Clickmed
programare rapida la medic

Ce sa fac?

Afectiuni oculare
Intrebare postata de crrrinnn cu 13 ani in urma

Exista vreo sansa sa se mai repare ceva in cazul in care am fost dignosticat cu :ambliopie forte,hipermetropie mare(dioptriile sunt +8,respectiv +12),nistagmus congenital orizontal? unul din medicii care m-au consultat mi-a spus sa am mare grija caci sunt pe cale sa dezvolt un glaucom.sunt foarte speriat.am 22 de ani si de la varsta de 4 ani am fost diagnosticat cu aceste boli.desi port ochelari permanent,durerile de cap sunt extrem de violente si nu pot sa le calmez decat prin somn.mi s-a spus ca nu exista nici un remediu in afara de a pueta ochelarii.cu corectie capacitatea mea vizuala este de 30%.CE SA FAC?mi-e greu sa cred ca toata viata am sa sufar in acest fel fara sa am sansa de a-mi imbunatati starea de sanatate a ochilor.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce sa fac?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Iuli (acum 13 ani)

Problemele oftalmologice de care suferiti nu au inca o rezolvare. Vedeti doar 30% pentru ca aveti ambliopie. Ambliopia o aveti din cauza faptului ca parintii nu v-au dus la oftalmolog atunci cand erati mic si nu ati purtat ochelari inca de atunci. Daca ati fi purtat, ati fi vazut mai bine. Din pacate, dupa varsta de 6 ani nu se mai poate face nimic. Nistagmusul nu are din pacate rezolvare niciunde in lume.
Verificati durerile de cap, cel mai probabil NU au legatura cu problemele dvs oftalmologice decat daca aveti cumva tensiune oculara mare, caz in care intr-adevar ati putea dezvolta glaucom, insa acesta se trateaza! COnsultati deci un oftalmolog BUN si un neurolog.
Sanatate multa va doresc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
crrrinnn (acum 13 ani)

Am specificat ca am fost diagnosticat cu aceste boli inca de la varsta de 4 ani si de atunci port ochelari.Mai devreme nici un medic nu a indrumat-o pe mama sa mearga cu mine la oftalmolog si nici atunci nimeni nu ar fi indrumat-o daca ea nu ar fi observat in timp unele deficiente.In acea vreme metodele de depistare la copii nu erau atat de diversificate ca acum.La 4 ani primul medic oftalmolog a vrut sa ne trimita acasa pe motiv ca nu stiam care este stanga si care este dreapta ca sa spun cum sunt orientate acele "E"-uri de pe panou si,deci,"nu colaboram". Parintii nu au nici o vina.Iar de purtat ochelarii i-am purtat permanent. Oricum,multumesc pentru raspuns.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de crrrinnn
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de crrrinnn
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Imi cer scuze, nu am vazut partea cu 4 ani. Atunci spuneti-mi daca ati facut exercitii ortoptice, daca ati purtat ocluzor si daca ati mers in fiecare an la control la oftalmolog, de cand aveati 4 ani incoace. Altfel nu se explica ambliopia. Restul raspunsului este valabil insa.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
crrrinnn (acum 13 ani)

nu ne-a hemat nici un medic si nici nu ne-a recomandat vreun exercitiu.ce stiu insa,este ca la varsta de 2luni si jumatate am facut convulsii pe fond hipocalcemic care s-au repetat timp de o luna.in provincie am fost diagnosticat gresit:meningita,insa nu am avut asa ceva dupa cum s-a vazut la institutul"mama si copilul" din Bucuresti.cred ca nenorocirea ochilor mei de atunci mi se trage.nu am puetat decat ochelari,niciodata altceva.am mers in fiecare an la oftalmolog.de altfel de atunci sunt in evidenta asociatiei de nevazatori filiala ialomita.cred ca acele convulsii au lasat aceste sechele care imi afecteaza vederea.putea fi mult mai rau dupa cum mi s-a spus de catre unii medici.dar nu am afectiuni asociate.de la primul consult am avut acele dioptrii mari(+9 la ambii ochi).si as mai vrea sa stiu de ce daca boala de care sufar este ireversibila,nu sunt incadrat la gradul I si toata viata mea am fost incadrat numai la gradul II?de unde aflu si eu conditiile de incadrare (corecte)la gradul I?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de crrrinnn
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de crrrinnn
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.