Clickmed
programare rapida la medic

Probleme cu parintii la maturitate raspuns medic

Arta de a fi parinte
Intrebare postata de mariacontescu cu 13 ani in urma

Nu mai am 16 ani, dar continui sa am probleme cu parintii mei, alaturi de care locuiesc si impreuna cu care muncesc, in acelasi domeniu. Am cautat sa plec din oras, pentru a-mi gasi un alt loc de munca, dar obligatiile date de cei doi copii (la cresterea carora m-a ajutat mama mea) m-au impiedicat sa o fac. Asa ca am ramas prizoniera aceluiasi tipar de viata, de care am cautat fara succes sa scap din adolescenta. Sotul meu este (prea) maleabil si lipsit de dorinta de a-si asuma o viata independenta (cum spuneam, lucram impreuna, in acelasi cuib de viespi). Sunt la capatul puterilor mele psihice, suportand umilintele tatalui meu, un om cu un temperament coleric (violent in copilaria mea). Recent, m-am speriat ingrozitor, fiindca scoasa din minti in timpul unui conflict mi-am lovit grav mama. Am ajuns sa depasesc praguri de violenta care ma fac sa ma gandesc la ceea ce este mai rau. Sint decisa sa parasesc acest mediu toxic, familial si profesional, dar ma ingrozesc vorbele pe care ei mi le tot repeta : ca as fi nebuna, ca as fi lipsita de sansa de a ma realiza pe cont propriu, ca as fi o mama nedemna. Mai nou, sufar si de groaza de a fi o criminala. Sint, recunosc, si eu, la fel de colerica si de violenta ca si tatal meu. Pe scurt : imi urasc viata, imi urasc parintii - si o fac mult mai profund si mai temeinic decat in adolescenta- imi este frica de mine insami, imi este frica de viitorul familiei mele, al copiilor mei, unoeir indreptatiti sa ma deteste (tind sa repet, in mod fatal, modelul comportamental al tatalui meu). Imi este frica de viitoarele mele reactii viitoare. Ma gandesc ca odata depasite anumite praguri de violenta le voi putea depsi si pe altele, in momente de furie oarba. Ce sa fac?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Probleme cu parintii la maturitate"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (11)

Iuli (acum 13 ani)

Stimata doamna, o persoana care isi constientizeaza greselile, reactiile, nu este o persoana bolnava psihic. Daca va e teama ca veti comite o crima de ex, inseamna ca sunteti constienta ca acest lucru este rau si deci nu veti face asa ceva. Un om care comite o crima este bolnav psihic si nu are astfel de temeri (de reactiile sale, de remuscari, de consecinte etc).
Cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa consultati un psiholog, care va va putea invata cum sa gestionati diferitele situatii mai mult sau mai putin dificile si eventual si sfatui in mod obiectiv privinta deciziilor pe care puteti sa le luati pentru viitor.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Dr.Emil Otesteanu (acum 13 ani)

Pentru Maria Contescu , Bună ziua
Relatarea d- tale este deadreptul surprinzătoare ! Nu sunt în măsură să fac judecăţi !
Nu sunt în măsură să cer alte detalii ! Nu doresc să fac aprecieri asupra membrilor familiei ,pe care d-ta , sumar ,îi caracterizezi . Nu pot trece cu vederea verticalitatea d-tale , caracterul integru si capacitatea de destăinuire a secretelor din " SFÂNTA FAMILIE " familie ce în cazul de faţă este chiar familia d-tale .
Dar nu pot să trec peste competenţa unui psiholog şi deaceea mă rezum să-ţi adresez câteva întrebări fundamentale din viaţa unei tinere(să zicem de 17 ani ) ?
Care nu si-ar dori o căsătoie , un viitor soţ. chiar " prea maleabil " după cum este în cazul de faţă .? ( foarte necesar în armonia şi echilibrul familiei )
Care copil nu si-ar dori ca părintii,care l-au crescut să fie în viaţă,pânâ la adînci bătrânete ?:
Nu stiti că pentru cei doi copii ai d-vs, o bunică este a doua mamă ? , l ceeace v-a si dovedit ?
Nu simţiţi ( ca orice mamă ) că o femee atunci este împlinită si fericită când si- a născut copii,fericire ce nu are margini,( cele ce nu-au copii se consideră fără noroc,şi recurg la adopţii ) ?
D -ta le ai pe toate ,văd că ai si puterea discernământului ,nu eşti bolnavă ,dar ai nevoie să stai de vorbă cu cineva . Iar în familie totdeauna " cel mai înţelegător " adică destept cedează în cazul unor conflicte inerente în orice familie .
Te sfătuiesc să fii raţională , să consideri că ai avut un vis urât ţi să faci, prima , pasul spre împăcare. Dacă nu , apelează la un psiholog cum ţi s-a rcomandat mai sus ! Cu sănătate Dr Emil Otesteanu

