Clickmed
programare rapida la medic

Va rog ajutati-ma sa inteleg

Epilepsie
Intrebare postata de LIVIA-NICOLETA cu 13 ani in urma

Buna ! am si eu o mare problema pe care as vrea o inteleg mai bine si sa ma o si parere din partea unui medic din Romania. totul a inceput anul trecut in decembrie cand am avut doua crize comotionale epileptice. prima a aparut asa dintr-o data si imi amintesc doar o parte a doua criza am facut-o in timp ce mergeam cu ambulanta la spital. apoi m-am trezit la spital cu o durere de cap foarte mare. am ramas internata in spital si a doua zi am facut o encefalograma . medicul care m-a ingrijit mi-a spus ca am facut crize comotionale epileptice in urma spuselor asistententei de pe ambulanta si in urma encefalogramei. tratamentul pe care l-am urmat a fost 3 pastile de extraveral si 50 mg lamictal pe zi. dupa cateva luni am fost la un control in Italia unde am facut alte dous encefalograme una treaza si una dormind. diagnosticul a fost acelasi si medicul de acolo mi-a spus ca aceste crize pot aparea oricand. treptat am redus extraveraul de tot si mi-a marit doza de lamictal la 200 mg zilnic. de atunci si pana in ziua de azi nu am mai avut nici o criza doar contractii la nivelul tuturor muchilor din corp noaptea in somn scurte si rapide. am apelat la dumneavoastra ca sa pot avea si o parere din partea medicilor din Romania. astept un raspuns va rog mult.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Va rog ajutati-ma sa inteleg"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (9)

mirona74 (acum 13 ani)

Buna, Livia.
Stiu ca astepti in special parerea unor medici romani, insa eu sunt o persoana suferinda de epilepsie de cca. 9 ani de zile, asa ca mi-am permis sa incerc sa te sfatuiesc putin, asa cum stiu eu din proprie experienta ca "se mananca" aceasta boala.
Din cunostintele mele, Lamictalul este un medicament de noua generatie, care iti permite sa ai copii si sa folosesti anticonceptionale, deci este un medicament mai putin agresiv fata de organism. Dar... se pare ca nu este solutia optima pentru boala ta! Eu una cred ca este mai bine sa discuti cu medicul tau curant, pentru a incerca un nou tratament care sa te ajute in crizele pe care spui ca inca le mai ai. Aceste "contractii ale muschilor" pe care le ai in somn tot de epilepsie tin, din pacate, si este posibil ca si crizele acelea groaznice in stare de trezire sa revina, atunci cand te astepti mai putin. Adevarul este ca aceasta boala este f. imprevizibila si tot ceea ce se poate face in medicina la ora actuala este sa o tina cat de cat sub control (asta excluzand partea cu posibila extirpare a unei zone din creier care se constata a fi responsabila cu unele cazuri extrem de grave ale acestei boli - scuze daca divaghez putin, nu stiu daca ai cunostiinta de acest fapt, dar sunt persoane care au crize PERMANENTE si singura solutie este cea pe care am expus-o mai sus).
Deci, eu una fac tratament cu Carbamazepina, este un antiepileptic pe care il iau de cand am facut prima criza si pot sa-ti spun ca, atata timp cat sunt sub tratament, nu am mai avut NICI UNA! Evident, la sfatul MULTOR medici neurologi la care am fost, am incercat sa intrerup aceste pastile, dar cum am facut treaba asta mi-au revenit crizele, parca mai violente decat cele initiale. Asa ca urmez acest tratament si pot spune ca, de ani buni, eu una practic nu mai stiu ce inseamna aceasta afectiune. Antiepilepticul mi-au stopat TOTAL crizele. Si am renuntat de mult sa incerc a-l mai intrerupe, m-am resemnat ca nu pot avea copii si... asta e.
Incearca totusi sa discuti cu medicul tau curant, sunt extrem de multe antiepileptice pe piata, poate ca Lamictalul nu este totusi cea mai buna solutie pentru tine. Incearca sa schimbi tratamentul, poate vei avea norocul, ca si mine, sa nu mai ai nici un fel de crize, sau extrem de rare ca si frecventa. Se poate, sa stii!
Insa... nu stiu cati ani ai, daca ai sau nu sot, copii, daca doresti sa ai o familie, daca iei AC... Daca nu vei mai lua Lamictalul, adio cu speranta de a avea vreun bebe... Iar ca mijloc de contraceptie nu vei putea folosi decat prezervativul. Iti spune cineva care e in stituatia asta de 9 ani de zile.
Acuma poti face cum vrei: poti continua cu Lamictalul si il poti combina si cu un alt antiepileptic, apoi poti incerca sa reduci incet-incet doza din acel antiepileptic, sau poti trece pe alt medicament. Eu am incercat muuuulte combinatii, dar se pare ca la mine "merge" doar Carbamazepina.
Iti urez din suflet multa sanatate si sa-ti rezolvi cat mai bine problema. Crede-ma, stiu cum este...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mirona74
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mirona74
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
LIVIA-NICOLETA (acum 13 ani)

