Clickmed
programare rapida la medic

Frica de scoala

Cresterea si dezvoltarea copiilor
Intrebare postata de AlexandraB cu 13 ani in urma

Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati.
Fratelui meu, in varsta de 13 ani, ii este frica sa mai mearga la scoala. Cativa colegi sunt violenti cu el si nu il lasa niciodata in pace. Acum cateva zile unul dintre colegi, impreuna cu altii mai mari au vrut sa il duca in baie cu forta. Mentionez ca pe fratele meu, la nastere, asistenta l-a lovit cu capul de o masa, iar timp de cateva secunde creierul nu s-a oxigenat.Doctorii au spus ca este posilbil sa aibe o intarziere de 2-3 ani dar se va recupera in timp. Asta poate fi una din cauzele de ce nu s-a adaptat el prea bine la scoala, insa invata destul de bin, iar afara cu ceilalti copii se poarta normal. Mama si cu mine nu stim ce sa mai facem pentru ca lui sa nu ii mai fie frica sa mearga la scoala si sa nu mai planga inainte de a pleca. Va rog din suflet ajutati-ma cu un sfat.
Va multumesc !

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Frica de scoala"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

Omnia (acum 13 ani)

Buna Alexandra,

Cea mai buna masura este, in primul rand, sa discutati cu invatatoarea/invatatorul.
In timpul orelor de scoala, fratiorul tau devine responsabilitatea invatatoarei, care trebuie sa se asigure de siguranta copiilor pe care ii are in grija.
Daca invatoarea nu ia nici o masura, contactati conducerea scolii pentru a lua legatura cu parintii acelor copii. acest comportament este inacceptabil indiferent care este dezvoltarea psihica sau fizica a fratiorului tau; nu trebuie sa permiteti aceste nedreptati!
Ganditi-va ca psihicul lui este foarte afectat de aceste evenimente, de aceea, trebuiesc luate masuri in cel mai scurt timp. Copilul este la o varsta in care i se formeaza caracterul si nu trebuie obisnuit cu astfel de situatii in care este umilit de altii.
Cei de la scoala sunt responsabili de copiii pe care ii au zilnic in grija si trebuie sa se asigure de desfasurarea normala a programului.

Numai bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Carpe Diem (acum 13 ani)

Sunt total de acord cu Omnia, insa din pacate in scolile romanesti cadrele didactice nu prea mai au voie sa faca nimic nici macar atunci cand sunt jignite sau abuzate de copii, iar discutiile cu parintii copiilor "problema" nu prea dau roade. Exista pe fiecare palier al unei scoli, zilnic, un cadru didactic care este de servici, si urmareste activitatile copiilor pe hol in pauze, in timpul orelor de curs raspunzator este cadrul didactic care preda la clasa. Dar va dati seama ca la toaleta, de ex, nu prea au cum sa-i urmareasca pe copii, pt ca se pot aduce acuzatii de genul : li s-a incalcat intimitatea copiilor sau altele mai grave, si de asemenea va dati seama cati copii sunt intr-o scoala, care trebuiesc supravegheati.. Si cum in scolile din Romania, elevul are intotdeauna dreptate, iar cadrul didactic este vinovat, nu prea vad o alta abordare in afara discutiilor interminabile. Nu vreau sa generalizez si sa transform cadrul didactic intr-o victima, sunt si cazuri in care chiar e vinovat, dar mai rar. Incercati sa discutati cu invatatoarea/ dirigintele copilului , dar si cu conducerea unitatii scolare, ar fi indicat sa cereti dvs o intalnire cu parintii copiilor "problema" la scoala de fata cu conducerea instituiei, sa nu aveti surpriza " unei razbunari" din partea copiilor problema, in cazul in care discutati doar cu dirigintele, pot apare si astfel de complicatii. Nu doresc sa va speriu, dar complicatii pot apare si la iesirea de la cursuri cand copiii nu mai sunt supravegheati de cadrele didactice. Ar trebui cel putin o perioada de timp dupa ce ati discutat cu parintii acelor copii, sa-l insotiti la scoala si acasa de la scoala.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Vorbiti cu dirigintele, cu parintii unui alt elev de care sunteti apropiata, eventual cu directorul, si daca situatia o impune, schimbati scoala.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Nicolae Nedea MPsih. Nicolae Nedea este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Buna ziua,
problema semnalata este un pic mai complexa.
1.Fratele tau trebuie sa fie in clasa 6 a sau 7 a, la aceasta varsta copii au sentimente puternice si le manifesta deschis, trebuie vazut ce este intre ei. Confruntarile sunt frecvente si le rezolva de obicei singuri.
2.Spui pe de o parte ca invata bine dar totusi are o problema de adaptare numai in scoala.Este interesant de vazut de ce apare numai acolo.
3.Parintii in situatii de acest gen apeleaza la consilierul scolii. Dealtfel daca prezinta o problema de adaptare aceasta e de preferat sa se rezolve, elevul sa gaseasca strategii noi de a face fata. Daca parintiilor si tie ti se propune sa participati la consiliere pentru al ajuta va recomand sa o faceti.
Mult succes!

