Clickmed
programare rapida la medic

Sau mor / sau inebunesc !!! raspuns medic

Depresie
Intrebare postata de Nlck cu 13 ani in urma

Dupa cum scrie si in titlu.. din 2 una e sigur! sunt plecat din Romania de aproximativ... 7 ani... de 3 ani de zile nu am mers in Romania desi imi doresc mai mult ca orice pe lumea asta! exista 2 motive (1. banii , 2. parintii) ! Sa incep cu inceputu , acum un an si cateva luni am avut ocazia sa merg acasa , munceam era totul perfect ... nu le-a cazut bine parintilor mei (Cum sa te duci acasa , strici banii aiurea etc etc etc) in schimb fratele meu s-a dus fara nici un fel de problema! acum problema e ca NU AM BANI sa ma duc acasa desi.. parintii mei oricand ... ar putea sa imi dea sa merg pana acasa dar..NU imi dau! eu nu prea am prieteni aici ... am 2 prietene si un prieten ... cu care ma intalnesc cam o data la 2 zile... in rest SINGUR , in casa nu am cu cine sa vorbesc ,..daca incerc sa le zic parintilor mei ce ma doare tata ( lasa-ma ca mi-e rau(nu de alta dar a facut un infart acum 2 ani) mama incepe sa urle : du-te copilule in camera la tine ca ii rau la tacto , fratele meu un om cu care nu poti sa vorbesti prea mult ca imediat zice : iesi afara din camera .. si cam asa sta treaba) !!! Dupa toate chestiile astea am o problema GRAVA : se invarte totul cu mine , mi s-a intamplat acum sa vin de la amicele de care va spuneam si mai devreme si ... culmea nu mi-am dat seama cum am ajuns acasa... m-am trezit dintr-o data in fata blocului ca scot cheia din masina! si cel mai rau lucru e ca deja ma gandesc din ce in ce mai mult la Moarte (am impresia ca urmeaza sa mor) , si tot o data ma gandesc si ca am inebunit ... nu de alta dar ma enervez foarte repede , ma agita daca se urla in preajma mea , ma agita traficul , nu imi place agitatia de nici un fel ! mentionez ca nu am IUBITA de 3 ani de zile(nu am mai vrut sa mai am nici o iubita din momentul in care m-am despartit de prima si ultima mea iubire)! am 24 ani.. cam ce se poate face? Ps: doamnelor psih. nu ma pot deplasa la nici un fel de sediu din Romania! un sfat cam ce as putea sa fac? as fi foarte recunoscator!! Singuru lucru care imi vine in cap in momentu de fata e sa ma OMOR , si asa nu imi vad viata mai departe ... si nu stiu de ce! (totul e GRI) multumesc anticipat!!!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Sau mor / sau inebunesc !!!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (12)

Iuli (acum 13 ani)

Dragul meu, faci o mica depresie, asa cum fac foaaaaarte multi oameni care pleaca din tara si mai ales daca sunt singuri acolo. Fiecare se manifesta in felul lui: unu se imbata crita in fiecare seara, altu iese la agatat in cluburi, altu se intalneste cu prietenii, altu se refugiaza in mancare, altul isi face ganduri negre...ca tine! Nu esti singurul in situatia asta. Singuratatea e tare grea. Imi pare rau insa ca nu incerci sa iti faci o iubita. Si nu ma refer la o aventura ocazionala, ci la o iubita in adevaratul sens al cuvantului. Usor nu e, mai ales cand nu esti in tara, insa am impresia ca tu te-ai si inchis un pic.
Ai nevoie de cineva cu care sa vorbesti, cu care sa schimbi cateva vorbe si care sa iti arate ca esti un baiat tanar, cu calitati, care merita ce e mai bun si care are o viata in fata in care are muuulte de facut. In momentul asta cred ca ai impresia ca te infunzi un pic. Insa iti spun eu ca viitorul iti rezerva multe :)
Daca nu ai cum sa ajungi la un psihoterapeut, ai 2 alternative: fie incerci sa corespondezi pe mail sau online cu unul (exista chiar pe acest site cativa psihoterapeuti care vor fi dispusi sa faca acest lucru cred), fie incerci sa discuti cu cineva apropiat, cel mai probabil cu unul din cei 3 prieteni de acolo. Poate vei spune ca nu au chef de tine etc, dar iti spun eu, daca iti sunt prieteni, unul va fi dispus sa te asculte. Trebuie doar sa iti scoti gandurile astea negre din cap.
De murit nu mori, ca nu ai de ce :) Iar de innebunit, daca s-ar intampla, nu ti-ai da seama si nici nu ti-ar fi teama de asta. Atata timp cat iti este teama de asa ceva, clar nu ti se va intampla :)
Incearca sa ai niste activitati placute, care sa iti ocupe timpul mort. Ia-ti un catel, o pisica, ajuta un batran, redecoreaza casa, fa ceva ca sa nu te gandesti la nemurirea sufletului. Sunt multe lucruri frumoase in viata, e pacat sa le pierzi.

