Clickmed
programare rapida la medic

Vreau sa uit si nu pot raspuns medic

Psihologia cuplului
Intrebare postata de alexamami cu 13 ani in urma

O sa incerc sa redau povestea intr-o varianta cat mai scurta. In luna mai a acestui an, am ramas fara serviciu intr-un mod traumatizant ( era un serviciu stabil, pe cat de bine platit pe atat de stresant, am avut incredere in cine nu trebuie si a profitat ducand la pierderea serviciului). Familia si sotul meu au fost sprijin la momentul respectiv, pentru ca nu a fost vina mea ci pur ghinion. Am inceput sa fac niste cursuri cu ce credeam eu ca voi face in viitor si sa-mi si placa.
Sunt casatorita de doi ani si am avut incredere totala in sotul meu, si l-am crezut "diferit " de ceilalti barbati. Este prieten cu o femeie din facultate, aprox 14-15 ani, care la randul ei este casatorita si are si un copil. Aceasta femeie care impreuna cu sotul ei erau prietenii nostri de familie, nu am simtit-o pe ea ca pe o prietena confidenta pentru mine, doar prieteni de familie si foarte buna prietena si confidenta a sotului meu de altfel. Pe la inceputul anului, incepuse sa fie foarte rece cu sotul ei pentru ca-l banuia ca o inseala, dar nu avea dovada.
Dupa ce am ramas fara servici, am plecat cu ei in intr-un weekend "ca sa-mi revin eu din starea de soc". Cele doua zile cat am stat acolo, ea era toata peste sotul meu, dar discret. Eu stiind ca ea e vulnerabila si nu-l mai "suporta " pe sotul ei, i-am spus sotului meu ca ea s-ar putea sa aiba sentimente pentru el. Sotul meu a zis ca nu-i asa. Am continuat cu vizite, intalniri la noi acasa, eu pregateam si-i asteptam, weekendurile veneau la noi etc. Am "citit-o" de cate ori veneau la noi dar credeti-ma nu am vrut sa cred ca ar putea sa-l seduca pe sotul meu ( nu vreau sa ma laud, dar ma consider o femeie frumoasa, inteligenta si am grija de casa atat cat stiu la 28 de ani, dar am timp sa invat).
Intr-o seara, sotul meu fiind foarte obosit m-a rugat sa-i finalizez un proiect pe laptopul de la serviciu si el s-a dus sa se culce. Fara sa fi premeditat, am intrat in arhiva lui de messenger si am descoperit o conversatie cu aceasta femeie ( care mi se dadea drept prietena si venea la mine in casa sa ne "simtim" bine), in care spuneau ceva vag de sentimente , ca ea daca divorteaza, o sa fie sotul meu cu ea ( nu erau cuvinte de genul "iubita mea" sau "iubitul meu" sau "te iubesc"). M-am dus imediat in dormitor si l-am intrebat pe sotul meu daca ma mai iubeste si i-am aratat conversatia. Mi-a explicat ca asa vorbesc ei, ca el rade putin de ea). Am plans toata noaptea. A doua zi, i-am scris ei pe messenger si mi-a zis ca nu e nimic intre ei si ca aberez eu. I-am interzis sa mai ia legatura cu ea.
Peste vreo luna, ma uit pe factura detaliata a sotului meu si vad ca a sunat-o de cateva ori ( chiar si a doua zi dupa ce i-am descoperit conversatia). Iar l-am luat la rost. Mi-a spus ca nu m-a inselat, ca nu a fost si nu este nimic intre ei si ca a avut nevoie de niste chestii in interes de serviciu ( au fost colegi pana in luna iunie cand si-a schimbat sotul meu locul de munca).
