Clickmed
programare rapida la medic

O SUGESTIE MACAR,VA ROG !

Ciclul menstrual
Intrebare postata de Madalina i cu 13 ani in urma

Buna,as avea si eu cateva probleme...
Am 16 ani 8luni si am fost diagnosticata cu ovar polichistic (trebuie sa mentionez ca prima data mi-a venit ciclul la varsta de 15 ani si 8luni,o zi,la fel si mama si bunica mea au avut chisturi)am inceput sa ma ingrijorez asa ca am mers la control,dupa contol timp de 3 luni am tinut tratament cu Diane 35(si mi-a venit si ciclul),dar m-am ingrasat cu mai bine de 10 kg,deoarece ma ingrasam pe zi ce trecea am decis sa renunt la tratamentul cu anticonceptionale si am mers la un alt ginecolog,mi-a fost prescris prima luna tratament cu Clostilbegyt,tratamentul nu a dat roade,asa ca am mers iar la control,apoi mi s-a prescris tratament cu Duphaston,tratamentul a dat roade,mi-a venit ciclul(am renuntat o luna la tratament..si nu am avut ciclu)...deci de fiecare data cand renuntam la tratamente nu-mi venea ciclul..luni merg din nou la control...cred ca va trebui sa incep sa iau din nou medicamente....DIN CE CAUZA NU-MI VINE CICLUL?CE AS PUTEA FACE ?

O alta problema pe care o am este acneea vulgara...o am deja de cativa ani,am incercat cu tot felul de creme,am fost la derma,am primit tratament cu zineryt,insa imi tot apare cosuri,ce e mai urat ca sunt multe care imi apar sub piele(nesuportand sa le vad,le strang,si mi se face rana..sau mi se fac iar ca niste vezicule micute cu apa..) Ce as putea face ?

Va rog sa ma ajutati cu o sugestie macar :( AR TREBUI SA MA INGRIJOREZ PT LIPSA CICLULUI ? (stiu ca nu e prea normal)
Multumesc anticipat !

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "O SUGESTIE MACAR,VA ROG !"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Iuli (acum 13 ani)

Nu iti vine ciclul din cauza sindromului de ovare polichistice (SOPC). Tot ce poti face este sa urmezi sfatul medicului endocrinolog. Daca ai niste kilograme in plus, scapa de ele. Fa miscare, ai grija la alimentatie, scoate tot ce e gras sau ingrasa (mananci doar carne alba adica pui si peste, fara porc, vita etc; elimini total smantana si o inlocuiesti cu iaurt zero sau cat mai slab; branza de vaci si telemea cat mai sp***a, eviti prajelile, uleiul doar de masline si doar in salata, eviti margarina sau untul, painea, limitezi dulciurile, inlocuiesti zaharul cu miere sau cu ceva inlocuitor etc). Incearca deci sa ai un stil de viata sanatos.
La medic fa-ti analizele hormonale daca nu le-ai facut deja si urmeaza-i sfaturile. Acneea tot de acolo e (se va estompa si cu timpul) si daca ai hipertricoza (prea mult par pe corp pt o femeie), tot de acolo e. Trebuie deci sa iti tratezi SOPC-ul, dar sa ajuti tratamentul si prin contributia proprie.
Daca urmezi ce ti-am zis cu mancarea, o sa vezi ca ti se ingrasa mai putin pielea si parul si faci si mai putine cosuri. Sa nu uitam totusi ca esti la pubertate si ca unele persoane sunt predispuse catre acnee la aceasta varsta, deci nu te ingrijora, mai ales ca tu ai o pubertate intarziata daca menarha (primul ciclu) a fost abia la aproape 16 ani, cand media e la 12. Deci nu te ingrijora si urmeaza tratamentele prescrise de medic. La problemele hormonale se fac mai multe incercari cateodata pana la a gasi tratamentul ideal. Eventual poti cere inca o parere, a altui endocrinolog, daca nu esti impacata cu acesta.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
o mama (acum 13 ani)

Acneea pe care o ai este tot din cauza dereglarii hormonale. Si fiica mea a facut tratament cu Zinerit, apoi acesta nu a mai avut efect(dupa 2 ani de folosire) si l-a schimbat cu Brevoxil. Poti folosi in prealabil un sapun dermatologic. Dar, pana nu vei rezolva problema chisturilor, nu vei rezolva nici problema acneei. Intre ele este o legatura.Mergi la dr si fa tratamentul pe care ti-l da. Ar fi mai bine daca tratamentul hormonal ti-ar fi recomandat de un medic endocrinolog, in urma unor analize specifice si particularizat problemei tale. Succes

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Madalina i (acum 13 ani)

Multumesc pt raspuns :*...
Am fost azi la ginecolog la control..si am primit tratament cu Duphaston,2 pastile dimineata,2 seara-timp de 3 zile.Din prima zi de ciclu va trebui sa iau Karissa,1/zi(acestea sunt tot anticonceptionale,si imi e cam frica sa le iau din cauza faptului ca nu vreau sa ma ingras,cum am patit din cauza celorlalte anticonceptionale-Diane35)....Azi voi merge la medicul de familie,sa vad el ce spune,dupa care maine voi merge si la dermatologie...
As mai avea o intrebare.Am tot urmarit discutiile de pe diferite forum-uri...s-ar putea sa nu pot avea copil pe viitor,din cauza ovarului polichistic ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Madalina i
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Madalina i
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

NU LA GINECOLOG!!!!!!!!! MERGI LA ENDOCRINOLOG! NU ai ce cauta la ginecolog cu asa ceva pt ai o dereglare hormonala, nu ai o problema vaginala! OF!
SOPC (Sindromul de ovare polichistice) poate fi asociat cu o fertilitate scazuta dar daca te tratezi (si te tratezi ADECVAT, cu analize hormonale facute in prealabil, pe care sunt sigura ca ginecologul nu ti le-a facut si de aceea iti spunem sa mergi la endocrinolog!) vei putea avea copii fara probleme.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.