Clickmed
programare rapida la medic

Avort spontan

Avortul
Intrebare postata de mihaela loredana cu 13 ani in urma

Este normal daca mai am usoare sangerari dupa un avort spontan?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Avort spontan"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

Ionela_O (acum 13 ani)

Imi pare rau pentru pierderea ta... de obicei procesul dureaza cateva zile, daca sangerarile nu sunt abundente si durerile nu sunt insuportabile, nu-s motive de ingrijorare, daca se poate spune asta in asemenea imprejurari. Cat timp a trecut de cand a avut loc avortul? Daca a trecut mai mult de o saptamana, e cazul sa mergi la ginecolog. Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Ionela_O
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Ionela_O
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
mihaela loredana (acum 13 ani)

ar fi aproape o saptamana dar nu mai am durerile de burta si apar mai mult cand fac efort sau stau prea mult in picioare

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Depinde dupa cat timp de la intamplare mai ai sangerarile. De asemenea, un consult la medicul ginecolog precum si niste analize se impun intotdeauna dupa un astfel de eveniment. Sunt situatii in care nu se elimina de la sine totul si medocul trebuie sa intervina, altfel exista riscul unei infectii care se poate generaliza si poate duce la adevarate tragedii. De aeemenea ,edicul trebuie sa depisteze ce s-a intamplat de sarcina a incetat astfel.

Sanatate multa si putere va doresc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihaela loredana (acum 13 ani)

a fost un hematom retroplacentar prima data sa desprins jumatate de placenta am facut tratament de mentinere si la o saptamana a inceput iar sa se desprinda dar de data asta sa desprins bucata de placenta de care era prins cordonul,

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mihaela loredana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mihaela loredana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
nickoleta (acum 13 ani)

Cum il convingi sa foloseasca prezervativul
Oamenii se plang intotdeauna atunci cand trebuie sa foloseasca prezervative: ba ca sunt incomode, nu li se potrivesc, omoara erectia sau perturba intimitatea ori sensibilitatea din timpul sexului; altii simt ca folosirea prezervativului implica neincredere in partener sau promiscuitate. Nu este vorba de neincredere - oamenii pot avea infectii fara sa stie, multe boli cu transmitere sexuala sunt asimptomatice.
Desi prezervativele reduc drastic riscul de a contacta o boala cu transmitere sexuala precum si aparitia unei sarcini, aceste argumente nu sunt suficiente pentru a schimba mentalitatea partenerului. Orice scuza ar gasi el pentru a-l evita, nu esti singura in aceasta situatie. Iata cateva strategii care pot ajuta:
Vorbiti despre asta
Daca partenerul tau refuza sa foloseasca prezervativul din diferite motive, este obligatoriu sa discutati despre acest lucru. Insista ca folosirea prezervativului nu este doar pentru protectia ta, ci si pentru a lui. Punerea partenerului sa poarte prezervativ nu este un indiciu al lipsei de iubire, ci mai degraba o expresie a afectiunii pe care i-o porti. Oricat de greu v-ar fi sa vorbiti despre folosirea prezervativelor, nu trebuie sa lasati jena sa devina un risc pentru sanatate.
Unii barbati au dificultati in a mentine o erectie atunci cand folosesc prezervativ. Uneori acest lucru poate fi cauzat de folosirea necorespunzatoare a prezervativului dar poate avea si o cauza psihologica, legata de o disfunctie sexuala sau consum de alcool sau droguri.
Alegeti marimea potrivita
Un prezervativ nu se potriveste tuturor barbatilor dar, din fericire, acestea se gasesc in diferite forme, dimensiuni, culori, arome si texturi astfel incat sansele de a gasi un stil care sa se potrivesca nevoilor voastre pentru un sex confortabil si placut sunt destul de mari. Incurajeaza-ti partenerul sa incerce diferite prezervative si lubrifianti pentru a gasi ceea ce functioneaza cel mai bine pentru el/voi.
Fiti practici
Fa tot ce poti pentru a minimiza timpul de intrerupere a actului sexual legat de punerea prezervativului. Tineti intotdeauna prezervative la indemana.
Motive pentru care sa folositi prezervativul
Pe langa faptul ca impiedica aparitia unei sarcini si protejeaza impotriva infectiilor cu transmirete sexuala, prezervativele:
- Nu au efecte secundare medicale considerabile (cu exceptia alergiilor), asa cum pot avea celelalte metode contraceptive;
- Sunt disponibile pe scara larga in farmacii si magazine, fara a avea nevoie sa mergeti la medic pentru reteta;
- Sunt usor de utilizat si-ti dau un plus de incredere pentru a te bucura de sex fara riscuri.
La urma urmei este vorba de sanatatea ta si deci ar trebui sa fie decizia ta!
Iata cateva raspunsuri pe care sa le folosesti pentru scuzele lui:
„Nu ma pot bucura de sex cu prezervativ” - Ei bine, nici eu nu ma pot bucura stiindu-ma neprotejata;
„Ma face sa ma simt ciudat si inconfortabil” - Cumpara o dimensiune care ti se potriveste;
„Ai incredere in mine, nu se va intampla nimic” - Nu e vorba de neincredere, dar nu exista nicio garantie ca nu se va intampla nimic;
„Nu avem nevoie de prezervativ, folosesti pilule contraceptive” - Da, dar pilulele nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala si, in plus, eficienta prezervativelor impotriva unei sarcini nedorite este mult mai mare;
„Doar de data asta” - o singura data este de ajuns atat pentru a contacta o boala cu transmitere sexuala cat si pentru a ramane insarcinata;
„Nu ai incredere in mine?” - Oamenii pot avea infectii fara sa stie si, de asemenea, lichidul pre-ejaculator poate contine spermatozoizi deci poti ramane insarcinata;
„Dar te iubesc” - Tocmai de aceea; dovedeste-mi ca iti pasa de protectia mea.
DACA AI AVUT CONTACT SEXUAL NEPROTEJAT SI STII CA EL A EJACULAT POTI SA IEI PILULA DE A 2 ZI CARE COSTA 60 DE LEI DENUMIREA “POSTINOR “SUNT 2 PASTILE .
E BINE SA IEI IN PRIMA ZI PASTILA , IAR DACA NU AI LUAT IN PRIMA ZI POTI IN A 2 ZI SI A 3 ZI. TIMP DE 72 DE ORE ADICA 3 ZILE
A TREIA ZII ESTE MAI RISCANT CA S-AR PUTEA SA FII INSARCINATA
INTREBI LA FARMACIE CUM SE IA PASTILELE EU STIU CA LA 12 ORE

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de nickoleta
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de nickoleta
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alina ionescu (acum 10 ani)

mai eu nu stiu ce sa zic si eu sunt unsarcinata in app 9 saptamani si nu stiu ce sa fac imi este frica sa il dau afara dar nu am ce face stiu ca este un suflet nevinovat dar trebuie spuneti-mi si mie va rog frumos in afara de avort chirutaj ce pot face multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.