Dupa un alt timp, descopar ca sotul meu are alta adresa de email de care eu nu stiam. A sters-o imediat fara sa-mi arate ce-i acolo, moment in care i-am spus ca daca nu avea nimic de ascuns imi arata si mie.
Dupa trei zile, reusesc sa-i activez adresa si sa intru. Am descoperit conversatiile lor salvate din luna martie. in paralel, erau si conversatiile salvate intre sotul meu si sotul acestei "femei". Am citit fara sa simt ca mi-e rau ca mi-e bine, fara sa plang...citeam si nu-mi venea sa cred. Isi faceau planuri, fiecare sa divorteze, sa-si faca ei casa pe urma si sa faca copii, pe mine ma mai si jigneau in conversatiile lor (din martie pana in iulie). Ce e curios, e faptul ca nu mi-am dat seama din cuvintele lor daca s-au culcat. Daca o faceau banuiesc ca ar fi vorbit despre asta ( conversatiile erau aproape zilnice).
Au urmat certuri, i-am zis ca divortam si ca nu-l tin cu forta, a fost plecat de acasa in seara respectiva ca l-am dat eu afara. A doua zi, a reinviat si povestea cu locul de munca ( alte explicatii pe la alte departamente), a venit sotul meu acasa sa ma linisteasca legat de problema serviciului si atunci nu a putut sa ma priveasca in ochi , se plimba prin camera si mi-a zis ca e josnic ce-a facut, ca ii este jena, ca au fost doar vorbe, ca o singura data si-au "prelungit" o delelgatie, ca s-au pupat, nu sarutat pe gura si ca nu s-au culcat si ca nu vrea sa divortam dar daca eu vreau imi respecta decizia.Si m-a mai rugat sa am rabdare ca-mi spune tot. Si a plecat din nou la serviciu.Am avut eu rabdare dar doar 2 zile. Mi-a spus ca era singura cu care vorbea, ca eu nu sunt suficient de responsabila ( ne-am mutat in casa noua de un an).
I-am spus si eu ca treceam printr-un moment depresiv cu serviciul si ca aveam nevoie sa fie langa mine sa pot s-mi revin si sa-mi caut un alt job. a avut atatea sanse sa-mi spuna si n-a facut-o. Prin atitudinea lui m-a facut la fiecare descoperire sa cred ca tot eu sunt nebuna si paranoica.
Acum este trist ca ma vede pe mine ca sufar, imi spune ca nu si-o poate ierta, imi repeta ca nu s-a culcat cu ea si ca nu o iubeste si ca vrea sa avem noi o casnicie, sa ne canalizam energia sa iesim din impasul financiar ca sa nu ne pierdem casa. Daca aduc vorba despre acest subiect, se enerveaza ( tind sa cred pentru ca ii este rusine, ca femeia aceea credeti-ma ca nu ma depaseste, este chiar la degetul meu mic si ca fizic si ca inteligenta si ca gospodina).
Nu avem copii, deci ar fi putut sa renunte la mine, cred ca ma iubeste si a fost nici macar ratacire, ca nu a fost nici relatie, nici aventura, poate era si sotul meu coplesit de atata stres. Nu stiu ce sa zic ca a fost. Nu stiu cum sa procedez fie sa ne revenim daca e sincer, fie sa-mi dau seama daca in continuare ma minte si asteapta nu stiu ce semn de la aia ca sa fie impreuna.
Pe ea nu am confruntat-o, i-am dat cateva mailuri si i-am spus ca astept niste scuze si explicatii. Nu s-a sinchisit sa mi le dea.
Va rog sa-mi dati niste sfaturi cum sa trec peste asta si daca cineva poate interpreta comportamentul sotului meu sa-mi spuna si mie cum de-a putut minti atat si ma prostea in fata, desi eu simteam ca e ceva.
Va multumesc mult !

