Clickmed
programare rapida la medic

Ana raspuns medic

Diabetul zaharat Insulinom
Intrebare postata de simonach cu 13 ani in urma

Am o fetita in varsta de 11 ani si 4 luni care a fost diagnosticata cu diabet tip I in urma cu 2 ani si 4 luni si tot de atunci a facut cate 4 doze de insulina pe zi, 3 de insulina rapida (Apidra) si una de insulina lenta (Lantus). Incepand de la 1 octombrie acest an, valorile glicemiei au inceput sa scada atat de mult incat de pe 2 octombrie copilul nu a mai facut deloc insulina rapida, iar doza de insulina lena a scazut de la 17 unitati la 6! Dar si asa valorile glicemiei sunt foarte scazute (de exemplu dimineata cand se scoala are intre 50 si 60). Doctorii au spus ca este perioada de remisie si de pe data de 1 noiembrie ni s-a spus sa nu-si mai faca insulina deloc. Problema este ca tot pe data de 1 noiembrie i s-au facut analize (care au fost repetate dupa doua zile) si valoarea hemoglobina glicozilate este de 12,9. Acum face din nou insulina si dupa o monitorizare de 72 de ore am aflat ca valorile glicemiei variaza foarte mult (intre 40 si 400), dar nu se gaseste nici o explicatie. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ana"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Dr. Enculescu Dan-Anton MDr. Enculescu Dan-Anton este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

e foarte des intalnit faptul ca un pacient cu tipul 2 sa aiba inainte de masa o glicemie de 100 si la 2 ore dupa o masa bogata in glucide sa aiba o glicemie de 300.
De ce nu s-ar intampla acelas lucru si in cazul fetei dumneavoastra care are tipul 1?
este importanta atat monitorizarea glicemiei inainte de masa dar si la doua ore dupa masa .iar cum fata are doar 11 ani toata responsabilitatea pentru monitorizarea glicemiilor intra in sarcina dumneavoastra.Asa ca nu va mirati ca fata dumneavoastra are dibetul foarte dezechilibrat si risca sa-si piarda vederea in 10 ani de diabet ci mai bine luati initiativa de a testa zilnic de 6 ori glicemia fetei dumneavoastra si aveti grija cum tine regimul.daca aveati grija nu va mai mirati cum de are HbA1c=12,9

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Enculescu Dan-Anton
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Enculescu Dan-Anton
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Diabetul zaharat.

Inscrie-te aici!
simonach (acum 13 ani)

Va multumesc pentru raspuns. Tin sa subliniez ca acest copil isi ia glicemia inainte de masa si la 2 ore dupa fiecare masa. De altfel daca nu ar fi fost urmarita cum trebuie probabil ca nu s-ar fi ajuns in urma cu 2 saptamani la suspiciunea de insulinom si, probabil, doctorii nu ar fi tinut ca saptamana trecuta sa fie monitorizata timp de 72 de ore.... In orice caz, inca o data, va mulumesc penru raspuns, chiar daca tonul dumneavoasra nu cred ca ese cel mai porivi pentru un medic.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de simonach
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de simonach
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dr. Enculescu Dan-Anton MDr. Enculescu Dan-Anton este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

imi cer scuze pt tonul meu.
Am dat vina pe dumneavoastra in nestiinta de cauza acum t rebuie sa incep sa dau vina pe medicul dumneavoastra diabetolog daca a ridicat suspiciunea de insulinom la o fata cu glicemii in medie de 300mg/dl.Asta inseamna dimineata 60 mg/dl cum ati mentionat si dupa masa =300*2-60=600-60=540mg/dl la 1 ora dupa masa.
Nu cred ca i-a fost luata glicemia la 1-2 ore dupa masa si sa nu se vada ca depaseste cu mult valoarea optima de 160 mg/dl.Incep sa cred ca medicul este de vina in toata povestea asta cel mai mult pentru ca nu sunt decat 3 persoane implicate(medicul,fata dv si dv)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Enculescu Dan-Anton
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Enculescu Dan-Anton
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bianca (acum 13 ani)

buna ziua!! am diabet de 2 ani si fac insulina de 3 ori pe si .....pe timpul zilei controlez foarte bine glicemia dar seara am o problema inainte sa adorm o am 95 -120 si cand ma trezesc este 300..!!! ma puteti ajuta cu un raspuns va rog frumos.....??

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.