede daca am continut gastric"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Iuli (acum 13 ani)

Lucrezi? Esti ocupat? Eu te sfatuiesc sa consulti un psiholog.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Dan M 0724 638604 (acum 13 ani)

Va recomand sa beti apa kangen. Este produsa de un echipament japonez, medical, printr-o tehnologie revolutionara. Va rog sa cititi mai multe pe site www.apaviekangen.ro
Pentru informatii suplimentare, va stau la dispozitie.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
adrian (acum 10 ani)

aceeasi problema o am si eu.la fel si simtomele. ma luat salvarea si binenteles diagnosticul a fost altul. spunemi te rog daca ai descoperit de ce suferi sau un remediu. multzumesc mult.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sabin (acum 9 ani)

aceasta durere care o resimti in dreptul inimii, este data de stomac, aciditatea gastrica.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11635038083 (acum un an)

Cum a evoluat starea ta? Ai gasit tratament pentru problema ta? Multa sanatate iti doresc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11635038083
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11635038083
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.