Clickmed
programare rapida la medic

Boala sau nu ?

Diverse
Intrebare postata de mayb_e cu 13 ani in urma

De cativa ani ..nu prea imi cresc unghiile ,dar chiar nu pot sa-mi dau seama de ce ..din lipsa vitaminelor .mineralelor nu poate fi.(pentru ca de exemplu parul imi creste frumos) .care ar fi putea fi alte cauze?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Boala sau nu ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

google (acum 13 ani)

* Factorii ce influenteaza cresterea unghilor: Influenta de hranire: cresterea este incetinita la oamenii care duc lipsa de vitamine si aminoacizi. Unghiile, asemeni parului, au nevoie de un flux constant de aprovizionare cu aminoacizi, pentru o dezvoltare sanatoasa. Vitaminele A si D sunt si ele necesare (ele faciliteaza prelucrarea calciului prin celulele radacinii). Insa si lipsa vitaminelor din grupa B duce la lezari. Fierul este esential in constructia formei: lipsa de fier poate duce la deformari ale unghiei.
* Influente mecanice: micro-leziunile afecteaza cresterea unghiei.
* Influente neurologice: functionarea anormala a hipofizei provoaca deformari ale unghiei.
* Influente hormonala: Tiroida si hormonii glandei suprarenale au si ele efecte.
* Influenta varstei: cresterea si aspectul unghiei difera de la varsta la varsta. La copiii mici unghia este foarte moale si fina, ea creste foarte incet cu 1 milimetru pe luna. La varsta de aproximativ 4 ani rata cresterii unghiei ajunge la 2-3 milimetri pe luna ac***a o consistenta neteda si transparenta. Dupa varsta de 40 de ani incetineste ritmul de crestere; la varstnici ajunge sa fie de 1 milimetru pe luna. Iar la oamenii foarte batrani, unghia incepe sa aibe o culoare galbuie sau gri, isi pierde transparenta si devine casanta.

Unghii sanatoase

* Unghiile sanatoase si alimentatia: Un proverb vechi spune "Esti ceea ce mananci" si intr-adevar unghiile pot fi o reflexie a alimentatiei. Lipsurile in alimentatie pot avea un efect negativ asupra aspectului si rezistentei unghiilor. Vitaminele, calciul si sarurile minerale sunt foarte importante pentru unghii sanatoase si puternice. Mancarea vegetariana poate sa faca unghiile sa fie casante deoarece lipsesc grasimile animale. De asemeni si curele radicale de slabit afecteaza sanatatea unghiilor. Substantele benefice de baza pentru sanatatea unghiilor dumneavoastra se afla in sarurile minerale regasite in natura.
* Fier: impotriva anemiei. joaca un rol important in alimentarea cu oxigen a tesutului. Fierul se regaseste in spanac, caise, fructe uscate, galbenus de ou si melasa
* Siliciu: se regaseste in diferite legume.
* Magneziu: se regaseste in fructe, legume si vin
* Minerale: Calciu - este esential pentru fixarea unghiilor. Se regaseste in lapte si in produse lactate cum sunt iaurtul, cascavalul, untul, dar si in peste si fructele de mare
* Iod: favorizeaza cresterea unghiilor. Se regaseste in peste, sp***aci, midii, spanac si nasturel.
* Sulf: este esential pentru formarea unghiei si impiedica aparitia infectiilor. Se regaseste in varza, ceapa si dovlecei.
Vitaminele A,B,C,D si E sunt cele mai importante pentru sanatatea unghiilor.
* Vitamine:
Vitamina A: fortifica unghiile si favorizeaza cresterea. Se regaseste in unt, caise, legume verzi, morcovi, rosii, cirese si uleiuri de peste.
Vitamina B: Joaca un rol pozitiv impotriva bolilor de piele
Vitamina B2: sustine echilibrul celulelor nervoase
Vitamina B6: este esentiala pentru distribuirea grasimilor. Se regaseste in galbenus de ou, varza, drojdia de bere
Vtamina B12: actioneaza impotriva anemiei.
Vitamina C: intareste sistemul imunitar, impotriva infectiilor, sustine dezvoltarea oaselor, dintilor si tesutului si regleaza vasele sangvine. Se regaseste in fructe proaspete, citrice si ardei verde.
Vitamina D: face posibila fixarea calciului in organisim cu ajutorul razelor solare. Se regaseste in lapte si lactate, uleiul de masline, galbenus de ou, dar si in peste si fructe de mare
Vitamina E: actioneaza in principiu sub forma unui antioxidant printre tesuturi. Se regaseste in cereale si toate tipurile de ulei.
CARE SUNT CAUZELE RESPONSABILE PENTRU PROBLEMELE UNGHIILOR?
* Sunt diferite motive ce cauzeaza probleme ale unghiilor. Aceste motive pot fi de natura interna sau externa. Cauzele interne sunt factori care privesc pe medic si nu pot fi rezolvate cosmetic. In schimb, pentru problemele provocate de factori externi, exista produse care le pot rezolva cu succes.
CAUZE INTERNE.
* In principiu, acestea sunt toate dereglarile si fenomenele de disfunctie care afecteaza fluxul sangvin catre patul unghiei si impiedica hranirea si dezvoltarea acesteia. Multe disfunctii actioneaza impotriva cresterii unghiei: tulburarea ganglionilor, alergiile, insuficienta fluxului de calciu si a diferitilor aminoacizi, anemia etc. Alte probleme ale unghiilor pot fi cauzate de aparitia unei ciuperci sau a unei infectii. Pentru indepartarea acestor cauze, apelati la un medic de specialitate. Abia apoi apelati la tratamente cosmetice.
CAUZE EXTERNE
*
Urmatoarele cauze pot da unghiei sanatoase un aspect maladiv si deteriorat:
folosirea detergentilor lovirea de suprafete dure aplicarea directa a ojei colorate pe unghii fara folosirea prealabila a unui produs de protectie (baza) frigul sau caldura rosul unghiilor aplicarea unghiilor artificiale schimbarea anotimpurilor scurtarea necorespunzatoare a unghiilor. In toate aceste cazuri va ajuta produsele specifice la obtinerea unor unghii sanatoase, lungi si frumoase.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
google (acum 13 ani)