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
o mama (acum 13 ani)

D-le doctor, sunt de acord cu toate cele scrise de d-v, cu mici amendamente. Este foarte bine ca parintii, daca pot, sa-si ajute copiii, dar sa-i lase totusi sa ia decizii asupra propriilor vieti. Sa nu se amestece permanent, sa coordoneze ei totul. Parca asta as intelege ca se intampla aici. Parinti care, stand impreuna cu fiica lor casatorita, ii controleaza viata. Se stie ca pentru o tanara familie cel mai bine este sa stea separat de familiile lor. Sa invete sa traiasca impreuna, fara amestecul nimanui. Sa greseasca, sa se corecteze, sa invete din greseli. Din comoditate Maria ai ramas langa parintii tai. Sunt convinsa ca te-ai fi descurcat cu copiii, asa cum fac multe alte familii tinere. Acasa se sta acasa pt cresterea copilului pana la 2-3 ani, apoi cresa, gradinita, cu schimbul intre parinti, ar fi trecut anii. Nu-ti gasi o scuza in faptul ca esti colerica precum este si tatal tau. Din greselile lui ai putea trage invataminte. Te poti controla, dar daca-ti gasesti scuze in ereditate, iti dai drumul instinctelor primare. Nu are scuza agresivitatea fata de mama, acest lucru este condamnabil, JOSNIC. sA RIDICI MANA ASUPRA PARINTELUI TAU, este un gest incalificabil. Mutati-va separat pt a evita astfel de situatii. Demonstreaza ca va puteti descurca singuri, ca sunteti pe picioarele proprii, persoane mature capabile sa ia decizii. Ramanand cu familia/parintii , veti ramane mereu copii. Ei te vor vedea mereu un copil si vor avea tendinta sa te injoseasca pt a ramane sub obladuirea lor. Probabil nici ei nu au o viata personala deosebita si de aceea nu va lasa nici pe voi sa aveti, ca familie tanara.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
maria contescu (acum 13 ani)

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. Reactia lor are pentru mine valoarea unei maini intinse la care nici nu speram (ma temeam de tacerea de gheata a celor pe drept ingroziti de relatarea mea, fiind pregatita sa imi asum semnificatia ei; faptul ca vorbele au venit, totusi,oricat de acuzatoare, sunt pentru mine o speranta). La ora la care scriu, am decis, deja, pasul spre impacare. Voi apela si la sfatul unui psiholog/psihiatru. Aceasta din temerea agravarii situatiei cu care nu ma mandresc. Visul urat s-a incheiat, chiar daca gestul josnic si incalificabil ma urmareste cu acuitate ACELUI moment. Da, dintr-o mare comoditate nu mi-am asumat independenta, asa incat nu e nevoie sa blamez pe altcineva pentru o decizie in care m-am complacut. Voi ramane cu gandul tuturor celor scrise mai sus si va multumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psiholog Liliana Puchea MPsiholog Liliana Puchea este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Din ceea ce am citit am putut vedea multa furie inmagazinata, acuze, invinovatire, temeri, dar, si, dorinta de a va fi mai bine
Psihoterapia va poate ajuta cum sa gestionati diferitele situatii, cum sa luati cele mai bune decizii in acord cu ceea ce simtiti, cum sa va impacati cu dumneavoasta astfel incit sa nu va mai acuzati(asa ati putut face fata atunci acelor situatii)si sa puteti merge mai departe altfel decit a fost pina acum
Daca va fi cazul psihologul va poate indruma spre psihiatru
Sper sa va fie de folos aceste informatii.

Liliana Puchea
Consiliere Psihologica, MS
Tel 0722 207 760
Adresa cabinet : str. Academiei, nr 7-9 , et.1, cam 21-22
www.psihoterapiecabinet.com.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psiholog Liliana Puchea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psiholog Liliana Puchea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Arta de a fi parinte.