Gandeste pozitiv si fii ocupat (in mod placut), asta e secretul!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Nlck (acum 13 ani)

iuli , daca stau la masa si mananc... parca nu sunt eu ... parca sunt eu si inca unu , adica eu cu mine...nici nu iti poti imagina cum ma simt!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Nlck
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Nlck
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Ia iesi la masa in oras cu prietenii. Sau mananca la servici, impreuna cu colegii. Nu-i asa ca nu mai ai aceasta senzatie?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mimi (acum 13 ani)

ia unul dintre parinti deoparte si spune-i ca vrei sa ai o discutie serioasa cu el.incearca sa ii explici ca vrei din tot sufletul sa te intorci in Romania si ca ai nevoie de o pauza sa iti pui ordine in ganduri.daca invoca problema banilor explica-i ca in acest moment ceea ce conteaza pt tine nu sunt banii,ci linistea ta sufleteasca si ca banii ii vei putea castiga dupa aceasta perioada de pauza. succes!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih.dr.Gabriela Marin MPsih.dr.Gabriela Marin este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Nick,
Din mesajul tau am inteles ca ai nevoie de consiliere. Exista si posibilitatea consilierii online. Daca ti se pare o idee potrivita, contacteaza-ma pe adresa de email sa stabilim detaliile colaborarii.
Dupa parerea mea este vorba de un moment mai greu care poate fi destul de usor de rezolvat acum, dar daca mai lasi ca stresul si presiunea psihica sa se acumuleze s-ar putea sa se cronicizeze.

Psih.dr. Gabriela Marin / Cabinetul Abc Psihosucces
Telefon:0743351579
Email: [email protected]
www.Psihoterapie-Sexologie.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih.dr.Gabriela Marin
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih.dr.Gabriela Marin
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie.

Inscrie-te aici!
Psih. Liliana Munteanu MPsih. Liliana Munteanu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Buna ziua, Nick,

inteleg ca va dorit enorm sa faceti o vizita in Romania. Ce anume va face sa va fie dor? Prieteni? Mediu? Cum este tara in care sunteti acum (emotional vorbind)? ce va face sa va simtiti singur? Aveti 24 ani, asta inseamna ca nu mai sunteti un copil si a va castiga proprii bani este posibil, ce va impiedica? In familie nu sunteti ascultat, ce asteptati de la fiecare membru al familiei Dvs? Ei cu ce se confrunta, ce dificultati au? In ce fel le intelegeti problemele acestora? In ce fel ati incercat sa va faceti mai multi prieteni? Care sunt activitatile Dvs in tara care a devenit actuala patrie?

Drd. Psih. Liliana Munteanu
www.artterapie.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Liliana Munteanu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Liliana Munteanu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Nlck (acum 13 ani)

Buna ziua/seara ! ce anume ma face sa imi fie dor de Tara?(Raspuns: TOT , mi-e dor sa ma duc la magazin sa zic pe ROMANESTE "o sticla de suc" , mi-e dor de strazile unde am copilarit , mi-e dor de oras , mi-e dor de TOT intr-un cuvant!). Cum este tara in care sunt acum?(Raspuns: nici cum , urata , oameni reci si distanti , aroganta etc.!).Ce ma face sa ma simt singur?(Raspuns: pai faptu ca eu am 3 prieteni de 7 ani de cand sunt aici... prieteni cu care ma intalnesc o data la 2,3 zile si atunci..2 ore dupa care se sparge "gasca" daca o putem numi asa...Sunt singur , nu am iubita,nu am cu cine sa comunic decat cu prietenu computeru mai mult... dar si asta ma mai tradeaza din cand in cand ca se strica!).Ce ma impedica sa imi castig existenta?(Raspuns: la fel ca si in romania ... si in europa e criza...nu se gaseste de munca , pur si simplu nu gasesti! am cv-ul trimis si lasat la toate agentiile de munca... si NIMIC!).Ce astept de la fiecare membru?(Raspuns: pai nu astept mare lucru... am asteptat sa fiu inteles... sa fiu intrebat daca ma simt bine , daca e totul okay ... acum ... chiar nu mai astept nimic de la nici un membru al familiei mele!).Cu ce se confrunta?(Raspuns: NU STIU , zilnic imi spun problemele care sunt etc etc dar intr-un final...nu iti dai seama cu cate probleme se confrunta ... te bulverseaza!).ps(nu am incercat sa imi fac prieteni , pentru ca aici nu exista prietenie decat daca il/ii cunosti de acasa (si atunci... cand se da omu la bine esti luat la 11 metrii) ... mai exact ... aici e totul un interes! ...iar activitatile mele sunt urmatoarele: imi petrec cel mai mult timp din zi la computer... , mai merg la un pescuit ... din cand in cand... , si mai merg la prietenii pe care-i am! mai nou am mers zi de zi la ei... ma simt mai liber ... ma simt mai relaxat ... cand vin acasa ..pfuai parca vin la puscarie!!!! o zi/seara placuta!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Nlck
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Nlck
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Liliana Munteanu MPsih. Liliana Munteanu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Buna dimineata, Nick,

