Clickmed
programare rapida la medic

Pete rosii la baza capului penisului. raspuns medic

Boli cu transmitere sexuala
Intrebare postata de volkswagen cu 13 ani in urma

Am facut sex neprotejat si recunosc k am gresit! A fost un moment de maxima dorintza si nu am avut prezervativ la indemana si nici posibilitatea de a cumpara unul.Asta sa intamplat cam acum 2a luni,asta insemnand,noiembrie 2010,iar din decembrie 2010,cam la 2-3 saptamani dupa contact,mi-au aparut pe capul penisului,niste pete rosii.Defapt la baza capului penisului,pe ''''gulerul'''' capului penisului.Intr-o perioada la inceput,imi parea repede si multa ''''branza'''' si mancarimi,dar dupa ce ma spalam,scapam de mancarimi.Acum ma spal zilnic sa evit aparitia ''''branzei'''' si nici mancarimi nu mai am,dar petele rosii s-au marit putin si sunt cam de 2 mm,iar la numar sunt 4.Mentionez k nu am niciunfel de mancarimi,dureri de orice fel,dureri de cap,stari de voma,nimic efectiv,in afara acestor pete rosii pe penis.Ce ar putea fi? Multumesc pt. raspuns si pentru sfaturi! Cu respect,Cristian.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Pete rosii la baza capului penisului."
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (46)

Filipa (acum 13 ani)

In cel mai fericit caz, te-ai procopsit cu o BTS( boala cu transmitere sexuala) care se trateaza cu ajutorul medicamentatiei, administrate dupa recomandarea med si in urma analizelor. In caz nefericit BTS poate fi HIV sau HPV. oRICUM TREBUIE SA MERGI LA MEDIC. Bolile nu dispar de la sine, chiar daca ti-au disparut simptomele( mancarimea si scurgerea branzoasa). De regula, barbatii sunt purtatori asimptomatici ale diverselor boli, in schimb le transmit partenerelor. Tu esti un caz fericit pt ca prezinti simptome si deci, poti lua masuri. Mergi la medic la Dermatologie sau la Urologie pt a-ti fi prevalate probe pt analize si tratament. ATENTIE : Sunt BTS-uri care, netratate, duc la STERILITATE, IMPOTENTA, CANCER, SIDA.



Boli cu transmitere sexuala
Chlamydiaza, gonococia, trichomonaza, sunt boli cu transmitere sexualasi sunt grave mai ales prin complicatiile pe care le pot antrena.

Chlamydiaza si gonococia sunt produse de o bacterie (Chlamydiatrachomatis in primul caz, Neisseria gonorrhaeae, sau gonococ, inal doilea caz). Trichomonaza este datorata unui parazit microscopic(Trichomonas vaginalis). Infectiile cu Chlamydia si Trichomonas suntfoarte frecvente.

Chlamydiaza
Aflate intr-o crestere accentuata din anii ''70, chlamydiazele genitalesunt bolile cu transmitere sexuala cele mai frecvente.

Simptome. La debut, infectia poate trece neobservata. La barbat,ea se manifesta printr-o inflamatie a uretrei (uretrita) cu o secretieminima, care se poate complica cu o infectie a epididimului (mic canalsituat inapoia testiculului). La femeie, infectia cu Chlamydia produceo inflamatie a colului uterin (cervicita) sau a trompelor (salpingita),care se poate traduce prin dureri abdominale si in micul bazin, febra,secretie albicioasa si sangerari in afara menstruatiei. Ea poate sa nuaiba manifestari (si sa ramana in acelasi timp contagioasa). Bolilecu transmitere sexuala cu Chlamydia sunt printre primele cauze desterilitate feminina. Ele sunt responsabile de 40-60% din cazurile deinfectie a trompelor, salpingite, care se afla si ele la originea unuimare numar de cazuri de sterilitate.

Tratament. Consta in principal in administrarea de antibiotice timpde 10-20 de zile, in functie de gravitatea infectiei, pe cale intravenoasain cazurile severe. In acest caz, depistarea altor boli cu transmiteresexuala este efectuata sistematic, ca si tratarea partenerului sexual.

