Clickmed
programare rapida la medic

Cum sa scap ?.........scurgere ,mancarime inflamatie ,bubite,usturime toate la un loc:(

Boli genitale feminine
Intrebare postata de monycy cu 13 ani in urma

De foarte mult timp am o scurgere vaginala de culoare galbuie /dar nu am consultat nici un ginecolog am incercat eu sa fac baie cu diferite ceaiuri dar reapare mereu , insa de 3 saptamani scurgerea persista mult mai abundent alaturi de mancarimi insuportabile nu stiu ce mi-se intampla :(si mai rau e ca am continuat sa am relati sexuale cu prietenul meu iar la ultima relatie vaginul mi-sa inflamat foarte tare si mi-au aparut niste basicute mici care a doua zi s-au spart si sunt mai greu de suportat la urinare deoarece are loc usturimea....ma deranjeaza enorm la mers si a trebuit sa renunt la servici ptr 2 zile / partea cea mai rea este ca nu ma aflu in romania si nu stiu cum sa procedez sa scap de problema mea
astept un raspuns MONICA

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum sa scap ?.........scurgere ,mancarime inflamatie ,bubite,usturime toate la un loc:("
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (35)

alina (acum 13 ani)

draga moni cel mai probabil e candidoza.dar ptr ca nu ai luat tratament medicamentos la timp s-a agravat (de aici bubitele rosii)..la fel am patit si eu si dupa ce imi descrii nu are ce sa fie altceva.exista tratament in orice farmacie si sub forma de capsule si crema ca sa nu mai manance....sper sa te faci bn..

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
o mama (acum 13 ani)

Este foarte posibil sa ai herpes. Vezi pe Google descrierea simptomelol si ce tratamente sunt recomandate. Tratament trebuie sa faca si partenerul, altfel te reinfectezi de la el. Barbatii sunt purtatori ai diverselor boli, dar ei sunt asimptomatici, adica nu prezinta semne. Pt ameliorarea mancarimii poti face bai cu apa calda in care ai dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu alimentar sau din farmacie. Sanatate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
o mama (acum 13 ani)

HERPES GENITAL - DESCRIERE

Herpes genital, boala transmisa pe cale sexuala, este o infectie cauzata de virusul simplex. Exista doua tipuri de virusi simplex care pot cauza herpesul. Primul tip de virus simplex (HSV-1) cauzeaza herpesul oral. Al doilea tip, HSV-2, cauzeaza herpesul genital. Insa ambele tipuri de virusi pot determina aparitia herpesului oral si genital.

CE SE INTAMPLA CAND O PERSOANA ESTE INFECTATA CU HERPES GENITAL?

Dupa ce te-ai infectat cu virusul herpesului genital, este posibil ca simptomele sa nu apara intr-o zi sau intr-o saptamana. Poate dura luni, chiar si ani pana observi ceva. Din cauza aceasta este greu de stiut cand virusul a patruns in corp. Dupa ce au fost infectati, unii oameni pot observa o prima izbucnire. Aceasta insa nu este proeminenta. Dar la altele persoane, virusul instalat poate izbucni printr-o forma severa chiar la cateva zile de la contaminare.

CARE SUNT SIMPTOMELE HERPESULUI GENITAL?

Simptomele herpesului genital variaza si pot include:

- o arsura, basici, taieturi sau rani in zona genitala (vagin, vulva, anus, penis sau scrot);

- furnicaturi, arsuri sau senzatia de scarpinare in zona genitala;

- dureri in zona genitala;

- scurgeri din penis sau vagin;

- dureri sau arsuri in timpul urinarii;

- simptome de gripa (dureri de cap, febra) si glande umflate (noduli) in vintre;

- sau, in caz contrar, este posibil ca aceste simptome sa lipseasca cu desavarsire.

Herpes genital

UNDE APAR SIMPTOMELE?

Simptomele herpesului genital pot aparea in diferite locuri ale corpului. Odata ce o persoana este infectata, virusul inactiv se afla intre nervii sacrali de la baza coloanei vertebrale. Odata activ, virusul trece prin caile nervoase spre suprafata pielii, unde poate izbucni. Nervii din fese, zona genitala si coapse sunt conectati. Deci o izbucnire poate aparea in zona anusului, pe fese, coapse, penis, scrot, vagin si/sau vulva.

CARE ESTE FRECVENTA APARITIEI HERPESULUI GENITAL?