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Vreau sa uit si nu pot"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (10)

alexamami (acum 13 ani)

Am uitat sa mai adaug ca acum isi va da demisia ca sa stea cu mine sa ma ajute sa trec peste asta, vrea sa ne deschidem o afacere ( de cate ori i-am propus in toate lunile astea vreo afacere nici nu voia sa auda) si este foarte dragastos. Credeti ca face toate astea pentru ca intr-adevar ma iubeste si realizeaza ca a gresit sau pentru ca se simte vinovat, ca imi mai ascunde lucruri sau ma minte ca nu s-a culcat cu ea?
Multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de alexamami
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de alexamami
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Claudia (acum 13 ani)

Am citit articolul tau si mi s-a parut interesant. Daca spui ca nu se alintau, este foarte probabil ca ea sa-l fi convins sa aibe aceasta relatie, iar el sa-i fi jucat jocul, desi tinea la tine. Depinde de personalitatea amandurora, trebuie sa stii sa-i citesti... Daca totusi zici ca este dragastos este probabil sa te iubeasca sincer si cealalta sa fi fost ... o greseala (nu gasesc alt termen)

Vezi cum decurg lucrurile si mult succes :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ionescu (acum 13 ani)

Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Liliana Munteanu MPsih. Liliana Munteanu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Va inteleg tensiunea, dezamagirile, intrebarile, nelinistile prin care treceti. In primul rand, este aproape imposibil sa ajuti pe cineva sa ia o anumita decizie din simplul motiv ca aceasta este o responsabilitate pe care si-o asuma doar cel care are experienta in sine, ac***a acces la propriile valori si detalii. Insa cu siguranta sprijinul va pot fi de un real folos. Poate va ajuta sa refaceti mental scenariul si sa va amintiti mai detaliat cum s-au intamplat lucrurile, cand au inceput, unde ati simtit ca relatia se rupe, care au fost nevoile Dvs in acest moment si care au fost nevoile sotului. Ce credeti ca ii satisfacea cealalta femeie? Cum va percepea sotul in acea perioada? Ce s-a transformat in relatia Dvs? etc. Raspunzand la toate acestea, veti intelege mai bine mecanismele care au condus la situatia actuala. Apoi veti putea lua o decizie privind optiunile actuale: a trai in continuare alaturi de sotul Dvs cu ideea ca v-a inselat - sunteti pregatita emotional sa intelegi si sa iertati? Sau de a merge mai departe pe cont propriu. Orice criza este un moment care ne poate face sa pierdem sau sa invatam ceva. Va sunt alaturi.

Drd. Psih. Liliana Munteanu
www.artterapie.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Liliana Munteanu
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Liliana Munteanu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologia cuplului.

Inscrie-te aici!
Iuli (acum 13 ani)

Eu v-as sfatui sa incercati sa mergeti la un psiholog (dvs) si la un consilier marital (amandoi). Nu este o rusine sa acceptati ca exista o problema. Cu neincredere nu poti cladi o viata impreuna. Dvs trebuie sa clarificati atat situatia dintre dvs si sot, cat si situatia din capul dvs. Adica ori sa ajungeti la concluzia ca a fost un soi de ratacire si sa treceti amandoi peste (el recunoscand dar promitand ca nu se va mai intampla iar dvs promitand ca nu ii veti mai "scoate pe nas" situatia; pana la urma omul mai greseste, important e sa ii para rau si sa invete din greseli, iar celalalt sa ierte), sau sa ajungeti la concluzia ca nu mai sunteti compatibili sau ca nu se mai poate salva relatia si sa renuntati.
Dar cred ca acest pas trebuie facut. Fara aceasta clarificare, riscati sa continuati o relatie fragila care intr-o zi sa se prabuseasca.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
flori (acum 13 ani)

incredibil dar traiesc acceasi poveste ,numai ca eu nu o cunosc pe cealalta,simt ca mi fuge pamantul de sub picioare nu stiu ce sa mai fac,sotul meu imi spune ca este un starin lanaga mine ,ca nu si gaseste linistea cu mn ca ma iubeste dar nu stie ce va fi ,avem exact aceeasi prob cu o casa luata impreuna ,eu sunt in incapacitatea de a plati pt ca am ramas fara job....nu pot sa cred ca mai exista asa probleme si in alte cupuri.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alexamami (acum 13 ani)