Gonococia
Denumita si blenoragie, gonococia este cea mai veche boala venericacunoscuta. Frecventa sa a scazut in tarile dezvoltate datoritatratamentelor rapide si eficiente. Cu toate acestea, ea ramane frecventala anumite grupuri cu risc (p***atuate, homosexuali etc.). Infectia setransmite prin raport sexual genital si oral, sau de la mama la fat intimpul nasterii.

Simptome. La barbat, inflamatia uretrei (uretrita) este cea maifrecventa dintre manifestari. Ea apare la 4-20 de zile dupa contactulinfectant, sub forma unei secretii uretrale galbuie, abundente, carepateaza lenjeria si care este insotita de arsuri la mictiune. In absentatratamentului, pot sa apara inflamatii locale (a prostatei, a mucoaseivezicale, a testiculelor sau a epididimului), iar uretrita poate duce laretractii uretrale, care pot reprezenta o sursa de dificultati crescandela mictiune. La femeie, simptomele sunt adesea insidioase, blenoragiamanifestandu-se sub forma de secretie albicioasa si inflamatii locale (acolului uterin, a mucoasei vezicale etc.). Infectia poate atinge ovarelesi trompele, putand produce o peritonita (limitata la pelvis), fiindcauza sterilitatii ulterioare. La nou-nascut, infectia se transmite lanastere si se manifesta printr-o afectiune oculara (oftalmia gonococica).

Diagnostic. Examenul de laborator al puroiului prelevat localpermite stabilirea diagnosticului. In caz de localizare atipica ainfectiei (mucoasa bucala sau faringe dupa contact oro-genital),diagnosticul se pune de regula mai greu.

Tratament. Gonococia este tratata eficient cu antibiotice. Ingeneral, se asociaza mai multe, pentru a trata si o posibila infectiecoexistenta cu Chlamydia. Tratamentul trebuie sa se faca precoce,pacientul trebuie sa evite contactele sexuale (de regula, o saptamana),iar partenerii sexuali se trateaza preventiv, chiar daca nu prezintanici un simptom de boala. Recidivele sunt rare.

Trichomonaza
Trichomonaza uro-genitala apre mai ales la femei, intre 16 si 35 deani. Principalul sau mod de transmitere este sexual. Parazitul in cauzapoate supravietui mai multe ore pe obiectele de toaleta (de exemplu,prosoape), ceea ce explica celelalte cai de contaminare (obiecte detoaleta, scaune de WC murdare), care sunt insa rare.

Simptome. La barbat, manifestarile sunt in general discrete,uneori chiar inexistente. Trichomonaza poate sa se manifeste printr-oinflamatie a uretrei (uretrita), cu o secretie matinala, roseata si usoredem in jurul orificiului uretral, ca si printr-o roseata situata insantul de la baza glandului. Semnele urinare sunt moderate. La femeie,boala se manifesta prin inflamatia vulvei si a vaginului (vulvo-vaginitaacuta), cu secretii abundente, galben-verzui, urat mirositoare, cu roseatalocala, prurit intens si dureri in timpul contactului sexual. Adesea seasociaza cu afectare urinara: jena la urinat, arsuri in timpul mictiunii,mictiuni frecvente. Uneori, simptomele sunt mai discrete. La barbat, casi la femeie, se poate ca boala sa nu se manifeste prin nici un simptom:in acest caz este la fel de contagioasa.

Diagnostic. Se pune prin evidentierea parazitului in secretiavaginala sau uretrala.
Tratament si preventie. Tratamentul are la baza administrarea deantibiotice timp de 7 zile; mai exista si forma de tratament-minut(o singura zi). Aceste medicamente nu trebuie prescrise in primeletrei luni de sarcina. Partenerul sexual este tratat simultan, chiardaca nu prezinta nici un simptom, pentru a preveni orice posibilitatede recidiva. Prezervativul este singurul mijloc de prevenire ainfectarii. Acesta trebuie utilizat pana la terminarea tratamentului.

Boala Nicolas-fabre
Denumita si limfogranulomatoza veneriana, aceasta boala cu transmiteresexuala reprezinta o alta infectie genitala cu Chlamydia. Dupa o incubatiecare dureaza in jur de 3 saptamani, apare un sancru (o pata), in santulde la baza glandului la barbat, pe vulva la femeie, la nivelul anusuluila homosexuali. Ganglionii inghinali cresc in volum si dau nastere unorfistule prin care se scurge puroi. Sunt posibile complicatii articulare,nervoase si cutanate. Tratamentul consta in administrarea de antibiotice,dar leziunile se vindeca intr-o perioada lunga de timp.

