Clickmed
programare rapida la medic

Ce sa fac? raspuns medic

Afectiuni coloana vertebrala
Intrebare postata de andalucat cu 13 ani in urma

Sunt medic stomatolg si lucrez de 7ani .am hernie de disc diagnosticata de vreo5 ani,cu 4 episoade acute de lombosciatica,cu dureri groaznice si blocaj total.ultima criza acum 3luni a fost cea mai puternica am stat 3 saptamani la pat si am mers la fizioterapie.am luat multe calmante,puternice de la ketonal ,midocalm pana la arcoxia,tratul si inca ceva acum nu-mi amintesc defel ca au fost destule.recunosc cu suparare pe mine ca nu fac sport,sunt putin supraponderala si lenesa dar nu am timp pt mine pt ca am o fetita de 3 ani si tot timpul meu liber de cand plec din cabinet este al ei.un pic mi-e mai usor acum ca merge la gradi.am fost la neurochirurg care zice operatie,fizioterapeutul zice sedine de-ale lor de care am facut in decurs de 5 ani de multe ori.ajuta pe moment apoi e la fel am fost la felix la bai,fiind din timisoara am mai fost la strandul cu apa termala sanmihai dar rar.sun constienta ca tb sa fac mai multe pt mine si scuza cu nu am timp e aiurea pt ca nu prea ma crede nimeni dar chiar nu am.cand nu sunt la lucru sunt cu fata sau fac mancare,spal,curat etc .nu am ajutor decat sotul care lucreaza si el.dilema mea este daca sa ma operez sau nu.voi putea lucra la fel de mult?lucrez cam 7-8ore pe zi,mai mult pa scaun dar si in picioare.seara sunt terminata.ma taie si ma doare spatele ca nu mai iau nici un medicament ca degeaba.eu nu mai stiu cum e senzatia sa nu te doara spatele.as face iar niste sedinte de fizioterapie dar nu pot intrerupe lucrul ca am multi pacienti si pe criza asta nu vreau sa-i pierd.ce sa fac?sa ma operez?va multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce sa fac?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (15)

danyelin (acum 13 ani)

Buna.A-ti facut un RMN si a-ti fost diagnosticata cu hernie de disc sau o simpla radiografie?Este foarte important sa aveti diagnosticul corect,pentru ca stiti ca in functie de asta consta tratamentul.Normal,in prima faza s-ar trata simtomatologia,prin sedinte de fizioterapie,asociata cu masajul terapeutic(nu cel de relaxare).Medicatia ajuta,dar temporar.Antiimflamatoarele pe care le-ati luat sunt puternice si s-ar lua impreuna cu un pansament gastric de genul omeran sau omez.Sedintele de terapie ar trebui repetate de doua ori pe an.In a doua faza,s-ar trata cauza,cu ajutorul kinetoterapiei.In cel mai rau caz s-ar ajunge la o interventie chirurgicala.Nu cred ca v-ar fi indicate baile calde,poate va veti trezi cu crize mai mari,asta din cauza nervului sciatic.V-as sugera sa va faceti timp si pentru d-voastra.Problemele de coloana nu se ignora,pot fi foarte periculoase.toate bune!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de danyelin
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de danyelin
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
valicohai (acum 13 ani)

Doamna Anda contactati-ma pe e-mail si putem vorbi mai multe.Eu am reusit sa ''scap'' de o dubla hernie de disc care m-a chinuit ani de zile, evitant sub orice forma interventia chirurgicala si recurgand la metodele clasice de calmare a durerilor,
(antiinflamatorii, fizio, masaje, creme), care in final nu mai aveau efect, pana cand, am inceput sa folosesc lenjerii din lana medicinala cu benzi magnetice si am aproape doi ani de zile de cand nu mai am nicio problema, desi eram destul de grav.
Nu sunt medic, dar niciun medic nu cred ca va va recomanda interventia chirurgicala, stiut fiind ca se recidiveaza frecvent, sansele de reusita ale operatiei nu sunt de 100%, iar viata in urma operatiei se schimba radical.
Retineti faptul ca s-a operat stimatul nostru presedinte si se invart si la ora actuala in jurul lui tot felul de acupuncturisti si alte genuri de specialisti de toate felurile si tot nu este bine.O sa-i recomand si lui lenjeriile din lana medicinala cu magnet poate il vor ajuta si la cap putin.
Va rog sa ma contactati cu toata increderea, iar ce va voi explica veti intelege foaarte repede dat fiind ca sunteti medic si cunoasteti cum functioneaza corpul uman.Adaugati yahoo la nume si discutam daca doriti.
Multa sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de valicohai
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de valicohai
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ciobanu Ion (acum 2 luni)

Ciobanu Ion

Doresc sa discutam pe aceasta temă și de unde achiziționez lenjeria din lână medicinală cu magneți.
Gândesc ca are proceduri de aplicare și efecte, recomandări etc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Ciobanu Ion
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Ciobanu Ion
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ionescu (acum 13 ani)

Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Alina Iatan, recuperare medicala MAlina Iatan, recuperare medicala este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

mda, ma minunez de raspunsurile date mai sus, dar ma rog, e frumos ca fiecare incearca sa va ajute in felul sau! in primul rand operatia intra in discutie in momentul in care va simtiti paralizate membrele inferioare, asa am invatat in facultate caci sunt anumite etape ale durerilor de sapte si anume in functie de cat de mult e tasat nervul avem si tratament. va inteleg programul zilnic si cred ca numai noi femeile gandim asa, adica cum sa le facem pe toate caci de-a lungul carierei mele medicale am vazut ca barbatii se ingrijesc mai mult, se pun pe primul plan, si ar trebui sa invatam putin sa ne iubim mai mult si sa ne organizam timpul mai bine. aveti nevoie de ajutorul sotului pentru a petrece mai mult timp cu copilul , timp in care va alocati o ora dvs. incepeti cu sed de fizioterapie care va vor scoate din criza, apoi continuam tot restul vietii cu gimnastica medicala combinat sau nu cu masaj. programul de kinetoterapie va trebui facut de 2-3 ori pe sapt, ptr inceput mergeti la un cabinet si apoi le continuati si acasa impreuna cu fetita sigur va veti distra impreuna, copiilor le plac programele cu parintii, mai ales gimnastica, va spun din experienta, caci lucrez cu copii si sunt minunati. mai dati o sansa caci recuperarea medicala e sfanta daca e facuta corect, iar rezultatele apar in timp. ideea e sa intarim musculatura paravertebrala pentru a nu permite sa avanseze tasarea pe nerv. Sanatate multa! Alina Iatan.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Alina Iatan, recuperare medicala
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Alina Iatan, recuperare medicala
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Afectiuni coloana vertebrala.

Inscrie-te aici!
valicohai (acum 13 ani)

D-na ALINA Iatan!
Ma deceptionati profund!
Cu riscul de a ma transforma intr-un al doilea ''Ionescu'', vreau sa va spun ca sunteti total pe langa!
Veniti cu o vorbaraie dulce pe-acolo, care sa tina loc de paleativ!
Singurul lucru pe care-l recunoasteti, este acela ca se recomanda interventia , doar in caz extrem, dupa cum ati invatat la scoala, spuneti, cand apare paralizia.
Multumesc mult, sincer! Orice medic sanatos la cap spune asta pacientului sau.
Se vede ca nu aveti nici cea mai vaga idee de ceea ce inseamna o astfel de afectiune in realitate, ci doar teoretic!!
Am scris peste tot pe unde am putut despre rezultatele pe care le-am obtinut folosind aceasta ''metoda'' pe care i-o recomandam si doamnei ANDA si sunt convins ca fiind o persoana care a absolvit o facultate de medicina, stia macar atata lucru cat ii spuneti pe ton mieros, ca si cum nu stiu ce reveletii ati face. Continuati sa sfatuiti cu inconstienta lumea sa mearga sa faca toate tampeniile astea de terapii: fizio, kineto, masaje si toti dracii, lipsite aproape total de eficienta. Mai cautati si pe alte forumuri ca sa aveti confirmarea faptului ca foarte multa lume, este foarte ''multumita'' de-a fi aruncat niste bani pe geam pentru terapiile astea complementare sau a platit scump ca sa se simta mai rau; inclusiv eu. Continuati sa-i nenorociti mai mult decat sunt si recomandati-le tot ''tacamul''!
Problemele mele de coloana au inceput in Italia si am fost tratat si asistat de medici de specialitate de la cea mai renumita clinica in domeniu, cea din Brescia, dar nimeni nu mi-a recomandat asa multe ''metode'' de a-mi nenoroci coloana.
O spun cu toata raspunderea ca stiu mai multe decat dvs in ce priveste argumentul si ca inainte de a face anumite ''consideratiuni'' ar trebui sa va informati temeinic asupra a ceva pe care va grabiti sa contraziceti.
Daca n-ati inteles cum '' functioneaza'' metoda pe care eu am folosit-o si pe care o folosesc deja multi si se simt mai bine, cereti-mi informatii si vi le voi da.
Inainte de asta parcurgeti cateva lectii de fizica de clasa a 8-a si anatomie tot de pe vremea aceea, combinati cunostintele acumulate si n-o sa mai faceti afirmatii de genul :''ma minunez de raspunsurile date mai sus".
Multumesc!
P.S.
Va lansez o provocare:
va prezint rezultatul RMN din mai 2004, diagnosticul( dubla hernie de disc cu fragment osos), starea mea de acum insotita de un alt RMN, relativ recent si faptul ca nu am niciun semn al unei eventuale interventii de oricare ar fi aceasta. Toate acestea alaturi de un cearceaf din lana medicinala cu benzi magnetice, despre care dvs nu stiti nimic.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de valicohai
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de valicohai
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ana (acum 13 ani)