buna Mirona. in primul rand iti multumsc frumos ca mi-ai raspuns si ca ma intelegi. eu am 22 de ani nu sunt casatorita dar am prieten de 7 ani o familie imi doresc foarte mult. medicul care m-a consultat in Italia mi-a spus ca pot lua anticonceptionale dar sa iau 150mg lamictal pe zi am luat doua luni AC nu mi s-a intamplat nimic. dar dupa aceste doua luni am renuntat asa ca am vrut eu. si stiu ca acele crize in stare de trezire pot veni oricand mi-au spus doi medici din orasul meu si asa mi-a spus si medicul din Italia. uite tu te-ai resemnat sa nu ai copiii si vezi ca acest medicament Carbamezepina te-a ajutat sa nu mai ai crize. uite anul trecut sincer aceata veste a fost un cadou de ziua mea de nastere. crede-ma ca a fost tare dureros si nu o sa pot uita niciodata. cu toti medici cu care am vb mi-au spus sa iau in continuare lamictal si daca nu o sa mai am crize o sa mai reduca doza.sincer nici nu mai stiu ce sa fac si ce sa mai cred. am spus ca anul viitor ma duc cu mama la Bucuresti sa fac nicte anlize acolo mama mea face in fiecare an analize acolo si i-a povestit unui medic de ceea ce mi s-a intamplat si a spus ca vrea sa ma vada si daca nici nu o sa fiu multumita de raspuns (crede-ma ca din partea acestori doctori nu am primit raspunsuri convingatoare toti mi-au spus ca am boala si ca , crizele pot veni oricand) am sa caut cel mai bun doctor specialist in epilepsie dar pana atunci mai astept. stiu ca acele contractii ale muschilor tin tot e aceasta boala am citit pe internet si am citit multe lucruri care nu tre sa le fac sa zicem ca sa reduca putin aparitia crizelor si le respect. na acum ce o vrea D-zeu tre sa merg inainte.si eu iti urez multa sanatate si sper sa ma mai ajuti cu un sfat ceva. pup.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de LIVIA-NICOLETA
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de LIVIA-NICOLETA
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mirona74 (acum 13 ani)

Buna, Livia
In primul rand, daca esti tu mai linistita consultand un medic din Romania, ti-l recomand, ca si specialist in aceasta boala, pe dl. dr. Radu Rogozea, de la Spitalul Bagdasar-Arseni. Am auzit ca este un medic f.f.bun si multa lume de pe acest site a discutat vis-a-vis de dansul.
In alta ordine de idei, medicii pe care tu i-ai consultat probabil ca ti-au spus sa iei in continuare Lamictal tocmai pentru ca esti tanara, ai varsta frumoasa pe care o ai si au banuit ei ca, probabil, vei dori odata si odata un copil. Dar, din pacate, sa stii ca medicii au dreptate si nici cei din Romania nu cred ca pot sa-ti dea alte raspunsuri fata de cei din Italia: sunt sigura ca ai citit si singura ca epilepsia este o afectiune tare imprevizibila si, sa stii ca, intr-adevar, crizele pot surveni oricand, fie ca esti treaza sau in stare de somn, fie ca esti intinsa in pat sau esti in statia de metrou sau de autobuz! Asta este nenorocirea cu aceasta boala: daca nu este strict de tot tinuta sub control poti face acele crize si poti pati tot felul de nenorociri: ia gandeste-te cum ar fi ca, Doamne fereste, sa te apuce vreo criza in timp ce stai pe peron la metrou, trenul venind si tu, dezechilibrandu-te... Nici nu mai vreau sa ma gandesc la urmari, poti sa ti le imaginezi si singura...!!!! Adevarul este ca asta este una dintre spaimele vietii mele: desi nu am mai avut nici un fel de criza de ani buni, mi-e groaza sa ma gandesc ca ma poate apuca in statia de autobuz in timp ce vine masina si ma vad alunecand sub roti, sau la metrou, in aceeasi impostaza... Nu vreau sa te sperii, draga mea, fereasca sfantul, dar iti spun si eu ca unei prietene intr-ale suferintei ce ma ingrozeste pe mine... De-aia am renuntat la copii si la tot, numai sa nu mai am acele crize... Nu stiu cum sunt crizele la tine, dar la mine una se manifesta urat, cu pierderea constientei, muscatul limbii, miscari necontrolate ale corpului (din care rezulta multiple echimoze pe corp, cucuie si vanatai la nivelul fetei si capului, muscatul limbii etc.). Ufff, numai cand amintesc si imi vine sa mor!!!! Unele episoade din acestea, din pacate, mi le si amintesc partial, parca ma vad dandu-ma cu capul de sifonier, eu cazand ca secerata exact langa el, nitam-nisam, cand ma imbracam sa merg la serviciu... Noroc ca mama si tata erau prin preajma si au auzit zgomotul infernal pe care il faceam... Ca poate cine stie ce pateam, imi puteam inghiti si limba... Doamne-Doamne, e greu, tare greu cu afectiunea asta... E groazanica... Iar noi trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a rari sau chiar a stopa aceste crize!! Sunt pur si simplu cumplite... Iar la mine, te rog sa ma crezi, primele crize nu au fost chiar asa... Hmmm, le pot numi chiar usoare fata de ultimele (cele pe care le-am facut dupa ce am incercat sa stopez tratamentul). Si initial am crezut ca sunt crize de somnambulism, pentru ca nu ma tavaleam, ci doar ma plimbam prin casa si ma loveam de toate mobilele si, intr-un final, cadeam ca secerat pe jos si cam atat... Apoi s-au agravat!
De-aia iti spun ca trebuie gasit un tratament pentru a stopa sau reduce drastic episoadele acestea. Pentru ca, din pacate, stiu al naibii de bine cat de groaznice sunt... Si eu una as face absolut orice, numai sa nu le mai am.
Ai mai grija de tine.
Mai vorbim.
Te sarut.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mirona74
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mirona74
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
LIVIA-NICOLETA (acum 13 ani)