Informatii furnizate de www.raobooks.com din cartea "Viata Sexuala", aparutala Editura Rao

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
volkswagen (acum 13 ani)

Multzumesc frumos! Cu respect,Crisitan. :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de volkswagen
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de volkswagen
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alandala (acum 9 ani)

cristian cum ai scapat de aceasta boala ? ????

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Ai o BTS. Mergi la un dermatolog. Suntem oameni pt ca avem ratiune si nu ne lasam condusi de implusuri. Daca nu aveai prezervativ, oricat de multa "dorinta" simteai, nu trebuia sa ai contact sexual. Eventual te puteai masturba pentru a indeparta tensiunea. Poate iti va fi invatatura de minte sa nu ai niciodata contact sexual neprotejat, chiar si daca ai aceeasi iubita de 3 ani de zile, daca nu v-ati facut amandoi toate analizele BTS!
Mergi repede la dermatolog. BTS-urile netratate pot duce la infertlitate!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
paul.k (acum 13 ani)

salut.....cred ca sfaturile ce leai primit mai sus sunt de urmat...un control medical, dupa cum ai citit multe din aceste boli urate (BTS) pot crea probele majore tie si mai ales partenerelor....AI GRIJA PE VIITOR......SANATATE

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de paul.k
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de paul.k
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ANONIM (acum 13 ani)

PETE ROSII PE CAPUL PENISULUI

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
volkswagen (acum 13 ani)

Multumesc sincer tuturor! sigur k asta voi face dar voiam sa stiu inainte cam ce ar putea fi,pt. k desi nu sunt un pusti,nu am mai avut asa ceva in viata mea.Va multumesc pt. grija voastra si pt. asta va respect.Vreau doar sa adaug faptul k desi nu sunt genul si nu ma intereseaza aventurile sau relatiile pasagere,a fost o treaba de impuls pe care nu l-am putut controla si mi-e rusine pt. asta,pt. k desi mai zic din gura unele lucruri de genul, ,,i-as fece astei nu stiu ce'''',nu obisnuiesc sa imi insel sotia,dar de data asta recunosc k am calcat gresit,lasandu-ma ''''prada'''' tentatiei.Inca o data multumesc pt. sfaturile si grija voastra.Cu sincer respect,Cristian.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de volkswagen
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de volkswagen
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
volkswagen (acum 13 ani)

Suze pt. greselile de scris dar scriu repede si uneori se intampla sa mai gresesc.Desi nu sunt singurul care face asta,simt nevoia sa imi cer scuze.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de volkswagen
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de volkswagen
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
volkswagen (acum 13 ani)

ANONIM,ms. de corectare dar trebuie sa iti spun k e bine cum am scris,la baza capului,pe asa zisul ''''guler'''' la capului penisului,intelgi? Adica acolo unde se strange pielea cand penisul este decalotat,ok? Acum intelegi? Sincer sper sa nu te superi daca mai intri pe acest topic.Multumesc pt. intelegere!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de volkswagen
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de volkswagen
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Adica acesl contact neprotejat a fost si intamplator, si neprotejat, tu ac***a sotie???? CE VA LIPSESTE OAMENI BUNI?? Mergeti AMANDOI urgent la medic. Ce ai tu are si ea!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
volkswagen (acum 13 ani)

Luli,nu am nevoie de critici.Multumesc oricum pt. faptul k ai citit si te-ai gandit la binele unui semen al tau ;) ,dandu-mi in finalul postarii tale,un sfat bun.Acest lucru (mersul la medic) il voi face negresit.Respect! P.S. Iar cat priveste faptul k am sotie,am scris acolo in postarile mele (citeste ce este scris de mine) k a fost o scapare,o greseala,intelegi?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de volkswagen
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de volkswagen
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Nu inteleg. Ai sotie, de sex nu duci lipsa. Si a fost si neprotejat... Ce sa zic. Succes mult, vei avea nevoie.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
volkswagen (acum 13 ani)