multumesc mult pentru raspunsurile tale. Inteleg ca iti este greu sa te adaptezi in tara in care ai ajuns impreuna cu familia. Nu agreezi oamenii de acolo, nu iti gasesti un loc al tau profesional vorbind, familia se pare ca este si ea depasita de situatie si lupta pentru o buna integrare.
Cum ai incercat sa faci fata pana acum, sunt totusi 7 ani. Ai facut scoala? Ai educatie primita in tara respectiva? Care este profesia ta? Ce pasiuni ti-ai descoperit? Ai lucrat? Joburile la care ai aplicat erau potrivite pentru nivelul tau de experienta? Prietenii pe care ai reusit sa ii ai, sunt romani emigrati sau cetateni ai tarii in care locuiesti?
Imi poti raspunde si pe adresa personala, daca este mai confortabil pentru tine: [email protected]
Numai bine!

Drd. Psih. Liliana Munteanu
www.artterapie.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Liliana Munteanu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Liliana Munteanu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
kalash2011 (acum 13 ani)

Salut, Nick ma numesc ocidiu si am 23 de ani. Cred ca suntem pe aceiasi lungime de unda, dupa 4 ani de italia nu am mai rezistat am lasat absolut tot si mam intors in tara chiar daca am pierdut tot aici dar nu imi pare rau deloc acum ma simt mai bine mam intors inapoi ai am luato de la capat imi caut activitati noi si incerc sa imi tin mintea tot timpul ocupata cu ceva sa nu mai am ganduri negre chiar daca cateodata mai cedez dar imi revin. nici eu nu mai am prietena de exact 3 ani dupa prima iubire si ultima la fel ca si tine nu am prieteni sau nu vreau sa am ca nu ii pasa nimanui prin ce treci tu acum totul depinde de tine sihimbate pe tine si totul se va schimba in jur fara sa iti dai seama ca ai avut vro data o problema. incearca sa gasesti lucruri care te face sa razi, sa te documentezi in cea ce iti place sa critici cum poti tu cea ce vezi in jurul tau te va ajuta. Iti las si id-ul meu daca vrei vb (leca.ovidiu) .Mult noroc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de kalash2011
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de kalash2011
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Nlck (acum 13 ani)

multumesc de sfat! te-am adaugat in lista!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Nlck
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Nlck
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Elena (acum 13 ani)

pentru nick,parera mea este ca tb. urgent sa mergi la un preot in virsta si f.imbunatatit de obicei lumea ii cunoaste si sa-i spui prin ce treci.Iti trebuie sa te spovedesti cum trebuie si cu binecuvintarea si iertarea parintelui respectiv vei vedea altfel lucrurile .Multi trec prin astfel de stari ingrozitoare fie tineri sau batrini de mii de ani ,de aici cred ca a aparut ideea de forte ale intunericului sau, poate, propria noastra constiinta,viermele care roade si care ne vrea raul.Asculta sfatul unui om trecut prin viata.Daca te rogi cu cuvintele tale si cu toata puterea ta la Maica Domnului iti vei gasi pacea 100%.Incepe din clipa in care ai citit e-mailul.Nu exista nici o rugaciune facuta din toata inima fara raspuns NICI UNA!
Elena

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Nlck (acum 13 ani)

ma rog in fiecare seara inainte de culcare! sunt constient ca fara dumnezeu am fi doar niste roboti ... nu am la ce preot sa merg pentru ca aici cunosc decat unul... la biserica la care mai merg din cand in cand .. plus ca e tanar ... si nah mi-e si rusine sa ma duc sa vorbesc cu el ! am ramas umpic surprins atat la mesajul tau cat si de numele tau.. :) pe fosta iubita o cheama elena ... :) in fine !!! Multumesc mult pentru mesaj!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Nlck
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Nlck
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.