Clickmed
programare rapida la medic

Oligoastenotepatospermie

Reproducerea umana asistata
Intrebare postata de adry1981 cu 13 ani in urma

Buna ziua , sotul meu a fost diagnosticat cu oligoastenotepatospernie , pot face inseminare artificiala sau exista tratament pentru a concepe un copil pe cale naturala ? in vitro nu prea ma incanta ideea sunt riscuri prea mari. Multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Oligoastenotepatospermie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Iuli (acum 13 ani)

Acest diagnostic inseamna ca sotul dvs are spermatozoizi putini, imobili si malformati. Inseminarea nu are nici un sens atata timp cat sperma nu este de calitate din multe puncte de vedere si riscati sa dati banii degeaba. Nu inteleg care ar fi riscurile FIV, la ce va referiti? Dupa parerea mea singurele dumneavoastra alternative sunt fertilizarea in vitro sau sa faceti apel la un donator de sperma de la banca de sperma, ac***a in vedere multiplele probleme ale sotului. Tratament nu prea exista, din pacate. Incercati FIV si daca nu, faceti apel la un donator.

Sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
adry1981 (acum 13 ani)

Multumesc pentru raspuns . sa apelam la donator nu sunt deacord sub nici o forma . cand am spus ca sunt riscuri la FIV m am referit ca sunt sanse sa nu reusasca destul de mari , sa pierd sarcina in al III trimestru si sanse de a naste prematur iar asta implica probleme pt fat si pentru mine.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de adry1981
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de adry1981
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Unde ati auzit asa ceva? Sanse sa nu reuseasca exista la orice astfel de procedura. Sarcina nu o puteti pierde in al 3-lea trimestru. Al treilea trimestru = lunile 7,8,9. Daca se naste in aceste luni, fatul va fi perfect viabil si sanatos, chiar daca un pic prematur. Deci nu exista sa PIERDETI sarcina atunci. O sarcina se poate pierde inainte de lunile 6-7. Un fat nascut de la luna 7 incolo nu mai pune probleme medicale ca pe vremuri. Iar pt dvs nu stiu ce probleme de sanatate ar fi daca ati naste mai repede...
Insa tot ce am scris este inutil pentru ca nasterea prematura NU are legatura cu FIV, nu stiu unde ati vazut asa ceva...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
o-lume-de-vise (acum 13 ani)

Adri imi pare rau ca iti raspund tardiv, dar sper sa te ajut:
1. Oligoastenoteratozoospermia este ceva mai "usoara" decat azoospermia, cea din urma reprezentand lipsa spermatozoizilor, care conduce spre fiv cu icsi, in urma unei operatii efectuate sotului. Deci voi nu stati atat de rau. de aici, iti spun din start; Aveti destui spermatozoizi pentru a efectua FIV cu ICSI. Noi, eu si sotul, am facut doua, fara rezultat pozitiv, dar asta pentru ca eu am endometrioza si doua mutatii (descoperite dupa ce am facut analizele de trombofilie). Cu toate astea, iti pot spune ca am multe prietene cu rezultate pozitive in urma FIV-urilor, iar copiii sunt perfect sanatosi. Nu exista decat o "posibila" problema in cazult tau: sa faci o usoare hiperstimulare, dar asta nu e grav. Copiii conceputi prin FIV nu sunt cu nimic diferiti fata de cei conceputi natural. Documenteaza-te cu atentie despre FIV, caci ai sanse mari cu spermograma sotului.
2. Am spus ca OATS (oligoastenoteratozoospermia) nu se trateaza si asa e! DAR!!! Se amelioreaza. Du-ti sotul la un androlog-urolog (de ex. la Mihalca de la Medlife, sau la Damian de la Gynera). Daca FSH-ul sotului este mai mic de 10, sotul tau poate face tratament cu Menopur injectabil. Daca valoarea este mai mare, poate face un tratament usor cu vit. E, seleniu, zinc, l-carnitina, spermotrend, etc. (ce va stabili doctorul specialist) si in circa 72 de zile (atat dureaza spermatogeneza) se va observa o imbunatatire a spermei. Daca la spermograma veti avea "a" + "b" destul de bune, adica veti avea mobilitate veti putea lua in calcul si inseminarea artificiala. Ar fi bine ca tu sa faci o laparoscopie (este cea mai sigura pentru verificarea trompelor atat pentru permeabilitate, cat si pentru aderente, pentru verificare uterului, a ovarelor, pentru mici interventii - adica se va corecta orice se gaseste in neregula- si, daca exista endometriza, aceasta putea fi, deasemenea, operata). Daca si tu si sotul indepliniti aceste conditii "minime'', spermatozoizii sotului vor fi "spalati", centrifugati si veti ramane cu circa un milion pentru inseminare. Aveti mai multe sanse de reusita daca faceti mai multe cicluri de inseminari (cel putin 3), daca folositi o usoara stimulare a ovarelor (adica nu va bazati pe un singur ovul, ci pe mai multi), efectuati dubla inseminare 9adica la 24 -36 ore de la administrarea pregnylului, una, si la inca 12-24 ore -cea de-a doua).

Noi, in acest stadiu, desi avem 2 fiv-uri negative, intrunim conditiile pentru inseminare si ne punem pe treaba! Nu abandona nicio idee, documenteaza-te si IN NICIUN CAZ nu te arunca la fiv sau, si mai rau, la donator!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.