luli,tu esti femeie sau barbat? Te intreb k sa stiu cum sa iti vb. k sa te fac sa intelegi (?!?).In sfarsit mai vb. daca vei vrea si vei mai intra pe aici.S-auzim de bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de volkswagen
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de volkswagen
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Vorbeste-mi oricum. Nu cred ca ma vei face sa inteleg... Apreciez la tine faptul ca recunosti ca ai gresit. Nu apreciez explicatia puerila cu "am avut un impuls". Daca ai intr-o zi impulsul sa iti strangi seful de gat o faci, doar pt ca ai impulsul? Impulsuri pe care nu pot rezista sa si le satisfaca au violatorii sau criminalii, imi place sa cred ca oamenii echilibrati sunt in stare sa se abtina. Inca o data, oameni suntem pt ca avem ratiune si punem mintea inaintea orice altceva.
Oricum discutia nu are rost. Eu am o parere mai radicala cu privire la astfel de "greseli", mi se par inacceptabile mai ales ca pari un om cu capul pe umeri nu un pusti la pubertate. Sper sa te insanatosesti (daca nu ai facut-o deja) si sa nu repeti greseala. Si poate din greseala ta vor invata si altii inainte sa ajunga acolo.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
miruta (acum 13 ani)

nici eu nu inteleg , sunt de acord cu luli...........nu inteleg barbatii insurati care , cica " din greseala sau din impuls" se intampla....nu se intampla ca vrei , ca-ti doresti..........ce ar fi sa se intampla si sotiei tale?????.............si ea poate gresi , nu??? Controlati-va ca uite ce patiti si le imbolnaviti si pe sotii....care saracele nu au nici o vina si trag din cauza voastra .....ele trag mai mult decat voi daca le infectati!!!!! Offfffff cred ca aveti creierul in pantaloni...ma refer in general nu numai la tine.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
rack (acum 13 ani)

Eu nu inteleg ce rost au toate asa zisele ,,critici,, de mai sus,din cate am observat eu(sau numai eu???),ca site-ul acesta se numeste ,,Sfatul Medicului,, nu ,,sfatul oricui,,....ok ar merge si sfatul oricui ,daca e la obiect.insa aicea vad ca ,,unele,, persoane nu au altceva mai bun de facut decat sa critice.
Oricum parerea mea este ca trebuie sa incercam sa ii ajutam pe cei care au ,,indrazneala,, sa o ceara,dupa ce au calcat stramb si nu sa ii criticam crunt,fara macar sa ii cunoastem.....caci in acest fel,nu va mai intra probabil nimeni sa ceara vreun sfat...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de rack
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de rack
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psihosexolog clinician MPsihosexolog clinician este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Da asa este

WWW.SEX-MAN.RO

CENTRU DE DIAGNOSTIC SI TERAPIE SEXUALA (CDTS) ONLINE SI/SAU LA CABINET
Str. Eftimie Murgu nr. 2 Cluj-Napoca, tel. 0742885979, [email protected]
CENTRU (CDTS) detine cele mai bune evaluari computerizate si interviuri clinice pentru interventia si tratarea tulburarilor sexuale masculine.
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihosexolog clinician
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihosexolog clinician
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Boli cu transmitere sexuala.

Inscrie-te aici!
cristina (acum 13 ani)

Unde se pot face analizele pt depistarea BTS la ambii parteneri?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
volkswagen (acum 13 ani)

Multzumesc pt. suport RACK!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de volkswagen
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de volkswagen
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
volkswagen (acum 13 ani)

Cristina,esti din Bucuresti? Daca da,atunci se face un consult la medic (dermato-venerolog) intai si iti recomand unul ieftin (60 ron/consult,altii sunt de la 70 ron in sus) la o policlinica (Policlinica Iancului) in Piatza Iancului,chiar in dreptul statziei de tramvai cand vi dinspre stadionul natzional (Pantelimon) si ajungi in Piatza Iancului.Cum cobori din tramvai,e chiar in fatza ta.Imposibil sa nu o vezi.Succes in tratarea BTS-ului! Dupa cum vezi,eu incerc sa ajut,nu ca altii sa critic,cum o fac unii la adresa mea.Asta este.Sunt si unii care nu inteleg,pt. k ei ori sunt perfecti :) , ori le place pur si simpu sa critice k asa le este felul...carcotasi.Nu mai zic nimic sa nu se supere pe mine.Sanatate tuturor! Cu respect pt. totzi (totusi),Cristian.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de volkswagen
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de volkswagen
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 3

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.