Inscrie-te aici!
Psih. Andra Patulea MPsih. Andra Patulea este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Consider ca ati ajuns intr-un moment in care rezistenta dvs la stres a scazut atat de mult incat va simtiti vulnerabila, simtiti ca va pierdeti controlul si nu gasiti metoda de a depasi aceasta situatie. In dinamica tulburarilor emotionale si de comportament despre care vorbiti, factorul familial, prin complexitatea sa, este profund implicat, iar dvs sunteti expresia tulburarilor relationale si de comunicare din cadrul familiei dvs.
Consilierea psihologica familiala si/sau individuala va poate fi de folos in redobandirea autocontrolului, managementul stresului, cresterea stimei de sine, precum si in evaluarea interactiunilor familale si, identificarea cauzelor problemei si modificarea interactiunilor din sistemul familial perturbat. Este posibil, ca in interiorul sistemului familial sa existe patternuri rigide, blocate, preluate din generatiile anterioare sau apartinand familiei actuale. Identificarea acestora, prin intermediul analizei transgenerationale, va contribui la dezvoltarea unor abilitati de management al stresului din cadrul sistemului familial, flexibilizarea modalitatilor de relationare si comunicare din cadrul familiei, dar si la dobandirea unei noi viziuni asupra persoanei dvs, in care sa va simtiti libera si responsabila de alegerile pe care le faceti.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Andra Patulea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Andra Patulea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
maria (acum 13 ani)

Buna seara. Si eu am probleme cu parintii mei care sunt exagerat de protectori si care vor sa controleze totul in viata mea. Eu am 24 de ani si o relatie de 3 ani. Mama mea nu l-a placut niciodata pe iubitul meu pentru ca ea vrea mereu ceva mai bun pentru mine. si cu fosta relatie am avut aceeasi disputa cu mama dar si cu tata. Cel mai grav este ca tata care il placea foarte mult pe prietenul meu din luna septembrie nu il mai suporta. Acum spune ca au fost semne prin care si-a dat seama ca nu e pentru mine dar ca pe moment le-a ignorat dar ca acum s-au acumulat prea multe. Am ajuns in situatia in care il numeste excroc, om mort pentru el. Nu vrea sa il vada la noi in casa niciodata (lucru pe care il pot accepta desi e dureros), nu vrea sa il vada in masina pe care mi-a cumparat-o tata, nu vrea sa fie sunat de mine de pe telefonul lui si asa mai departe. Cu greu am acceptat toata ura asta si m-am hotarat sa ma mut de acasa cu prietenul meu pentru a evita aceste situatii si pentru a vedea singura daca merita sau nu sa continui relatia pe care o am pentru ca am traversat o perioada de neintelegeri cu iubitul meu si acum vrea sa pot hotara in liniste ce urmeaza sa fac. De aici si mai mare tragedie si amenintari cu c***aut apartamentul din bucuresti si plecarea lor la tara, ca raman pe drumuri, ca imi confisca masina, ca nu ma ajuta cu nimic si nu mai stie nimic de mine. Daca ma trag la rau el nu participa. Nici nu am stabilit nimic in ceea ce priveste mutatul meu de acasa si in fiecare zi exista show-uri cu ascunsul cheilor de la masina cu interogatoriul, unde am fost si cu cine am fost. Si la servici daca intarzii se instaleaza panica. Le-am cerut putina rabdare dar nu se poate. Sunt disperata pentru ca nu pot accepta toata nebunia asta si nici nu pot sa-mi bat joc de un om care nu a facut nici un rau pentru ca pe langa mine sufera si prietenul meu care nu intelege ce s-a intamplat si cu ce a gresit. Vreau sa apelez la un specialist, la terapie, consiliere sau tot ce se poate pentru a-i face pe parintii mei sa inteleaga faptul ca ma indeparteaza de ei ca ma fac sa ii urasc si ca trebuie sa iau si singura decizii in viata asta. Daca se poate sa-mi spuna cineva ce buget trebuie sa pregatesc pentru vizite prelungite la psiholog? Astept si cateva sugetii de moment. Va multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Ioana Panculescu MPsih. Ioana Panculescu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

intr-o psihoterapie vei gasi toate raspunsurile

specializari psihologie clinica,psiholog psihologia muncii si organizationala,terap[ia prin jocul cu nisip (sandplay therapy),psiholog in curs de formare in psihoterapie psihanalitica 



e-mai l: psiholog@consultant .com
[email protected]

Clinica CONTROL MED 

tel: 0726.499.421

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Ioana Panculescu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Ioana Panculescu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihaela (acum 12 ani)

bn si eu am probleme cu parintii,am 27 de ani si nu sunt maritata.mi-e greu sa p[lec de langa ei.da un sfat.nu pot da fac mai nimic, nu pot lua hotarari singura, nu am incredere in mine si mai rau nu pot avea o relatie de viitor,tot timpul comenteaza ca e prea mic prea mare, si cred ca voi ramane nemaritata.imi pare rau ca cred asta.nu ma pot descurca singura,mi0 teama de viitor. oare voi ramane nemaritata daca mai satau cu ei?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
[email protected] (acum 9 ani)

nu

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Lee min kei (acum 8 ani)

intrati pe canalul meu unde desigur ve-ti gasi video despre parinti https://www.youtube.com/channel/UCzUjLA8rxCkxTc1mj3heBYw

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.