Clickmed
programare rapida la medic

Glaucomul - Afectarea oculara progresiva poate fi prevenita!

Afectiuni oculare
Intrebare postata de comentarii utilizatori cu 15 ani in urma

Ce tratament este recomandat pentru glaucom? am folosit un produs (travatan) prescris de oftalmolg, dar am avut dureri de cap foarte mari si ameteli, apoi am intrerupt tratamentul(de curand). a fost o decizie proprie. Ar trebui sa reiau acest tratament?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Glaucomul - Afectarea oculara progresiva poate fi prevenita!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

comentarii utilizatori (acum 15 ani)

bunicul meu a fost operat la ambii ochii de glaucom cu unghi deschis si dupa 4 ani iar are tensiune,oare aces lucru mai poate duce la orbire?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de comentarii utilizatori
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de comentarii utilizatori
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
comentarii utilizatori (acum 15 ani)

In urma unui accident am fost diagnosticata cu edem cerebral. Dupa 3 saptamani inca nu puteam citi pt ca vedeam umbre, nu ma puteam concentra, ameteam. Mi s-a recomandat un fund de ochi unde am aflat ca sunt suspecta de glaucom.
Vreau sa stiu daca in urma loviturii puternice si a edemului(NETRATAT! deoarece specialistii mi-au zis ca nu au ce sa imi dea) poate aparea aceasta boala, glaucom, sau este congenitala, ereditara... Urmeaza ca parintii mei sa faca un fund de ochi pt a confirma sau nu cauza ereditara. Daca este congenital, de ce inainte de accident nu am avut absolut nici o problema cu ochii?
Edemul cerebral l-am avut in urma traumatismului cranio-cerebral, Iar o cauza a glaucomului este traumatismul ocular.
Mentionez ca am 15 ani si stiu ca glaucomul apare la persoanele de peste 40 de ani. Ametelile mi-au trecut, iar capul nu ma doare deloc. La primul fund de ochi m-au trimis sa fac si un camp vizual. Am mers la cel mai bun oftalmolog din judetul meu(Brasov), dr Sisak, si aici am facut inca un fund de ochi si celelalte teste, camp vizual computerizat, curba tonometrica, tomografie retiniana Heidelberg, mai putin pahimetrie si gonioscopie pe care le voi face peste 3-4 saptamani. Verdictul: peste 3-4 ani voi afla daca eu chiar am glaucom. Pana atunci la un interval de 6 luni sau mai mult, pana intr-un an, repet seria de teste.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de comentarii utilizatori
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de comentarii utilizatori
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.