Clickmed
programare rapida la medic

Carcinom microrelular pulmonar T4N3M0 + completari recente ...

Cancer
Intrebare postata de romicu_75 cu 13 ani in urma

Sotia mea are 44 de ani, 57 kg, fost fumator. A fost diagnosticata in ianuarie 2008 cu carcinom microcelular pulmonar mediastinal-dreapta, T4N3M0. A urmat tratamentul constand in polichimioterapie si radioterapie pulmonara concurenta, plus iradiere profilactica "whole brain" si radioterapie totacica. Remisia a fost completa, reluaindu-si activitatea la inceputul anului scolar (este profesor - fizica). In martie 2010 a avut o recidiva localizata retroperitoneal in apropierea ficatului. Din nou polichimioterapie 8 sedinte, ac***a ca rezultat din nou remisia completa. Tratamentul a fost finalizat pe 22.10.2010 prin exament CT cap, torace, pelvis - nici un semn de ingrijorare. In data de 22.01.2011, dupa vreo doua zile in care a fost... mai putin energica decat de obicei, a acuzat durere de cap si de spate, tratate cu un Nurofen si, la recomandarea medicului de familie, am demarat si Augmentin 1g/12 ore. A dormit si dupa, la interval de vreo 2 ore, a acuzat faptul ca vede cu ochiul drept ca si cum s-ar fi uitat spre bec inainte. Am verificat pupilele - nimic deosebit. Dupa 10 minute vederea a revenit la normal, insa nu mai putea finaliza propozitiile. Le articula corect, le formula corect dar nu le finaliza. La o ora dupa o injectie cu B1+B6+Piracetam si un Tonotil vorbirea a revenit la normal. A dormit OK, ramane doar o usoara durere de cap.
Maine dimineata mergem la oncolog care probabil ne va trimite la neurolog.
Update: Peste weekend totul a fost OK, mai putin poate o senzatie de usoara oboseala. Azi (luni, 24.01.2011) am mers la oncolog, care ne-a programat Joi pentru un CT cap+gat+torace+pelvis cu substanta de contrast pentru joi Ne-a recomandat si un consul de specialitate la sectia Neurologie. Am fost la neurolog care, dupa ce a ascultat simptomele prezentate de noi i-a facut o internare de zi pentru luni, marti si miercuri, pentru un tratament intravenos cu Manitol+ Piracetam+ Cerebrolysin, intramuscular Milgamma si vitamine Triovit si PoliOmega oral. Dupa prima zi de tratament s-a simtit OK, am venit acasa chiar pe jos (cam 1 km). A mancat OK, a mai tras o ora de somn, a mai stat pe la TV. Pe seara insa s-a simtiti obosita (ora 21) si s-a intins in pat. Pe la 21.15 am intrebat-o de vorba, vorbise in prealabil putin la telefon cu o colega si deficientele de pronuntie s-au manifestat din nou. Nu putea finaliza propozitiile, le incepea corect dar ieseau alte cuvinte spre finalul propozitiei. Am pus-o sa-mi scrie - literele corect "desenate" dar... cuvinte prea lungi si fara inteles. Am lasat-o sa se odihneasca, dupa 10 minute nu adormise, acuzand o usoara durere de cap, dupa 30 minute era adormita. A doua zi de tratament la neurologie (acelasi) a fost OK, poate ceva mai somnolenta. A treia zi - dimineata somnolemta, mic dejun, somn pana la 11, stare de greata, voma, pe la 12.30 am plecat pentru tratamentul la neurologie, suportat OK, restul dupa-amiezei fiind fara probleme.
Va rog sa dati o parere referitoare la cele prezentate mai sus. Este posibil un AVC ischemic tranzitoriu? Daca este o tumora localizata in creier... exista variante de tratament ? Radioterapie ? Gamma knife ? Orice sugestie este binevenita !
Romulus Cuna

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Carcinom microrelular pulmonar T4N3M0 + completari recente ..."
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.