din pacate exista si-mi pare rau ca trebuie sa suferim atat..inteleg perfect ce e in sufletul tau. eu am trecut peste perioada de plans, m-am mobilizat singura in sfarsit, dar sunt foarte rece si distanta fata de sotul meu pentru ca asa simt, nu pentru ca vreau sa ma razbun pe el..am fost la mai multe interviuri in ultima saptamana si sper din tot sufletul sa ma angajez si sa ma concentrez asupra mea, sa ma rasfat singura si sa-mi traiesc viata frumos, nu in suferinta. Cu timpul, voi vedea daca voi trece peste asta si daca a meritat sa-l iert. Daca nu, sper sa fiu destul de puternica sa renuntam. Si daca va fi asa, inseamna ca merit ceva mai bun. Asa incearca sa gandesti: ca esti sanatoasa si ca meriti sa traiesti frumos. Am ajuns la concluzia, ca doar gandind pozitiv atragi lucruri bune in viata ta. Plansul de mila si plansul in sine atrage si mai multa suferinta si mai multe minciuni si prefacatorii.
Sunt alaturi de tine si-ti tin pumnii sa gasesti forta sa te mobilizezi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de alexamami
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de alexamami
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
m.c (acum 12 ani)

ma inselat de3ori cu cineva de varsta foparte frageda,adica la jumatatea lui,c-am 36ani avnd el,iar ea18,mereu ma mintea ca a fost doar o greseala,acum cand a facutao a4oara nu am mai avut putere sa ii mai cer explicatii,am ramas muta si am luat decizia de a ma indeparta,nu ii mai raspund la telefon,nu mai intru pe meseenger asa ca incet incet ma indepartez ptk am realizat ca iertarea este calea spre esec, mai ales in cazu meu de atatea ori,mi-a spus ca nu o iubeste ci doar ca are o slabiciune pt ea,dar mai grav e ca l-am pus sa aleaga,si ce credeti??a psus ca va incerca cu ea....am ramas fara cuvinte,dar deja a trecut ceva timp si vreau sa va spun ca mi-am mai revenit numai simt durerea aia mare si senzatia ca sa sfarsit totul si ca numai am nici un sens,indiferent ce va fi si ce ve-ti intampina,nu vamai lasati umilite sau umiliti ptk daca asa e firea unora poti sa ierti de100 de ori si tot acolo veti ajunge,mai bn suferi1data si bine decat la nesfarsit...va pup si multa putere de a merge mai departe va doresc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pititioc (acum 10 ani)

Si eu am trecut prin asa cva de acum 4 ani si nu pot trece peste...la anceput parca ai parea rau dar de trei ani ma anvinovateste pemine de ce a facut el! Ce pot sa fac ami vine sa annebunesc ...acum sunt si ansarcinata am un baietel...anca nenescut... Tot t cauta sa plece de acsa cu dif motive...cu treaba ...ca pt. Bani! De mai multe ori am vrut sa plec sal las ...dar nu asi vrea asta....mie greu fara el! Dar al si urasc! De ceva t 6 luni am gasit un nr de tel si nu stiam al cui e dar azi lam antrebat ....a zis ca nu stie. Am sunat de pe tel lui ...cu el langa mine si a zis ca a vb prietenul lui ...ca nu o cunoaste ...nu stiu ce sa cred! si e a unei verisoare de al unui prieten deal lui...pe care eu nul vreau aproape de el! Ami vine sa sparg sal bat sau sa mi pun capat zilelor! Nu stiu ce sa cred! Mie f greu! Mai ales ca am si un bebe...el mia promis atunci ca nu o va mai face...dar eu nu mai am ancredere an el! El an aceea perioada acum 6 luni a fost singur an tara pt 10 zile! Eu am ramas an strainatate singura..cand sa antors era schimbat! Din cauza ca ne certasem la tel din cauza ca el antro seara la 12-1 noaptea nu era acasa! Ci an oras cu prietenii...mam simtit jignita...mai ales ca nu mia zis ca iese...stiind ca nu am ancredere an el! Si ma deranja acest lucru! Eu azi am plans si el se comporta ca si cum nu sa antamplat nik! Ami vine sa plec.. Sunt an luna a 8 ...mie sa nu sufar mai mult dupa ce nasc... Ce sa fac? Ce ar fi bine sa fac? El spune ca ma iubeste dar eu nu simt! Suntem de 8 ani casatoriti!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
chis (acum 10 ani)

si io vreau sa uit fosta iubita cum asa putea

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.