Cabinet psihoterapie Nicolae Nedea-Bucuresti
-Raspund la intrebari pe: www.psihologpsihoterapeut.ro  
-Articolele mele: http://spiritcenter.ro/author/psih-nedea-nicolae/
0743541374 / 0720319838
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Nicolae Nedea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Nicolae Nedea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Cresterea si dezvoltarea copiilor.

Inscrie-te aici!
mihailescu roxana (acum 12 ani)

Buna ziua!. As dori sa va cer ajutorul in privinta fiului meu. Este in clasa V-a, locuieste doar cu mine, tatal a plecat, si avem probleme in ceea ce priveste concentrarea la teme, rezultate slabe la scoala, are cateva "ticuri" (miscari controlate dar repetitive) care il fac sa fie privit de colegi ca fiind "ciudat", sa nu fie acceptat in colectivitate, sa fie lovit sau ocolit. Nu reuseste sa-si gasesca un prieten in clasa, nu este acceptat de colegi, nu are incredere in el. As vrea sa stiu daca este o problema care se poate rezolva, pentru ca, recunosc, mi-am pierdut rabdarea si cateodata cred ca nu mai scot om din el. Tatal lui considera ca este neandemanatic si lenes, fara vointa. Vrea si ii place sa citeasca, stie o multime de lucruri pe care le gaseste in enciclopedii, este atras si pune o multime de intrebari la care eu nu pot sa-i raspund decat cautand pe internet, despre planete, roboti, presedinti, ce tari au deschidere la mare, etc. Tocmai de aceea nu vreau sa renunt, doar ca pentru scoala lucreaza temele cu "sila", fara dorinta, abia se taraste cand intra pe poarta scolii. Am vorbit cu D-na diriginta si l-a pus in prima banca, eu il supraveghez la teme, dar la testari nu se concentreaza, nu-si termina lucrarea, greseste. Nu am reusit sa-l motivez, am incercat sa-l si pesepsesc, nu are voie la calculator, nu are voie la televizor, i-au ramas doar enciclopediile pe care le rasfoieste cu placere as putea sa spun. Stiu ca gresesc pentru ca nu am reusit sa-i fac un program astfel incat sa aiba timp si pentru altceva, dar nu mai terminam temele, sa citim pentru scoala si tot asa o tinem de seara pana dimineata. Anul acesta nu l-am dus la nici un sport, pana anul trecut a facut baschet, dar nu mai are timp. Fiind singura, nu gasesc timp sa ies cu el plimbare, si mai ales nu vizitam pe nimeni si nimeni nu ne viziteaza. Nu mai stiu ce sa fac, el nu a fost bolnav, nu a fost internat niciodata in spital, a facut doar cateva viroze pana la aceasta varsta, singurul diagnostic fiind laringita. Stiu ca ii lipseste tatal, care este plecat din tara, il vede foarte rar, stiu ca ii lipseste un prieten, ca sufera si nu stiu cum sa il ajut. Ajutati-ma va rog sa nu-l pierd!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
iuliana13178548 (acum 12 ani)

buna ziua. fetita mea are 10 ani, este in clasa a IV/a si invata foarte bine. De cele mai multe ori cand are lucrari, noaptea se trezeste din somn tremurand. Ii este frica sa nu ia o nota mica. Vreau sa mentionez ca nu am certat/o niciodata cand a luat vreun B, desi asta s/a intamplat de vreo 2 ori in cei patru ani de scoala. Am incercat sa vorbesc cu ea si sa/i explic ca nu notele conteaza si ca noi stim ca este un copil bun, insa degeaba. In urma cu cateva zile i/am facut si un examen RMN la care a iesit o mega cisterna magna. Poate fi aceasta cauza reactiilor ei?Z Va multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de iuliana13178548
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de iuliana13178548
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.