Clickmed
programare rapida la medic

Depresie sau...? raspuns medic

Depresie
Intrebare postata de mihail6123030 cu 13 ani in urma

Am momente,zile chiar cand imi vine sa intreb de ce trebuie sa rad,de ce trebuie sa merg la serviciu,de ce imi vor imbatrani parintii si tot asa...Ma domina aceasta intrebare si mi-e greu sa scap de ea!Ma uit in oglinda si nu imi place ce vad....imi doresc sa stau singura...Sotul meu ma sustine f mult,vb cu mine si uneori reuseste sa ma scoata din aceasta stare,dar mi-e frica ca va reveni ....Ce se intampla cu mine?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Depresie sau...?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

danyelin (acum 13 ani)

Buna.Inclin sa cred ca este vorba despre o depresie si ti-as sugera sa consulti un psihoterapeut.Te va ajuta sa depasesti aceasta stare.Cu cat mergi mai repede,cu atat ai sanse mai mari sa depasesti momentul cat mai repede.Toate bune!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de danyelin
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de danyelin
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Psih. Andra Patulea MPsih. Andra Patulea este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Este greu de pus un diagnostic fara un interviu clinic detaliat, fara o anamneza si analize detaliate si nici nu exista o formula magica care sa poata invinge imediat toate aceste senzatii, ruminatii si trairi. Sunt intrebari fara raspuns sau intrebari ce nu-si gasesc raspunsul, sunt ruminatii afective sau fara de afect, sunt stari angoasante ce se perinda in calea fericirii dvs. Toate acestea va impiedica sa duceti o viata linistita si sa profitati de clipele fericite ale existentei dvs, ca si cum v-ati teme de fericire deorece considerati ca e temporara si va fii umbrita de starea de neliniste si insatisfactie. De aceea va sugerez sa aplelati la un psiholog care va realiza un interviu clinic detaliat, iar in urma acestuia va va ajuta sa gasiti solutiile optime in fata provocarilor vietii, sa va imbunatatiti calitativ viata. Va va sprijini sa rezolvati sau sa infruntati provocarile vietii (de relationare, comunicare, deschidere, perceptie, autoperceptie etc) orientandu-va catre resurse interioare pe care va puteti baza pentru a privi cu speranta, incredere si bucurie fiecare zi pe care o traiti.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Andra Patulea
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Andra Patulea
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Depresie.

Inscrie-te aici!
Psih. Delia Aldescu MPsih. Delia Aldescu este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

Sunt de aceasi parere cu colega mea psiholog Andra Patulea. Putem vorbi de existenta unui sindrom depresiv, atunci cand se asociaza o durere morala si o lentoare psihomotorie, dar ar trebui specificata si forma clinica a depresiei in functie de tabloul clinic. Daca vorbim de o depresie primara si aceasta poate fi psihogena sau endogena. In cazul in care psihologul clinician sau psihiatrul va da un diagnostic el poate fi si de depresie secundara atunci cand sindromul depresiv survine pe fondul unei tulburari psihice sau a unei tulburari organice.
Ca urmare, daca fiecare persoana ar putea pune un diagnostic in urma a cinci randuri de cuvinte, sunteti de acord cu mine ca nu am mai avea nevoie de medici?
Ca sa nu mai vorbim ca un pacient nu se vindeca in urma stabilirii unui diagnostic, ci mai e nevoie si de interventie psihoterapeutica sau medicatie.
Va recomand sa consultati un specialist inainte ca simptomele sa se accentueze. Este mai bine acum si ptr. d-voastra si ptr. familie.

    Psiholog Delia Aldescu
Cabinet Individual de Psihologie
Adresa: Str. Doamna Ghica, nr. 32B
Sector 2, Bucuresti
Tel:  + 40 733 098 444
E-mail: [email protected]
http://cabinet-psihologic-online.ro/





Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Delia Aldescu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Delia Aldescu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihail6123030 (acum 13 ani)

Va multumesc mult pentru raspuns!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mihail6123030
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mihail6123030
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Bucifer (acum 13 ani)

Of, am patit si eu asta, pe la 18 ani. Dar prietena de atunci mi-a lipit doua peste fata de m-a lecuit pe trei generatii de asa ceva. Si a stiut ce face doamna, ca de atunci ori ce cate ori apare primul semn de asa ceva, ma furnica fata si prind o viteza-n calcaie de nu ma mai ajunge neam.
Este normal sa iti moara parintii, preferabil inaintea ta. Suna sinistru, dar nu este. In definitiv, ei te-au invatat sa mergi, sa mananci, sa vorbesti. Apoi ultimul lucru pe care te invata este sa pierzi pe cineva drag. Nu trebuie sa te sperii, doar sa fii atenta sa inveti tot, intr-o buna zi vom preda la randul nostru aceasta ultima lectie.
Este sensul naturii.
Iar cei ce au sa vina dupa noi vor purta mai departe si cate ceva din spiritul nostru, al inaintasilor. In ADN, in educatie, in gandire, in sentimente. Este sensul vietii, prea simplu si prea evident, dar sublim.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihail6123030 (acum 13 ani)

Va multumesc mult pentru raspunsurile voastre!Am fost intradevar la un medic psihiatru in luna noiembrie si iata ca am reusit sa imi schimb f mult starea generala.Ma simt alt om,sunt alt om!Recomand tuturor ce au asemenea probleme sa ceara ajutorul unui specialist!Acum pot in sfarsit spune ca viata merita traita si trebuie sa trecem prin toate cu fruntea sus!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mihail6123030
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mihail6123030
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.