Buna Mirona. Uite cele doua crize pe care le-am facut nu au fost asa grave ca la tine asa stiu din cate mi-au spus prietenul meu tatul meu si doctorul. Am inteles ca prima a fost mai usoara si o parte imi aduc aminte dar a doua afost mai grav pt ca nu imi amintesc nimic si stiu doar ca am facut spume. Sincer imi pare fff rau ca aceasta boala vine atunci cand te astepti mai putin si nu mai zic de crize si sa stii ca nu ma sperii de fazele cu metroul autobuzul si masina crede-ma ca atunci cand ies din casa si eu am teama asta si sincer de multe ori prefer sa ies din casa cu cineva si in special care stie de ceea ce sufar eu (pt ca putine persoane stiu de ceea ce am) si nu mereu pot iesi insotita din casa dar de fiecare data cand ies singura imi ttrece mereu gandul asta "daca fac o criza acum ce fac eu cred ca innebunesc" sincer asa zic. E foarte greu cateoda ta imi vine sa plang pana adorm si nu mai stiu nimic. Prietenul meu si parintii mei mi-au spus sa ma duc la un psiholog ca sa ma ajute sa accept ca sufar de aceasta boala si sa ma mai "dezghet" putin. Uite din cate am observat din ceea ce mi-ai povestit tu ai si uitat cum se manifesta crizele si ai trecut mai departe deci ai cam depasit momentul dar eu psihic nu si sincer te admir fff mult inseamna ca ai un caracter fff tare dar in schimb eu sunt opusul tau (desi acum vreo 4-5 ani eram ff curajoasa si eram mai plina de viata dar parca incet incet s-au dus toate astea). Multumesc pt recomandarea medicului. Ai si tu grija de tine! Te-am pupat.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de LIVIA-NICOLETA
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de LIVIA-NICOLETA
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alli (acum 10 ani)

buna seara,as dori sa va intreb si eu daca imi poate cineva recomanda un medic neurolog bun. mama mea sufera de epilepsie de foarte mult timp,de cand era insarcinata cu mine(29 de ani).urmeaza un tratament cu depakine 500mg una seara, facea crize in fiecare dimineata, mai exact cand se trezea isi pierdea cunostinta pt cateva sec si scapa daca avea ceva in mana pana sa ia tratamentul. Acum 3 sapt a facut o criza foarte urata si-a pierdut cunostinta pentru 10-15 min
timp in care am crezut ca este moarta,incepusera chiar sa ii invineteasca degetele,eu nu am observat asta fiind prea disperata sa chem o asistenta si salvarea ,ceilalti au observat.
VA ROG DACA IMI PUTETI RECOMANDA UN MEDIC BUN

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alexandra (acum 10 ani)

BUNA ZIUA,MA NUMESC ALEXANDRA POPA,AM 28 DE ANI SI SUFAR DE BOALA Werdnig-Hoffman..AM NEVOIE DE AJUTOR..VA ROG,IMVATA-TI-MAA CE SA FAC SI CUM SA FAC SA POT MERGE..NU MA MAI DESCURC DELOC..VREO OPERATIE CEVA EXISTA?VA ROG..MULTUMESC

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
hVwS4jAZfM7w (acum 7 ani)

In writing disapprovingly about fellow jews (even when he will not identify them as such) he feels compelled to soften the blow by writing something even more disapproving about "aafs-semites"-TanitanflGotttried does the same thing - criticize jews but follow up with a harsher critique of white gentiles. Funny, isn''t it, that Sailer, whom you recently criticized (rightly so), is good friends with Gottfried.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
WVF5pMZsJC (acum 7 ani)

Great inthgis. Relieved I''m on the same side as you.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
A1gFgyAcE (acum 7 ani)

It''s wondreful to have you on our side, haha! http://pwtqeqryf.com [url=http://xoehpot.com]xoehpot[/url] [link=http://mexngkhazyp.com]mexngkhazyp[/link]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.