Clickmed
programare rapida la medic

Diagnostic

Boli pancreatice si de ficat
Intrebare postata de Ana Cristina5 cu 13 ani in urma

Buna. Am si eu nevoie de un sfat. Nepoata mea de 5 ani a avut 2 "episoade" de urticarie. In urma analizelor, cel putin in prima faza, s-a constatat ca ar avea hepatita. Dupa investigatii mai amanuntite la un spital din Cluj, s-a concluzionat ca fetita nu avusese de fapt nici un fel de hepatita, dar in ambele cazuri transaminazele au avut valori de peste 500. La alte investigatii, in urma biopsiei la ficat, s-a pus diagnosticul de glicogenoza. Insa dupa un control amanuntit si alte analize ale sangelui, doctorul specialist in glicogenoza a concluzionat ca fetita nu se incadreaza in nici un tip al glicogenozei. Precizez ca fata nu are absolut nici un simptom: este dezvoltata fizic si psihic corespunzator varstei. Singurul lucru este aceste tranzaminaze. Acum, valorile sunt doar putin peste limitele superioare dar nu mai stim incotro sa o apucam sa aflam un diagnostic. Ce ne sfatuiti? Stam mereu cu frica si gandul ca din nou aceste transaminaze vor creste la valori exagerat de mari si pur si simplu nu mai stim unde sa intrebam si unde sa mergem cu ea. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.. Multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Diagnostic"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Dr. Ionescu (acum 13 ani)

Puteti sa stai linistita. Atata urticaria cat si transaminazele au crescut din cauza la o intoxicatie alimentara sau alimentatie nesanatoasa. Urticaria este un semn foarte clar pt. acest lucru.
Aceste valori marite se intampla foarte des la intoxiatii alimentare dar din cauza ca medicii nu au aflat inca ca pe langa alcool mai exista si alte substante si alimente care intoxifica ficatul, nu se stie cauza cresterii lor, desi este foarte evidenta.

Nu am intalnit pana acum un singur medic care pe langa alcool sa mai stie ceva care sa faca sa creasca tranzaminazele si majoritatea pacientilor sunt suspectati pe nedrept de a fi alcoolici daca ajung la spital cu valori mare ale acestora.

Si mie personal mi s-a intamplat acest lucru in tinerete si doctorii ma invinuiau ca as bea si nu a recunoaste, desi intoxicatia alimentara era evidenta. Intre timp nu s-a schimbat nimic in medicina cu privire la transaminaze, stagnare totala. Cunosc sute de cazuri similare.

Ficatul si deci si valorile masurate la el, este influentat de orice toxina intrata in organism, naturala
sau artificiala, insa doctorii cred ca el poate fi influentat numai de alcool. Aici este greseala.
De cele mai multe ori medicii nici nu intreaba ce a consumat pacientul.

Diagnosticul de glicogenoza era oricum gresit si dat numai din dorinta de a nu ramane fara diagnostic, ca deh, asta este o rusine in medicina. Mai bine unul gresit decat deloc.

Aveti grija ce-i dati de mancare fetitei, evitati E-urile, vinetele, carnea de porc, pateul, grasimile, margarina, conservele, excesul de cartofi, de dulciurui, de muraturi, sucurile industriale si cola, mezelurile, medicamentele chimice si tot ce nu este sanatos, ce este mort si denaturat si atunci valorile se vor reduce de la sine.
In rest se poate apela la ceai de galbenele pt. ficat si de urzica pt. sange sau la alte alte produse naturiste pt. detoxifiere. Dar cu aceste 2 ceaiuri si dieta ficatul se reface repede la copii.

Spune-ti multumesc medicinii ca au iesit numai aceste analize proaste si care constituie inca pentru medici un mare mister, caci altfel vi s-ar fi dat cine stie ce medicamente inutile si cu efecte adverse.
Analizele mai mult deruteaza oamenii decat ii ajuta si interpretarea lor lasa oricum de dorit.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
ioana (acum 13 ani)

buna! va rog din suflet sa-mi dati un sfat :am 50 de ani,si de 2 luni de zile am o mancarime pe piele an regiunea ficatului.vizibil nu am nimic,doar ca am aceasta mancarime,5,10 minute la 2 ,3 zile.despre ce ar putea sa fie vorba?E posibil sa fie ceva la ficat? va multumesc ! Astept raspunsul dumneavoastra.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.