Herpesul genital este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala (BTS) in Statele Unite. Aproximativ 50 de milioane de americani au herpes genital; 1 milion sunt infectati anual. Asociatia Americana de Sanatate (ASHA) afirma ca unul din 5 adulti au herpes genital.

CINE ESTE MAI EXPUS INFECTIEI?

Oricine a avut sau are contact sexual. Herpesul genital este mai intalnit la femei (aproximativ o femeie din patru) decat la barbati (aproape unul din cinci).

POATE CINEVA SA AIBA HERPES GENITAL SI SA STIE ACEST LUCRU?

Da, atata vreme cat simptomele sunt vizibile si dureroase, desi ele pot fi subtile si uneori nerecunoscute. De fapt, aproximativ 75% dintre persoanele care sunt infectate nu stiu de existenta virusului in organismul lor.

CE DUCE LA IZBUCNIREA VIRUSULUI?

Factorii care transforma virusul pasiv in activ variaza de la persoana la persoana si de obicei ei nu pot fi evitati. Unii factori sunt presupusi a fi ranirile, lumina soarelui, stresul emotional si fizic, ciclul menstrual, alte boli (in special cele care se manifesta si prin febra), traume medicale, medicamentele steroide (de exemplu cele administrate in cazul astmului), relatiile sexuale si dieta alimentara neadecvata.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Ti se pare normal 1. sa vezi ca ai o problema genitala (o scurgere anormala) si sa nu mergi la medic? 2. sa ai in continuare raport sexual si mai ales neprotejat cu partenerul, ceea ce iti agraveaza pe de o parte afectiunea si pe de alta parte il contamineaza si pe el (daca nu cumva ai luat de la el ceva)?
Tu stii ca afectiune genitale lasate netratate duc la INFERTILITATE si la tine si la el? Este inadmisibil sa te tratezi ca in evul mediu cu ceaiuri! Acelea nu fac decat sa AGRAVEZE situatia, inmultind microbii. URGENT LA MEDIC AMANDOI, daca vrei sa mai salvezi ceva! Si pana atunci abstinenta totala.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
o mama (acum 13 ani)

Tratament
In prezent nu este disponibil nici un chimioterapic antiretroviral caresa previna instalarea starii de latenta sau care sa asigure eradicareainfectiei herpetice latente; de asemenea, nu influenteaza risculde aparitie, frecventa sau severitatea recidivelor dupa intrerupereatratamentului. In schimb, tratamentul antiviral s-a dovedit a fi eficientin scurtarea evolutiei, reducerea severitatii si a infectiozitatiiprimoinfectiei herpetice, si, intr-o mai mica masura, a recidivelorde herpes genital, atat la bolnavii imunocompetenti, cat si la ceiimunodeprimati; mai mult, tratamentul indelungat poate contribuila scaderea frecventei recidivelor si la reducerea infectiozitatii(inclusiv din infectia asimptomatica).

Principalul chimioterapic antiviral utilizat in tratamentul herpesuluigenital este aciclovirul cu multiplele sale denumiri comerciale. Derivateale acestuia, cu efecte similare, dar regimuri de dozaj diferite suntvalaciclovir si famciclovir. Tratamentul antiviral se continua 14zile, iar daca dupa acest interval de timp leziunile nu s-au vindecat,tratamentul poate fi prelungit cu inca 7 zile.

In cazul bolnavilor cu recidive de herpes genital (peste 5-10 recidive pean) se recomanda inceperea tratamentului antiviral in faza prodromala sauin prima zi de la aparitia leziunilor pentru ameliorarea simptomatologieisi scurtarea duratei de evolutie. Acest tratament profilactic s-adovedit eficient la peste 75% din bolnavii cu herpes recidivant,reducand frecventa recidivelor, perioada de vindecare a leziunilor sicontagiozitatea. De obicei, tratamentul cu aciclovir in scop profilacticse poate continua pe o perioada variabila intre 6 luni si 6 ani. Totusi,desi tratamentul profilactic reduce contagiozitatea, el nu o eliminacomplet.

Nu a fost inca stabilita siguranta administrarii tratamentuluiantiherpetic la gravide. Riscul de transmitere perinatala al herpesuluigenital de la mama la nou-nascut este mai mare atunci cand mama seinfecteaza cu putin timp inaintea nasterii (30-50%), decat atunci cand seinfecteaza in prima jumatate a sarcinii sau are herpes genital recidivant(3%). De aceea, gravidelor care nu au avut herpes genital in antecedentesi ai caror parteneri sexuali au herpes genital sau oro-labial li seva recomanda evitarea contactelor sexuale genitale sau oro-genitaleneprotejate. Toate gravidele vor fi examinate la inceputul travaliuluipentru a decela prezenta eventualelor leziuni de herpes genital. Gravidelecare nu au semne sau simptome de herpes genital pot naste normal. Totusi,cezariana la gravidele cu leziuni active de herpes genital nu eliminariscul transmiterii la nou-nascut.