Daca esti o persoana care gesticuleaza atunci cand vorbeste, mainile si unghiile vor juca un rol important in imaginea ta. Ce-i de facut daca vrei ca unghiile tale sa arate cat mai bine si sa nu te mai simti prost atunci cand se rup.

Ratele de crestere a unghiilor variaza. In medie, acestea cresc aproximativ un centimetru si jumatate intr-un an, potrivit Learning Info.

Cresterea unghiilor variaza si in functie de starea nutritionala a persoanei. Daca esti dreptaci, unghiile de la mana dreapta vor creste mai repede si invers. De asemenea, unghiile de la degetele mai lungi vor creste mai repede.

Varsta si perioada anului au un rol important in cresterea ungiilor. Unghiile cresc mai repede vara si la persoanele sub 30 de ani.

Dieta este foarte importanta. Dietele extreme, in special cele scazute in proteine pot incetini cresterea unghiilor. Ai grija sa ai o dieta echilibrata pentru a oferi vitaminele si mineralele necesare cresterii unghiilor. Daca este cazul, ia un supliment alimentar.

Starea generala de sanatate conteaza la fel de mult. Exista foarte multe boli ce pot incetini cresterea unghiilor sau sa le faca mai fragile. Printre aceste boli se numara cele renale, cele tiroidiene si cancerul. Daca crezi ca unghiile tale nu cresc cum ar trebui, mergi la doctor.

De asemenea, pentru o crestere mai rapida a unghiilor trebuie sa iti folosesti mainile cat mai mult. Circulatia sangelui din maini are un rol important in cresterea ungiilor. Cantatul la pian... mai mult

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Nu inteleg, in alt post scriai ca iti cade parul, aici ca ai parul frumos. Pai ori e asa ori e invers. Daca e si par si unghii, ai lipsa de vitamina A. Daca nu, poate ti se pare.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
saloa (acum 9 ani)

cum osa imi creasca ungile ca tot se ru ms pentru raspuns

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.