Pana la urma dna Iatan este medic. Dvs ce calitate aveti de va permiteti sa luati astfel in deradere ce a scris doamna? Ce va permite dvs sa generalizati cazul dvs propriu la toti pacientii? Nu inteleg... Si inca ceva, acei magneti v-au lipit oasele la loc?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
valicohai (acum 13 ani)

Fara intentia de a polemiza, am sa te rog sa citesti mai atent postarile ca sa intelegi despre ce este vorba ''''ANA''''.
Citeste de-asemenea despre magnetoterapie, fiindca o sa gasesti material suficient.
Renunta la atitudinea aceasta slugarnica specific balcanica si nu contrazice imediat ceva ce tu nu stii, fiindca daca tu nu stii atunci nu exista.
Tratamentul cu magneti este folosit de mii de ani, iar in zilele noastre, imbraca forme moderne, dar nu este o noutate.
Cauta sa-telegi cum actioneaza la nivel celular ajutand organismul in vindecarea mai multor afectiuni.
Ajuta chiar si la ''''lipirea'''' oaselor cum spui tu si acest lucru este benefic in cazul fracturilor, a caror vindecare campul magnetic o grabeste.
In cazul herniei de disc nu ar fi de dorit sa ''''lipeasca '''' oasele, daca stii ce presupune o hernie de disc.
Terapia cu magneti este cvasinecunoscuta in Romania si nu e de mirare ca tu sau alte persoane reactionati astfel.
Iti recomand sa o contactezi pe ''''Criss'''' Cristina, care a cerut disperata ajutor pe forum datorita herniei de disc, fiind un caz particular care nu poate recurge nici la interventia chirurgicala datorita unor probleme de inima, si s-o intrebi cum se simte la doar o saptamana de cand foloseste un brau din lana cu banda magnetica, pe care i l-am trimis eu personal, GRATIS ,deoarece m-a impresionat cazul, suferinta ei si putinele solutii (adica zero!) pe care le avea la indemana.
In rest, sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
4
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
andalucat (acum 13 ani)

Sunt Anda si abia acum am reusit sa deschid calc.Am fost uimita de cate raspunsuri am primit si de discutiile dintre voi referitoare la problema mea care e comuna si altor persoane.am ciupit cate ceva din toate si va pot spune ca am inceput sa merg la bazin si sunt foarte mandra de mine pt asta.Vi face peste ceva timp iar 10 sadinte de fizioterapie si masaj terapeutic.cu kineto e mai greu ca sunt cam lenoasa dar ma voi mobiliza eu cumva.acum am venit de la lucru si sunt terminata de spate dar binenteles ca mai am putina treaba pana la odihna.As dori sa stiu mai multe si despre magneti si va voi contacta,stimate domnaVa multumesc.apropo,la bazin este o dna care s-a operat acum o luna in Ungaria vine zilnic la recuperare prin inot.A recurs la operatie ca i-au amortit picioarele.e multumita de tratamentul de la szeged.Mie comparativ cu ea nu mi-a amortit piciorul decat la ultima criza.Acum e ok.Durerile astea cronice sunt problema mea.De ele as vrea sa scap ca nu mai stiu cum e sa te misti in voie.va doresc la toti multa sanatate.Noapte buna!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de andalucat
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de andalucat
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ilie (acum 9 ani)

ma interesa si pe mine fizioterapie gratuita , cu trimitere de la medic bineinteles, toata lumea a ocolit intrebarea asta care a fost pusa, pentru ca fizioterapia costa destul iar noi suntem doar salariati poate si pensionari si nu bancheri sau medici cu salarii mari si bonusuri.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Adriana (acum 8 ani)

As dori sa stiu de unde se poate cumpara brau din lana cu magneti?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
oprea claudia (acum 7 ani)

Buna seara am probleme cu șalele pe românește se lasa durerea pe coapse am facut radiografie am scolioza intervertebrala am dureri groaznice numai cand merg mi se încordează mușchiul de la sale .ce sa fac sa mi calmez durerile.am luat tot felul de antiimflamatoare

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11561115515 (acum 4 ani)

Un nr de tel,in legatura cu acest articol

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11561115515
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11561115515
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11603202680 (acum 3 ani)

Valicohai as vrea sa vorbesc cu dv , sunt cam in aceeasi situație ca dv , nu am facut rmn inca, ma doare rau piciorul drept , exact pe linia nervului sciatic pana in talpa piciorului , imi este f frica de operatie.Va rog tare mult sa.mi spuneti cum sa vorbesc cu dv .Multumesc .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11603202680
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11603202680
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11620570284 (acum 2 ani)

Și eu vreau sa știu de unde se poate procura brâul de lână cu magnet,multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11620570284
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11620570284
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.