Alaturi de terapia antivirala specifica, bolnavii trebuie informatidespre:
- evolutia naturala, insistand asupra potentialului recidivant, ainfectiilor asimptomatice (si a contagiozitatii din aceasta perioada)si a transmiterii sexuale a infectiei;
- masurile necesare pentru reducerea transmiterii infectiei: abstinentasexuala in perioada prodromala si cat timp persista leziunile; folosireaprezervativului in cazul contactului sexual cu parteneri noi sauneinfectati;
- posibilitatea de transmitere a infectiei si in perioada asimptomatica(mai ales la bolnavii infectati cu HSV-2 si in primul an dupa primulepisod);
- riscul de infectie neonatala;
- beneficiile tratamentului antiviral.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Bucifer (acum 13 ani)

Mamo, fata nu are simptome de herpes! Nu o mai speria si tu.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Rodica (acum 13 ani)

ma confrunt de o sap cu mancarimi pe piele brate si gat nu stiu ce am Va Rog Sa-mi spuneti.:D

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Membrutica_radiana (acum 10 ani)

pote ai argegie

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Membrutica_radiana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Membrutica_radiana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Alina (acum 12 ani)

Am si eu o problema,,,,, si va rog sa ma ajutati,,,Dupa ce am avut relatii cu prietenul ,,cred ca am primit o infectie de la el ,,,,am niste eliminari alb.galbiu,,si citoadata miroase foarte urit,,,,am fost la medic dar degeaba,,,nu ma ajutat nimic,,,,Datimi va rog un sfat daca stiti voi,,,,,,,,vriun leac ceva ,,,ca nu mai stiu ce sa fac ,,,,,Va rog mult de tot,,

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ame (acum 11 ani)

Ai facut o candidoza.Din pacate dispare foarte greu sau niciodata.Este intretinuta de alimentele pe care le consumi:dulciuri,paine,alcool,unele medicamente,etc.Medicamentele anti miciotice au de cele mai multe ori efect doar in timpul tratamentului,cand il opresti,infectia revine.Regimul alimentar este foarte important in eliminarea acestei micoze.Eu am aceasta problema de vreo 10 ani si cu toate ca am fost la diferiti medici si am urmat o gramada de tratamente nu dispare decat temporar.In plus,am si herpes genital de cativa ani.Herpesul se activeaza la alimente care contin Arginina (ciocolata,alune,cereale,gelatina,vin rosu,etc),la nu mai multe de 2 zile de la consum,de fiecare data.In plus mai apare in apropierea menstruatiei.Nu se trateaza,dar se rareste prin evitarea consumului acestor alimente.Tratamenul cu L-lisina (antagonisul argininei) da si el rezultate.Va doresc multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Catalin Barbu (acum 11 ani)

:(

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ella (acum 11 ani)

...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ellena (acum 11 ani)

am si eu o problema va rog frumos sa imi sp si mie ce sa fac am usturimi vaginale si merg mereu la baie si kand fac pipi ma ustura enorm de mult:(:(:( ce pot sa fac

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Membrutica_radiana (acum 10 ani)

esti racita

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Membrutica_radiana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Membrutica_radiana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
roxy (acum 11 ani)

Ellena si eu am aceeasi problema de vreo 4 luni am fost la medic si a zis ca am cistita mia dat tratament si inca nu mi-a trecut...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
andreea (acum 11 ani)

buna ziua!!!am o problema,de cateva zile am o mancarime groaznica jos si ma ustura cand fac treaba mica,care sa fie cauza...si un lichid alb care pare a fi o infectie,cred!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Membrutica_radiana (acum 10 ani)

raceala ai poate da si scarpanete

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Membrutica_radiana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Membrutica_radiana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MARIO (acum 11 ani)

ASEAR MIAM LUAT PIELEA DE LA TALPA PICIORULUI SI MA USTURA INGROZITOR. CE POT FACE A MA PUTEA VINDECA?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mirela (acum 11 ani)

rodica te mananca pielea deoarece ai alergie la cv din casa sau la mancare

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
acasa20 (acum 11 ani)

cum vorbesti asa urat????nu se stie cand poti pati si tu la fel

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 2

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.